ضرب و شتم سکینه پروانه توسط زندانیان جرایم خطرناک در زندان قرچک

سکینه پروانه، زندانی سیاسی کُرد طی چند روز گذشته توسط زندانیان جرایم خطرناک در بند ۳ زندان قرچک مورد ضرب و شتم قرار گرفته است. ضرب و شتم این زندانی در حالی صورت گرفته که او پیشتر در ۵ خرداد ماه در اعتراض به صدور حکم ۵ سال حبس تعزیری و عدم رعایت اصل تفکیک جرائم در زندان قرچک دست به مدت چند روز دست به اعتصاب غذا زده بود.

یک منبع مطلع در تهران پیشتر در خصوص وضعیت این زندانی سیاسی به شبکه حقوق بشر کردستان گفته بود: «این زندانی سیاسی پس از اتمام دوره بازجویی به بند زنان زندان اوین منتقل و در فروردین‌ ماه امسال به دلیل شعارنویسی، نقاشی کردن پرچم اقلیم کردستان در زندان اوین به زندان قرچک ورامین انتقال یافت و پس از ۴ روز نگهداری در سلول انفرادی به بیمارستان روان‌پزشکی امین‌آباد شهر ری منتقل شد.» به گفته این منبع، خانم پروانه پس از ۲۵ روز نگهداری در بیمارستان روان‌پزشکی امین آباد شهر ری مجددا به بند قرنطینه زندان قرچک انتقال یافت.

پیمان درفشان، وکیل این زندانی سیاسی نیز در تاریخ ۵ خرداد امسال از صدور حکم ۵ سال حبس تعزیری و ۲ سال ممنوعیت از عضویت در گروه‌ها و جمعیت‌های سیاسی برای موکل خود از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران خبر داد. وی در حساب توییتری خود نوش که این حکم قابل تجدیدنظرخواهی است. طبق رای دادگاه اتهام خانم پروانه «عضویت در گروه‌های معاند نظام به نام کومله و دمکرات با هدف برهم زدن امنیت کشور» عنوان شده است. این در حالی است که در حال حاضر حداقل ۵ سازمان سیاسی مستقل تحت نام «کومله» و «دمکرات» در کردستان فعالیت می‌کنند.

بر اساس اطلاع شبکه حقوق بشر کردستان این شهروند کرد اهل خراسان پیشتر در سال ۱۳۹۷ در حالی که قصد داشت از طریق مرز زمینی ایتالیا را به سمت یکی از کشورهای اروپایی مرکزی ترک کند، توسط  پلیس ایتالیا بازداشت و به ترکیه دیپورت شده بود. او در زمستان سال ۱۳۹۷ نیز توسط دولت ترکیه به ایران تحویل داده شد و به مدت چند ماه به اتهام خروج غیرقانونی از کشور در زندان خوی زندانی شد.

سکینه پروانه پس از آزادی از زندان خوی به اقلیم کردستان سفر کرده بود و اواخر سال گذشته پس از مراجعه به کنسولگری ایران در اربیل، درخواست انتقال به ایران را کرد و در تاریخ ۱۸ بهمن‌ ۱۳۹۸ پس از حضور در مرز «باشماق» توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه اوین در تهران منتقل شد. حقوق بشر کردستان ۳۰ خرداد