مژگان کاوسی، نویسنده و پژوهشگر زندانی کُرد از روز گذشته در اعتراض به عدم موافقت با درخواست مرخصیاش و تبعیض جنسیتی در زمان بندی تماس تلفنی در بند زنان دست به اعتصاب غذا زده است. گفته میشود حق تماس تلفنی در بند مردان زندان اوین نامحدود بوده اما برای زنان زندانی محدودیت نیم ساعته در هر هفته وجود دارد.
همچنین سکینه پروانه، دیگر زندانی سیاسی کُرد نیز از روز گذشته دست به اعتصاب غذا زده است، اما تاکنون از علت اعتصاب غذای این زندانی سیاسی اطلاعی بهدست نیامده است.
مژگان کاوسی در تاریخ ۲۷ آبانماه سال گذشته در منزل خانوادگی خود در نوشهر بازداشت و به بازداشتگاه سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در ساری منتقل شده بود. وی روز ۱۹ آذرماه به زندان نوشهر انتقال یافته بود. وی روز پنجشنبه ۲۸ آذرماه از زندان نوشهر به دادگاه انقلاب این شهر منتقل و به ۶۹ ماه حبس محکوم شد، سپس با سپردن وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی موقتاً از زندان آزاد شد.
دادگاه تجدید نظراستان مازندران حکم ۶۹ ماه حبس « مژگان کاووسی»، نویسنده کُرد را که پیشتر از سوی دادگاه انقلاب نوشهر صادر شده بود به ۷۶ ماه و نیم افزایش داد. او در تاریخ ۳۰ اردیبهشت جهت اجرای حکم ۳ سال حبس در نوشهر بازداشت و روانه زندان این شهر شده بود، و در اوایل تیر به زندان اوین تهران منتقل شده است.
سکینه پروانه پیش از این با انتشار نامهایی در تاریخ ۵ تیر جریان بازداشت و اذیت و آزارهایی که در دوران زندان تجربه کرده است را شرح داده بود. بر اساس گفتههای خانم سکینه ماموران امنیتی جمهوری اسلامی اوایل پاییز ۱۳۹۸ او را به بهانه ملاقات با خانوادهاش در شهر سلیمانیه کردستان عراق بازداشت و پس از انتقال به مرز ایران و عراق مدت ۱۰ روز را در بازداشتگاههای مریوان و سنندج گذرانده تا نهایتا به زندان اوین منتقل شده است. وی دوران بازداشت خود را تحت سختترین شرایط بازجویی همراه با شکنجههای جسمی در بندهای دو الف، ۲۰۹ و زنان زندان اوین گذرانده است.
پیام درفشان، وکیل سکینه پروانه که خود وی نیز هماکنون در بازداشت به سر میبرد، در تاریخ ۵ خرداد امسال از صدور حکم ۵ سال حبس تعزیری و ۳ سال ممنوعیت از عضویت در گروههای سیاسی به اتهام «عضویت در گروه یا دستجات معاند نظام با هدف برهم زدن امنیت کشور» برای موکل خود خبر داده بود.
سکینه پروانه فرودین امسال در بند زنان زندان اوین اقدام به نقاشی پرچم کردستان و شعارنویسی به نفع حزب کومله کرده بود. این اقدام خانم پروانه باعث واکنش شدید ماموران امنیتی زندان شده و این زندانی سیاسی را همراه با توهین و ضرب و شتم به بیمارستان روانپزشکی امین آباد شهرری منتقل کرده بودند. این زندانی سیاسی پس از ۲۵ روز نگهداری در بیمارستان به بند قرنطینه زندان قرچک منتقل شده بود. در تاریخ ۶ مرداد امسال صدور حکم جدید دو سال حبس به اتهام «اغتشاش در زندان» به این زندانی سیاسی در زندان اوین ابلاغ شد. در خصوص پروسه دادگاهی این زندانی سیاسی در این پرونده اطلاع بهدست نیامده است. شبکه حقوق بشر کردستان ۱۲ شهریور