چهارشنبه ۵شهریور به دنبال تلاش نیروهای امنیتی برای تخریب منازل مردم در روستای ابوالفضل در منقطه کیانشهر اهواز مردم مقاومت کردند و مانع از تخریب خانه هایشان شدند. نیروهای امنیتی اقدام به درگیری با مردم کرده و به سمت آنها گاز اشک آور پرتاب کرده و با تفنگ ساچمه ای شلیک کردند.
عده زیادی از مردم با گلوله های ساچمه ای مورد هدف قرار گرفته و مجروح شدند.
نیروهای امنیتی علاوه بر مجروح کردن مردم، دهها نفر از آنها را بازداشت کردند. بنیاد مستضفعان ادعا میکند که مالک این روستاست و روستاییانی که دههها ساکن آن بودهاند، باید آن را تخلیه کنند.
«لیلا مرگن: كار بنیاد مستضعفان از بازپسگیری كاخ مرمر و املاك خیابان فرشته، نیاوران، كوهك و… به شورهزارهای خوزستان رسیده است.
روزی كه پرویز فتاح، رئیس بنیاد مستضعفان، روی كار آمد، وعده داد كه اموال این مجموعه را پس میگیرد. او گفت اموال بنیاد متعلق به مستضعفان بوده و گلوگیر است و به دنبال اين اظهارنظر در اقدامي پسنديده شناسايي و بازپسگيري املاك بنياد مستضعفان را در دستور كار قرار داد. اما جاي تعجب است كه در ادامه از اقدامات به سراغ روستايي رفته كه ساكنان آن كشاورزان و كمبضاعتان هستند.
ساكنان روستای ابوالفضل واقع در شهرك زردشت خبر از اقدامات بنیاد مستضعفان برای تخریب روستایشان دادهاند؛ خبری كه با توجه به مواضع اولیه رئیس بنیاد مستضعفان، درباره حفظ حقوق مظلومان، باورش هم كمی سخت است. ساكنان روستای ابوالفضل كه در مجموع ۲۵هكتار وسعت دارد، اسنادی در دست دارند كه نشان میدهد از سال ۶۴ تا ۷۰، بخشی از اهالی روستا از طریق طرح سلمان، آب كشاورزی برای كشت گندم و جو و سبزی و صیفی در اختیار داشتهاند، اما بعد از تخریب كانال فرعی برای ساختوساز شهرك زردشت، آبرسانی به آنها متوقف میشود.
این سند نشان میدهد اهالی روستا سابقهای نزدیك به سكونت ۴۰ساله در محل دارند اما بنیاد مستضعفان خود را مالك زمین آنها معرفی كرده و مانع ارائه خدمات و كد روستایی به محل سكونتشان میشود.
مهمترین سؤال این روزهای مردم روستای ابوالفضل كه نزدیك به ۳۰۰ خانوار هستند، این است كه اگر وظیفه بنیاد مستضعفان رسیدگی به قشر محروم است، چه كسی محرومتر از ما؟ سیدیوسف موسوی، امام جماعت مسجد امیرالمؤمنین و نماینده اهالی این روستا، در گفتوگو با «شرق» میگوید: «بنیاد مستضعفان در كل ایران زمین دارد. ویلاهایی در تهران و جاهای دیگر دارد كه كلیپهای آن منتشر شده. وقتی نگاه میكنید، تعجب میكنید. نمیدانم چطور گیر دادهاند به این تكه زمین».
او به نمایندگی از طرف مردم روستا با محمد سعیدیكیا، رئیس سابق بنیاد مستضعفان هم دیدار داشته و قرار بوده كه در واگذاری اراضی روستا به مردم مساعدت لازم انجام شود، اما با تغییر مدیریت در این مجموعه، تلاشهایش به نتیجهای نمیرسد.
چندی پیش برخی از اهالی روستا به صورت موقت بازداشت شده و ناچار شدهاند با فروش طلای همسرانشان، فیش حقوقی خریداری كنند كه از زندان بیرون بیایند. ساكنان این روستا خواسته غیرمعقولی ندارند؛ آنها میخواهند سابقه سكونتشان از سوی تصمیمسازان به رسمیت شناخته شود.
وارد روستا كه میشوم حدود ساعت هشتونیم صبح است. اهالی روستا خرابهای را نشانم میدهند و میگویند فرماندار تخریب خانههای روستا را تكذیب كرده است؛ اگر تكذیب میكنند، پس این خانه كه خراب شده، چیست؟ خانه نماینده اهالی روستا درست روبهروی ملك تخریبشده قرار دارد.
نماینده اهالی، در گفتوگو با «شرق» از صدور سند ۳۰۰ هكتار از اراضی منطقه به نام بنیاد خبر میدهد. او میگوید: آنطور كه شنیدهایم بنیاد از جاده راهآهن تا پادگان و از پمپ بنزین تا شركت یونیتای نفت را سند گرفته است. كل روستا ۲۵ هكتار است و ارتش هم ادعا میكند اراضی روستا متعلق به این مجموعه است و جزء حریم روستا واقع شده است. به گفته موسوی، روستا ۳۰۰ خانوار دارد و قدمت سكونت در آن، دستكم ۳۰سال است .جوانه ها 6 شهریور