سنندج؛ بی‌خبری از وضعیت افشین شیخ‌الاسلامی یک هفته پس از بازداشت

نگین شیخ‌الاسلامی وطنی، خواهر این فعال مدنی در این باره به شبکه حقوق بشر کردستان گفت: «یک هفته است که هیچ خبری از برادرم نداریم. از زمانی که او را در خانه بازداشت کردند و بردند، دیگر هیچ تماسی با ما نگرفته است. پیگیری‌های مادر و پدرم و مراجعات‌شان به اداره اطلاعات و دادگستری سنندج تاکنون بی‌نتیجه بوده است و ما هنوز نمی‌دانیم افشین کجاست و اتهامش چیست.»

طبق قانون آیین دادرسی کیفری، ضابطان قضایی باید موضوع اتهام و دلیل بازداشت فرد را بلافاصله و به‌طور کتبی به متهم ابلاغ و تفهیم کنند و مراتب را ظرف ۲۴ ساعت برای اتخاذ تصمیم قانونی به اطلاع دادستان برسانند. همچین حق تماس تلفنی و ملاقات حضوری با خانواده از حقوق اولیه فرد بازداشت شده و خانواده اوست. روندی قانونی که متاسفانه در بازداشت‌های خودسرانه شهروندان از سوی نهادهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی رعایت نمی‌شود.

خواهر افشین شیخ‌الاسلامی با توجه به این‌که برادرش سال گذشته پس از یک دوره بازداشت به سه ماه حبس محکوم و پرونده او مختومه اعلام شده بود، از بازداشت مجدد این فعال مدنی بدون تفهیم هرگونه اتهامی ابراز نگرانی کرد و گفت: «افشین دو سال پیش از ایالات متحده آمریکا برای رسیدگی به وضعیت پدر و مادر بیمارم به ایران رفت و بیشتر وقتش را در خانه برای پرستاری از آنها می‌گذراند. اما پس از بازداشت در سال ۱۳۹۷ ممنوع‌الخروج شد و امکان بازگشت به کشور محل اقامتش را پیدا نکرد. این ممنوع‌الخروجی حتی پس از صدور حکم و مختومه شدن پرونده ادامه داشت تا این‌که او را دوباره بدون هیچ دلیلی بازداشت کردند.»

افشین شیخ‌الاسلامی در تاریخ ۷ تیر ماه در منزل خانوادگی خود در سنندج توسط ماموران امنیتی وابسته به وزارت اطلاعات بازداشت شد. این فعال مدنی پیش از این نیز در جریان بازداشت گسترده و جمعی فعالان محیط زیست و اعضای شاخه کردستان حزب وحدت ملی در تاریخ ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ در سنندج بازداشت و پس از یک ماه در تاریخ ۲۸ اسفند با قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی آزاد شد. وی پس از آن در دادگاه به اتهام «تبلیغ علیه نظام» در تاریخ ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ به سه ماه و یک روز حبس تعزیری محکوم شد. با احتساب ایام بازداشت، باقی دوره حبس وی و ۴ فعال دیگر در این پرونده به دلیل وضعیت زندان‌ها به دلیل شیوع ویروس کرونا بخشیده شد.

این فعال کُرد که مقیم ایالات متحده آمریکاست، طی دو سال اخیر به دلیل حکم «ممنوع‌الخروجی» که از سوی شعبه دوم بازپرسی دادگاه انقلاب اسلامی سنندج برای او صادر شد، امکان بازگشت به محل اقامت خود در آمریکا را نداشته است. شبکه حقوق بشر کردستان 13 تیر