در روزهای گذشته دادستان تهران با درخواست انتقال سکینه پروانه زندانی سیاسی کُرد به زندان محل سکونت خانوادهاش در بجنورد استان خراسان شمالی مخالفت کرده است. در این در حالی است که خانواده این زندانی سیاسی از زمان بازداشت تاکنون به دلیل دوری مسافت موفق به ملاقات با او نشدهاند.
این زندانی سیاسی پیش از این با انتشار نامهایی در تاریخ ۵ تیر جریان بازداشت و اذیت و آزارهایی که در دوران زندان تجربه کرده است را شرح داده بود. بر اساس گفتههای خانم سکینه ماموران امنیتی جمهوری اسلامی اوایل پاییز ۱۳۹۸ او را به بهانه ملاقات با خانوادهاش در شهر سلیمانیه کردستان عراق بازداشت و پس از انتقال به مرز ایران و عراق مدت ۱۰ روز را در بازداشتگاههای مریوان و سنندج گذرانده تا نهایتا به زندان اوین منتقل شده است. وی دوران بازداشت خود را تحت سختترین شرایط بازجویی همراه با شکنجههای جسمی در بندهای دو الف، ۲۰۹ و زنان زندان اوین گذرانده است.
یک منبع مطلع در تهران پیشتر در خصوص وضعیت این زندانی سیاسی به شبکه حقوق بشر کردستان گفته بود: «این زندانی سیاسی پس از اتمام دوره بازجویی به بند زنان زندان اوین منتقل و در فروردینماه امسال به دلیل شعارنویسی در زندان اوین به زندان قرچک ورامین انتقال یافت و پس از ۴ روز نگهداری در سلول انفرادی به بیمارستان روانپزشکی امینآباد شهر ری منتقل شد.»
پیام درفشان، وکیل سکینه پروانه که خود وی نیز هماکنون در بازداشت به سر میبرد، در تاریخ ۵ خرداد امسال از صدور حکم ۵ سال حبس تعزیری و ۳ سال ممنوعیت از عضویت در گروههای سیاسی به اتهام «عضویت در گروه یا دستجات معاند نظام با هدف برهم زدن امنیت کشور» برای موکل خود خبر داده بود.
سکینه پروانه فرودین امسال در بند زنان زندان اوین اقدام به نقاشی پرچم کردستان و شعارنویسی به نفع حزب کومله کرده بود. این اقدام خانم پروانه باعث واکنش شدید ماموران امنیتی زندان شده و این زندانی سیاسی را همراه با توهین و ضرب و شتم به بیمارستان روانپزشکی امین آباد شهرری منتقل کرده بودند. این زندانی سیاسی پس از ۲۵ روز نگهداری در بیمارستان به بند قرنطینه زندان قرچک منتقل شده بود. در تاریخ ۶ مرداد امسال صدور حکم جدید دو سال حبس به اتهام «اغتشاش در زندان» به این زندانی سیاسی در زندان اوین ابلاغ شد. در خصوص پروسه دادگاهی این زندانی سیاسی در این پرونده اطلاع بهدست نیامده است. حقوق بشر کردستان ۲۸مرداد