محمدعلی کامفیروزی با رأی قاضی شعبه اول دادگاه انقلاب شیراز به دو سال حبس تعلیقی محکوم شد.
بر اساس این گزارش، محمدعلی کامفیروزی، وکیل دادگستری با شکایت سازمان اطلاعات سپاه فجر استان فارس، از بابت اتهام “توهین به رهبری” از طریق یک سخنرانی در جمع دانشجویان دانشگاه شیراز به مناسبت سالروز بزرگداشت ۱۶ آذر در سال ۱۳۹۷، به دو سال زندان محکوم شد که اجرای این حکم به مدت پنج سال به حال تعلیق در آمده است و نامبرده باید در طول این ۵ سال، ۶۰ بار به شیراز سفر کرده و خود را به مراجع ذیربط معرفی کند.
در این گزارش آمده است، محمدعلی کامفیروزی که سابقه ۲ دوره نمایندگی مدیران مسوول در شورای مرکزی نشریات دانشگاهی وزارت علوم را دارد، در سال ۱۳۹۵، از سخنرانان دیدار رمضانی رهبری با دانشجویان بود و در آنجا ضمن انتقاد از نقض حقوق شهروندی و آزادیهای سیاسی-اجتماعی در ایران و پروندهسازی و برخوردهای ناشایست با منتقدین، گفته بود که با برخی نظرات رهبری اختلاف نظر دارد و در انتهای سخنرانی خود از ایشان پرسید که «شیوه تعامل با من و امثال من چگونه باید باشد؟».
سخنرانی کامفیروزی در دانشگاه شیراز که منجر به صدور حکم دو سال حبس تعلیقی برای وی شده است، به دعوت انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه شیراز برگزار شده بود. احسان کریمیان دبیر این انجمن در این خصوص گفت: «ما در مراسم بزرگداشت ۱۶ آذر سال ۱۳۹۷ از دو نفر از فعالان دانشجویی دعوت کردیم تا نظرات و دیدگاههای خود را با دانشجویان در میان بگذارند. این برنامه با هماهنگی کامل با مراجع قانونی و با مجوز قانونی و در کمال آرامش و در یک فضای عقلانی برگزار شد و در انتها هم دانشجویان سوالات و نظراتشان را در یک فضای آرام و منطقی بیان کردند و برنامه بدون هیچ گونه مشکل و حاشیهای برگزار شد تا اینکه گویا هفت هشت ماه پس از برگزاری این مراسم، بدون اینکه حتی کوچکترین تذکری هم از طرف نهادهای رسمی و قانونی به ما داده شده باشد، یکی از سخنرانان برنامه از سوی شعبه ۱۰ دادیاری دادگاه انقلاب اسلامی شیراز احضار شد. البته ما همان موقع مساله را با مسوولان دانشگاه در میان گذاشتیم اما متأسفانه هیچ گونه اقدامی انجام ندادند.»
احسان کریمیان که در آن زمان نایب دبیر انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه شیراز بوده است، افزود: «محکومیت آقای کامفیروزی به اتهام توهین به رهبری، اتفاق بسیار عجیب و غیرقابل باوری است. آقای کامفیروزی در سخنرانیاش کلا دو سه بار به رهبری اشاره کرد که در آن دو سه بار هم با کمال احترام و ادب درباره ایشان صحبت میکرد. مضمون صحبت هم اصلا توهین آمیز نبود.»
وی ادامه داد: «اینکه بیان انتقادات سادهای مثل این موجب پروندهسازی برای فعالان دانشجویی میشود، به خودی خود نشاندهنده درستی انتقادات مطرح شده درباره عملکرد برخی نهادهاست؛ چه اینکه متأسفانه برخی نهادهای امنیتی کوچکترین انتقادی به خودشان را هم تحمل نمیکنند و با بهانههای بیارتباطی برای فعالان مدنی پروندهسازی میکنند.» روزنامه اعتماد ۷ تیر