از سرگیری انتقال زندانیان از اوین به تهران بزرگ و بالعکس و پشت پرده آن

چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه ۹۹، حدود ۱۰۰ تن از زندانیان بند ۸ زندان اوین  به تیپ ۵  زندان تهران بزرگ منتقل شدند. همچنین حدود ۱۰۰ تن از زندانیان از زندان تهران بزرگ به اوین منتقل گردیدند.

مسئولان سازمان زندان ها علت این جابجایی را اینگونه اعلام کردند: « از سال گذشته تصمیم به جدا کردن متهم از محکوم گرفته شده است.»

با توجه به اینکه از اواخر بهمن‌ماه ۹۸ به بهانه جلوگیری از خطر ابتلای زندانیان و ماموران به ویروس کرونا تمام ملاقات ها حتی ملاقات های کابینی و غیرحضوری و بسیاری از اعزامها لغو شده، علت این انتقال شتابزده و همراه با تبعیض را چگونه میتوان تفسیر کرد؟

در پشت پرده این نقل و انتقال زندانیان باز هم فساد و تبعیضهای اسفناکی را شاهد هستیم. بدیهی است که زندان اوین به دلیل موقعیت جغرافیایی و نزدیک بودن به مرکز شهر، و همچنین آسان تر بودن رفت و آمد خانواده ها برای ملاقات، آب و هوای بهتر و امکانات بیشتر، دشواری کمتری برای زندانیان به همراه دارد.

اما چرا این آسانی ها و امکانات فقط برای آقا زاده ها و نور چشمی ها و غارتگران همدست حاکمیت است؟ دلیل ماندن مهدی هاشمی رفسنجانی، ریخته گران، شمس و امثالهم در زندان اوین چیست؟

اینکه فرزند رئیس‌جمهور سابق و برادر رئیس شورای شهر فعلی هستند؟ صاحب چند کارخانه و ثروت‌های کلان هستند؟ ثروتهایی که از طریق دریافت وام‌های نجومی بدست آمده است. وامهایی که به بهانه استفاده در تولید گرفته شده، اما خارج از ایران سرمایه گذاری شده است.

چرا مسئولین سازمان زندان ها درباره تبعیض بین زندانیان توضیحی نمی دهند؟

سه گروه از زندانیان در زندان اوین باقی مانده‌اند:

گروه اول: فرامیلیاردرها مثل شمس، بابک زنجانی و هاشمی رفسنجانی که البته پرداخت هدایا و سکه ها برای جلوگیری از انتقال آنها به زندان بدتر، بی تاثیر نبوده است.

گروه دوم: زندانیان سیاسی تواب و منفعل شده.

گروه سوم: افرادی که از زندان تهران بزرگ و از بین زندانیان شعبه ای (جرائم عادی) برای کار در کارگاه های تولیدی انتخاب می شوند. به آنها می گویند: «با حقوق کم کار کن اما در زندان راحت تر حبس را تحمل کن».

اما آیا حقوق زندانیانی که در کارگاههای بند ۸ و ۷ زندان اوین مشغول به کار بودند طبق مصوبه وزارت کار پرداخت شده است؟ یا حتی تا ۵ درصد از آن هم نیست؟

آیا ۲۰۰ هزار تومان حقوق در ماه برای ۳۰روز تولید و هر روز ۸ تا ۱۲ ساعت کار دشوار در نساجی و خیاطی به شخصی که روزانه بیش از ۵۰۰ هزار تومان پول حاصل از تولیدات اوست، از مصادیق بارز عدالت و رأفت اسلامی محسوب می شود؟!!

نماینده وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه و دادیار ناظر بر زندان از این تهدید برای خاموش و منفعل نگه داشتن فعالان سیاسی سود می‌برند. به زندانیان می گویند: «زندان بدتر از این هم داریم. همه چیز بستگی به خودت دارد. امضای بیانیه، تهیه گزارش و هر عملی که منافع و آرامش نظام و عواملش را به خطر اندازد، بهانه ایست برای انتقال زندانی سیاسی از اوین به تهران بزرگ. به همین دلیل ماندن در زندان اوین نوعی حق السکوت به مخالفان و منتقدین است. جوانه ها ۱ خرداد