دو متهم در رشت از بابت اتهام قتل هر کدام به ۴ بار اعدام محکوم شدند.
بر اساس این گزارش، رسیدگی به این پرونده از آبان سال ۹۸ در دستور کار پلیس قرار گرفت.
بامداد دوشنبه ۶ آبانماه بود که فردی با پلیس ۱۱۰رشت تماس گرفت و مدعی شد جوانی با سر و صدا و داد و فریاد در یکی از محلههای روستای خانچاه باعث ایجاد مزاحمت برای همسایهها شده است. بهدنبال این تماس، تیمی از مأموران، راهی محل حادثه شدند. آنها جوان ۲۲ساله ای را دیدند که مقابل خانهای ویلایی ایستاده و مدعی بود که اعضای خانوادهاش کشته شدهاند. مأموران به همراه او وارد خانه شدند. در حیاط بزرگ خانه، ۲ساختمان، یکی قدیمی و دیگری نوساز به چشم میخورد که مأموران پس از ورود به داخل هر دو ساختمان با اجساد ۲ دختر جوان، ۲ مرد و یک زن روبهرو شدند که همگی آنها با ضربات متعدد چاقو به قتل رسیده بودند.
قربانیان پدربزرگ، پدر، مادر و خواهر محمد به نام حدیثه بودند. پنجمین قربانی نیز دوست و هم دانشگاهی حدیثه به نام سارا بود. مأموران که در همان ابتدا به محمد (پسر ۲۲ساله خانواده) مشکوک شده بودند او را بازداشت کردند.
مأموران در جریان بررسیها متوجه آثاری از جراحت روی دست او شدند. محمد مدعی شد که شاید وقتی وارد خانه شده و با دیدن اجساد هول کرده، دستش زخمی شده است. در ادامه معلوم شد که این پسر ۲۲ساله از مدتی قبل با پدرش اختلاف داشته است. همچنین سرنخهای دیگری بهدست آمد که نشان میداد پسر جوان در این جنایت نقش داشته است. در این شرایط بازجویی از او ادامه یافت و متهم تنها چند ساعت پس از دستگیری اسرار هولناکی را برملا کرد.
او که دانشجوی مهندسی صنایع بود گفت: “پدر و مادرم به خواهرم بیشتر از من اهمیت میدادند و رفتار خوبی با من نداشتند. احساس میکردم که علاقهای به من ندارند. با خودم نقشه کشیده بودم که اگر آنها را از بین ببرم همه ارثیه خانواده نصیب من میشود. چندبار قصد کشتن آنها را داشتم اما هر بار موفق نشدم تا اینکه روز حادثه رسید. از قبل به یکی از دوستانم به نام حمیدرضا که کارگر نجاری بود گفته بودم که اگر به من در قتل خانوادهام کمک کند، برایش مغازهای در رشت میخرم تا دیگر نیازی نباشد در کارگاه نجاری کارگری کند و بتواند کارگاه خودش را بگرداند”.
وی گفت: “از چند روز قبل از شب جنایت دوست و همکلاسی خواهرم بهنام سارا میهمان ما بود. بعدازظهر روز حادثه اعضای خانوادهام به همراه دوست خواهرم برای تفریح بیرون رفتند. همان موقع به فکر اجرای نقشهام افتادم. با حمیدرضا تماس گرفتم. خودش را به خانه ما رساند. او را در یکی از اتاقها مخفی کردم. حدود ساعت ۸ شب بود که خانوادهام برگشتند. خواهرم و دوستش به خانه تازهساختی که مقابل ملک پدرم بود رفتند. پدر و مادر و پدربزرگم نیز به خانه ویلایی قدیمی در گوشه حیاط. مادرم سرگرم تهیه شام شد. همان موقع سراغ دوستم رفتم که نقشه را اجرا کنیم. در آن لحظه خواهرم در آشپزخانه بود. من سراغ او رفتم و حمیدرضا سراغ دوست خواهرم. داخل آشپزخانه خواهرم را غافلگیر کردم و با چند ضربه عمیق چاقو او را به قتل رساندم. حمیدرضا هم سراغ سارا رفت و از پشت سر به او نزدیک شد و با چند ضربه چاقو او را به قتل رساند. پس از آن منتظر ماندیم که مادرم شام را بیاورد. وقتی مادرم وارد خانه تازهساخت شد، حمیدرضا از پشت سر او را گرفت و من ضربات چاقو را وارد کردم. بعد با هم به خانه قدیمی رفتیم و پدر و پدربزرگم را که در حال استراحت بودند به قتل رساندیم و برای اینکه پلیس را گمراه کنیم، وسایل خانه را بههم ریختیم که صحنهسازی کنیم”.
اعترافات محمد را همدستش حمیدرضا که ساعاتی پس از او دستگیر شده بود تأیید کرد و پرونده متهمان پس از بازسازی صحنه جنایت و صدور کیفرخواست به دادگاه کیفری گیلان فرستاده شد.
در جریان جلسه محاکمه متهمان، هر چند محمد اعترافات قبلی خود را قبول کرد اما همدستش حمیدرضا تمامی اتهاماتش را رد کرد و مدعی شد که نقشی در جنایت نداشته است.
