شش نفر از نمایندگان پارلمان اروپا و دیپلماتهای بلژیکی در نامهای به سفارت حکومت ایران در بروکسل خواستار روشن شدن وضعیت هدایت عبداللهپور، زندانی سیاسی کُرد محکوم به اعدام شدند.
دیپلماتهای اروپایی در این نامه ضمن ابراز نگرانی درباره وضعیت هدایت عبداللهپور به کشتار کولبران و ادامه نقض حقوق بشر در کردستان ایران اشاره کردند.
هدایت عبداللهپور از روز شنبه بیستم اردیبهشتماه از زندان مرکزی ارومیه به مکانی نامعلوم منتقل و دادگستری ارومیه و نهادهای امنیتی از ارائه پاسخی روشن درباره سرنوشت این زندانی سیاسی کُرد محکوم به اعدام خودداری میکنند.
ناپدیدسازی قهری این زندانی سیاسی کُرد محکوم به اعدام نگرانی خانواده وی را در پی داشته است.
هدایت عبداللهپور، زندانی سیاسی کُرد محکوم به اعدام اهل شهرستان اشنویه سیزدهم مردادماه ٩٥ و ٤٩ روز پس از درگیری پیشمرگههای حزب دمکرات کردستان ایران و سپاه پاسداران در روستای “قرهسقل” از توابع اشنویه بازداشت و به مدت ٧٤ روز در بازداشتگاه اداره اطلاعات سپاه پاسداران در ارومیه برای گرفتن اعترافات اجباری مورد شکنجه قرار گرفته بود.
هدایت عبداللهپور پس از اتمام بازجویی بیست و پنجم مهرماه ٩٥ به زندان مرکزی ارومیه منتقل شده بود.
اسفندماه ٩٥، این زندانی سیاسی کُرد در شعبه اول دادگاه انقلاب ارومیه به اتهام “بغی و عضویت در یکی از احزاب کُرد اپوزیسیون حکومت ایران” به اعدام شد.
این حکم در شعبه ٤٧ دیوان عالی کشور نقض و پرونده وی برای محاکمه مجدد به شعبه دوم دادگاه انقلاب ارومیه ارجاع داده شد.
محاکمه مجدد این زندانی سیاسی محکوم به اعدام پنجم دیماه ٩٦ با حضور نماینده دادستان ارومیه برگزار و وی برای دومین بار به اعدام محکوم و این حکم روز پنجشنبه بیست و هشتم دیماه همان سال به وی در زندان ابلاغ گردید.
پرونده هدایت عبداللهپور پس از صدور رأی شعبه دوم دادگاه انقلاب ارومیه به شعبه ٤٧ دیوان عالی کشور ارجاع و روز دوشنبه شانزدهم مهرماه ٩٧ تأیید حکم اعدام این زندانی سیاسی به وکیل پروندهاش ابلاغ شد.
پیشتر یکی از نزدیکان هدایت عبداللهپور در رابطه با جزئیات روند محاکمه این زندانی سیاسی کُرد به آژانس کُردپا اعلام کرده بود: “پس از اینکه حکم اعدام هدایت عبداللهپور در شعبه چهل و هفتم دیوان عالی کشور نقض و به دادگاه انقلاب ارومیه ارجاع داده شد، هدایت عبداللهپور در شعبه دوم دادگاه انقلاب ارومیه محاکمه و برای دومین بار بنا به خواسته و فشار حفاظت اطلاعات سپاه ارومیه به اعدام محکوم گردید”.
پرونده این زندانی سیاسی هماکنون در کمسیون عفو و بخشودگی ارومیه است. کردپا ۳ خرداد