تبدیل کرونا به ابزار شکنجه در بند ۷ رجایی شهر

۱۷ اردیبهشت ماه ۹۹، یک زندانی عادی به نام مصطفی خزایی از سالن ۲۰ بند ۷ این زندان به دلیل ابتلا به ویروس کرونا به بیمارستان منتقل شد.
پس ازتست کرونای زندانیان  این سالن، مشخص شد که ۱۶ تن از زندانیان مشکوک به کرونا هستند.
در اوایل اردیبهشت ماه سال جاری نیز یک زندانی به نام حسین نگهدار، به علت ابتلا به بیماری کرونا جان خود را از دست داد. اما مسئولان زندان برای پنهان کردن شیوع کرونا در زندان، علت مرگ او را سکته مغزی اعلام کردند.
این گزارش حاکی است که افراد مبتلا شده به کرونا از سالن ۲۰ به محل نامعلوم منتقل شده اند. اما در یک پنهانکاری به زندانیان گفته شده که به دلیل بیماری سل به بیمارستان منتقل شده اند.

بر اساس همین گزارش رییس بند ۷ محمد گودرز نیز به بیماری کرونا مبتلا شده است. محمد گودرز از جمله شکنجه گران زندانیان و از کسانی است که در سال ۹۸ در ضرب و شتم زندانیان سالن ۳۶ به همراه گارد مشارکت داشت.

از سویی دیگر مسئولان زندان رجایی شهر اقدام به ایجاد یک بند به نام بند امن کرده اند تا بیماران مشکوک و مبتلا به کرونا را قرنطینه کنند. گزارشها حاکیست که این بند بسیار کثیف و مملو از افراد مشکوک به کروناست. درحالی که این بند کمترین امکانات بهداشتی ندارند.
در این بند حتی سرویس بهداشتی و توالت به اندازه کافی وجود ندارد و زندانیان بیمار برای برای استفاده از آن مشکل حاد دارند. به علت کثرت زندانیان، نگهبانان برای بردن زندانی به سرویس بهداشتی تاخیر زیادی می کنند و همین به یک شکنجه طاقت فرسا تبدیل شده است.
همچنین مسئولان زندان این بند را تبدیل به یک ابزار شکنجه و تهدید برای سایر زندانیان نیز کرده اند. درصورتی که بخواهند زندانی را تنبیه و تهدید کنند او را به دروغ بیمار کرونایی معرفی کرده و به این بند «امن» منتقل می کنند.

ناکارآمدی و پنهان کاری از طرفی، و سیاستهای ضدانسانی مسئولین زندان (رییس زندان الله کرم عزیزی و معاونینش) از سوی دیگر موجب تشدید انتشار کرونا در میان زندانیان رجایی شهر شده است.
البته که این پنهانکاری و سیاستهای ضدمردمی یک سیاست عمومی حاکمیت است که از دی ماه سال گذشته آغاز و می رود که همه مملکت را به این بیماری آلوده و فجایع غیرقابل جبران ببار بیاورد.

شایان یادآوری است پیش از این سازمان عفو بین الملل با انتشار بیانیه ای نگرانی خود در رابطه با جان زندانیان در ایران بویژه زندانیان عقیدتی ابراز کرد و خواهان آزادی بدون قیدوشرط آنان شد.
در این بیانیه آمده است:
« با توجه به نگرانی‌های شدید در مورد شیوع ویروس کرونا در زندان های ایران ، مقام‌ها و مسئولان این کشور باید صدها زندانی عقیدتی را بی‌درنگ و بدون قیدوشرط آزاد کنند. مقام‌ها و مسئولان باید تدابیر لازم برای حفظ سلامت همه‌ زندانیان را اتخاذ کرده و آزادسازی بازداشت‌شدگان منتظر محاکمه و کسانی را که ممکن است به ویژه در معرض خطر ابتلای شدید یا مرگ باشند بی‌درنگ در دستور کار قرار دهند.»

با وجود این، اما شیوع کرونا نه تنها به صورت روزانه در زندانها بصورت گسترده ای شایعه پیدا میکند بلکه مقامات حکومتی از همین امر بعنوان بازاری برای شکنجه زندانیان استفاده می‌کنند. جوانه ها ۲۹ اردی بهشت