پس از پایان این محاکمه، قضات وارد شور شدند و با توجه به اعترافات اولیه متهمان، بازسازی صحنه جنایت و شواهدی که علیه آنها وجود داشت، محمد را به اتهام قتل خواهرش و مشارکت در قتل پدر، پدربزرگ و مادرش به ۴ بار اعدام و به اتهام معاونت در قتل سارا به تحمل ۱۵سال حبس محکوم کردند. همچنین حمیدرضا نیز به اتهام قتل سارا و مشارکت در قتل پدر، پدربزرگ و مادر محمد به ۴ بار اعدام و به اتهام معاونت در قتل حدیثه، خواهر محمد به تحمل ۱۵سال زندان محکوم شد.
پس از صدور این حکم و اعتراض متهمان و همچنین والدین سارا به حکم، پرونده به دیوانعالی کشور فرستاده شد. چرا که والدین سارا معتقدند با توجه به گزارش پزشکی قانونی، علاوه بر حمیدرضا، محمد نیز در قتل سارا مشارکت داشته و او نیز باید به اتهام مشارکت در قتل سارا به اعدام محکوم شود.
تایید حکم اعدام یک متهم در تهران
حکم اعدام یک زندانی که متهم است با مشارکت ۲ نفر دیگر در فروردینماه یک جوان موبایلفروش را با ضربات قمه به قتل رسانده بودند، در شعبه ۲۹ دیوان عالی کشور تایید شد.
بر اساس این گزارش، در تعطیلات نوروز سال جاری خبر درگیری خونینی در یک موبایلفروشی در اسلامشهر به مأموران داده شد. در همان حین مأموران گشت که در اطراف محل حادثه بودند، دو متهم را بازداشت کردند و متهم سوم نیز چند روز بعد خود را تسلیم مأموران کرد. بررسیها نشان داد سه جوان از چند روز قبل برای سرقت از موبایلفروشی نقشه کشیده و آنجا را زیر نظر داشتهاند. آنها یک روز قبل از حادثه سراغ مرد موبایلفروش رفتند و با توجه به شیوع کرونا و تعطیلی مغازهها متهم اصلی پرونده از مرد موبایلفروش درخواست کرده بود تا روز بعد به مغازه بیاید تا او موبایل درخواستیاش را بخرد و مرد موبایلفروش هم قبول کرده بود.
در روز حادثه دو متهم وارد مغازه میشوند و یکی از آنها هم در خیابان کشیک میدهد. در نهایت زمان سرقت درگیری بین مرد موبایلفروش و متهمان داخل مغازه رخ میدهد. چند روز بعد از این حادثه مرد موبایلفروش دچار مرگ مغزی شد و در نهایت اولیای دم قبول کردند اعضای بدن او را اهدا کنند. شعبه یک دادگاه کیفری استان تهران مسئول رسیدگی به این پرونده شد. متهمان یک به یک پای میز محاکمه رفتند. متهم ردیف اول اتهام خود را قبول کرد و گفت: “من قصد کشتن نداشتم، وقتی مقتول دستش را به سمت کشو برد، فکر کردم میخواهد شوکر بیرون بیاورد که ضربه را زدم”.
با پایان جلسه دادگاه، قضات وارد شور شدند و متهم ردیف اول را با درخواست اولیایدم به اعدام و هر سه متهم را در تشکیل باند و سرقت مسلحانه مجرم شناختند و به حبس طولانیمدت محکوم کردند.
این حکم در شعبه ۲۹ دیوان عالی کشور تأیید شد.
رهایی ۲ زندانی از اعدام در برازجان
، رییس کل دادگستری استان بوشهر از رهایی ۲ زندانی از اعدام در برازجان خبر داد.
علی جمادی، گفت: “با تلاش مسئولین قضایی و شورای حل اختلاف زندان برازجان و بخشش و بزرگواری خانواده مقتول، پرونده ۲ زندانی محکوم به اعدام به سازش منجر شد و از اعدام رهایی یافتند”.
وی افزود: “این زندانیان که بیش از پنج سال در زندان به سر برده بودند که در نهایت با رضایت اولیاء دم از اعدام نجات یافته و آزاد شدند”.
رهایی از اعدام یک زندانی در همدان
یک زندانی محکوم اعدام در همدان با گذشت اولیای دم از مرگ رهایی یافت.
رییس شورای حل اختلاف استان همدان گفت: “در سال ۸۹ در پی بروز اختلاف خانوادگی، درگیری و نزاع رخ داده و در این میان مردی توسط دامادش به قتل میرسد”.
وی افزود: “با استعانت از خداوند متعال و با تلاش و کوشش اعضاء شعبه ۱۵۸ ویژه زندان شهر استان همدان، به فضل الهی رضایت اولیاء دم مقتول جلب شد و متهم محکوم به اعدام که جوانی نادم بود از طناب دار رهایی یافت”.
رهایی از اعدام ۹ زندانی در کرمان طی ۶ ماه نخست سال جاری
، طی شش ماههی ابتدای سال جاری با رضایت اولیای دم و تلاشهای مستمر اعضای شورای حل اختلاف ویژه زندان مرکزی شهر کرمان، ۹ محکوم به اعدام از اعدام رهایی یافتند.
مهدی تقیزاده، رییس شوراهای حل اختلاف استان کرمان گفت: “این ۹ محکوم به اعدام با بخشش و گذشت اولیای دم از چوبه دار رهایی و فرصت زندگی دوباره یافتند”. همشهری /میزان / رکنا/شرق