انجمن صنفی معلمان کردستان/ سقز و زیویه در بیانیهای به مناسبت پنجم اکتبر روز جهانی معلم خواستار پرهیز از پرونده سازی علیه فعالین صنفی معلمان و مختومه نمودن پرونده آنان شد.
متن این بیانیه عیناً در پی میآید:
به نام خداوند جان و خرد
خمیرمایهی توسعه ی پایدار در هر کشوری آموزش و پرورش بوده و معلم از اصلیترین ارکان این نهاد انسان ساز است.
دولتها موظفند راه را برای ورود معلمانی با انگیزه، خلاق و متفکر به این ارگان مهم و بنیادی باز کرده تا بتوانند نسلی پرورش دهند که بتواند جهان را آبادتر از آنچه که تحویل گرفته، تحویل دهد.
افرادی همه جانبه نگر، نو اندیش، نقاد، مبتکر و پرسشگر که بیمحابا بتواند راه را از چاه تشخیص داده؛ با انتخاب خود مسیر زندگی و آیندهی خود را ترسیم نموده و حیات خود را معنا بخشد.
اختصاص زیرساختهای لازم برای این امر از اولویتهاست و تامین امکانات سخت افزاری و نرم افزاری شایسته و ضروری از وظایف اساسی و اولویت دار دولت هاست.
معلمان و دانش آموزان علاوه بر امکانات فیزیکی برای پرورش استعدادهایشان نیازمند فضایی امن، آرام و بانشاط هستند و در چنین فضایی میشود امیدوار بود کسانی پرورش یابند که مولد، اخلاق مدار و مستقل باشند.
یک معلم توانمند، مستقل و کم دغدغه به مثابهی یک کاتالیزور میتواند تسهیل کنندهی فرآیند تعلیم و تربیت باشد.
با نگاهی به توسعه یافتگی کشورها میتوان دریافت که فصل مشترک موفقیت در جوامع پیشرفته در مقایسه با دیگر جوامع، نوع نگاه و عملکرد آنها نسبت به آموزش و پرورش است.
یک نظام آموزشی اثربخش و کارا میتواند برای جامعه امنیت و رفاه، ثبات، توسعه و سعادت را به ارمغان آورد.
در دنیای جهانی شدهی امروز نظام آموزش و پرورش یک کشور را نمیتوان از نظامهای آموزش و پرورش دیگر کشورها جدا دانست، بنابراین استفاده از ظرفیتهای علمی کشور بدون توجه به جهان بینی افراد میتواند سبب شکوفایی و تحول در نظام آموزشی گردیده و التیامی بر زخمهای وارده بر پیکر آموزش و پرورش کشور باشد.
سیاست زدگی و سیاسی کاری در آموزش و پرورش خط بطلانی بر تمامی دستاوردها و هرز دادن منابع و امکانات خواهد بود که مانند سیلی ویرانگر بنیانهای نظام آموزشی را در هم میکوبد.
انجمن صنفی معلمان کردستان ضمن عرض تبریک و شاد باش به همهی همکاران خود در سراسر جهان به مناسبت روز جهانی معلم (سیزدهم مهرماه) انتظار دارد خرد گرایی سرلوحهی تصمیمات مسئولین واقع شده و در شرایط حاد کنونی که ویروس کرونا سلامت همکاران و دانش آموزان را به مخاطره انداخته، هر چه سریعتر در این خصوص تصمیمات مقتضی و در خور اتخاذ نماید و همچنین خواستههایی دارد که امیدوار است بسترهای لازم برای تحقق آنها از جانب مسئولین محقق گردد:
١- توجه به اتنیکهای متنوع بومی و قومی در آموزش و پرورش و به تبع آن هموار ساختن زمینه تحقق اصل ۱۵ قانون اساسی
٢- آزادی همه معلمان زندان
٣- پرهیز از پرونده سازی علیه فعالین صنفی و مختومه نمودن پرونده فعالان صنفی
٤- به رسمیت شناختن تشکل یابی مستقل
٥- توجه به منزلت و رفاه شاغلان و بازنشستگان
٦- زدودن چهرهی امنیتی از فضاهای آموزشی
٧- اهتمام دولت به آموزش کیفی و رایگان
انجمن صنفی معلمان کردستان/ سقز و زیویه
١٣٩٩/٧/١٢ کردپا 13مهر