یک متهم در تهران از بایت اتهام قتل به اعدام محکوم شد و این حکم توسط دیوان عالی کشور تایید شد.
بر اساس این گزارش، سه سال قبل جسم سوخته مرد جوانی که مورد اسیدپاشی قرارگرفته بود به بیمارستانی در جنوب تهران منتقل شد. هنوز اقدامات پزشکی روی این مرد آغاز نشده بود که پرستاران متوجه شدند او جانش را از دست داده است.
وقتی همسر مقتول مورد بازجویی قرار گرفت، ابتدا منکر همهچیز شد و گفت نمیداند چه اتفاقی برای شوهرش افتاده است؛ اما بعد که مأموران به اختلاف او و شوهرش پی بردند، زن جوان به قتل اعتراف کرد. او گفت: “من و شوهرم خیلی با هم اختلاف داشتیم. او مرد بداخلاقی بود و خیلی من را اذیت میکرد، کتک میزد و خرجی نمیداد. من و بچهام گرسنگی میکشیدیم. به همین خاطر او را سوزاندم. من قصد سوزاندن شوهرم را داشتم و نمیخواستم او را بکشم”.
پرونده بعد از تکمیل تحقیقات و صدور کیفرخواست برای رسیدگی به شعبه ۵ دادگاه کیفری استان تهران ارسال شد. متهم پای میز محاکمه رفت. در ابتدای جلسه و بعد از اینکه نماینده دادستان کیفرخواست علیه متهم را خواند، اولیایدم درخواست اعدام کردند.
سپس متهم در جایگاه قرار گرفت. او گفت: “شوهرم بسیار بداخلاق بود، به هر بهانهای من را کتک میزد، اذیت میکرد و پول خورد و خوراک من و پسرم را نمیداد. بارها به او گفتم این کارهایت یک روز باعث میشود کاری را که نمیخواهم، انجام بدهم و تو را با اسید بسوزانم. حتی تهدید کردم خودم و پسرم را با اسید میسوزانم. روز حادثه با هم بحث کردیم، او تا جایی که توان داشت من را زد، آنقدر از او کینه داشتم که نمیدانستم خشمم را چطور خالی کنم. منتظر شدم تا شب شد. وقتی خواب بود، اسید را آوردم و روی او پاشیدم”.
هیئت قضات وارد شور شدند و متهم را به اعدام محکوم کردند. رأی صادرشده مورد اعتراض متهم قرار گرفت و دیوان عالی کشور نیز بهدلیل نقص در تحقیقات، رأی صادرشده را نقض و پرونده را بازگرداند. به این ترتیب متهم دوباره پای میز محاکمه رفت.
با برطرفشدن نواقص و استعلام از پزشکی قانونی که علت دقیق مرگ را اسید عنوان کرد، قضات وارد شور شدند. از آنجایی که مادرشوهر متهم بار دیگر بر اعدام تأکید کرد و گفت حاضر به گذشت نیست، قضات متهم را یک بار دیگر به اعدام محکوم کردند.
رأی صادره اینبار در دیوان عالی کشور به تأیید رسید و متهم در فهرست اعدامی های دادسرای جنایی تهران قرار گرفت.
رهایی یک زندانی از اعدام در قم
رضا مرادی، مدیر نمایندگی ستاد دیه قم گفت: “با پیگیریها و برگزاری جلسههای صلح و مصالحه بین اولیای دم، یک مددجو که محکوم به اعدام شده بود، از طناب دار رهایی یافت”.
وی اضافه کرد: “اولیای دم به شرط اینکه این مددجو زمینه آزادی ۱۵ زندانی جرایم غیرعمد را فراهم کند، از اجرای اعدام منصرف شدند”.
رهایی یک زندانی از اعدام در تبریز
معاون قضایی و سرپرست معاونت توسعه حل اختلاف استان آذربایجان شرقی از آزادی زندانی محکوم به اعدام از زندان تبریز پس از تحمل ۸ سال حبس خبر داد.
حسین قربانی گفت: “زندانی ع. آ که از سال ۱۳۹۱ به جرم قتل عمد به اعدام محکوم و در زندان مرکزی تبریز در انتظار اجرای حکم تحمل حبس میکرد با وساطت و پیگیریهای اکید و شبانه روزی اعضای شعبه ۱۷۵ توسعه حل اختلاف و همیارن شورا در واحد مددکاری زندان تبریز، اولیای دم گذشت و رضایت خود را اعلام کردند”.
وی ادامه داد: “با انجام سیر مراحل قانونی و قضایی، سرانجام محکوم علیه پس از تحمل ۸ سال حبس از زندان آزاد و به آغوش خانواده بازگشت”.
رهایی ۱۴ زندانی از اعدام در کرمان طی سال جاری
، رئیس شوراهای حل اختلاف کرمان گفت: “کرمان رتبه اول ایران را در زمینه سازش پروندههای قتل را دارد”.
مهدی تقیزاده اظهار کرد: “با اهتمام اعضای شورای حل اختلاف شعب ویژه زندان و همچنین اقدام خداپسندانه خانوادههای اولیای دم، ۱۴ محکوم به اعدام با رضایت اولیای دم از اعدام رهایی و فرصت زندگی مجدد یافتند”. شرق / همشهری /ایرنا/میزان۳۱ شهریور