صدور حکم اعدام و شلاق برای سه متهم در تهران و تایید یک حکم اعدام در مشهد/ طی ۶ ماه؛ رهایی ۳۶ زندانی محکوم به اعدام در فارس

تهمان یک پرونده قتل در تهران، به اعدام، شلاق و حبس محکوم شدند.

بر اساس این گزارش، رسیدگی به این پرونده از فروردین سال ۹۸ به‌دنبال ناپدید شدن مرد ۴۸ ساله‌ای به‌ نام سعید که کارشناس دادگستری و صاحب یک مشاور املاک بود آغاز شد. مأموران پس از تحقیقات و بازجویی از اطرافیان سعید متوجه اظهارات ضد و نقیض شاگرد او به‌ نام اکبر شدند و در نهایت اکبر به قتل با همدستی ۳ نفر اعتراف کرد.

اکبر طی اظهاراتش عنوان کرد: “من از سوی فردی به‌نام حمید که با صاحب‌کارم اختلاف مالی داشت اجیر شده بودم تا با بیهوش کردن سعید از او اثر انگشت بگیرم اما حمید پس از بیهوش شدن صاحب‌کارم به بهانه اینکه وی کارشناس دادگستری است و اگر به‌هوش بیاید می‌تواند برایمان دردسر درست کند ناچارم کرد تا او را به قتل برسانم”.

به دنبال اظهارات اکبر، ۳ مهم دیگر این پرونده بازداشت و پرونده پس ‌از تحقیقات تکمیلی با صدور کیفرخواست علیه متهمان به دادگاه کیفری استان تهران ارسال شد.

در جلسه دادگاه پدر و مادر و دو فرزند مقتول به ‌عنوان اولیای دم خواستار اعدام متهم شدند.

اکبر ۲۷ ساله، یکی از متهمان این پرونده در دفاع از خود گفت: “سعید مرد مهربانی بود و کمک‌های زیادی به من کرد تا بتوانم زندگی خوبی داشته باشم اما من فریب حرف‌های حمید را خوردم و به‌خاطر ۱۰۰ میلیون تومان پول و یک آپارتمان یک میلیاردی دست به این کار زدم. حالا هم پشیمانم”.

در پایان جلسه قضات اکبر را از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم کردند و ۳ متهم دیگر پرونده به اتهام معاونت در جنایت به ۲۵ سال زندان محکوم شدند.

قضات دادگاه همچنین اکبر و حمید را از بابت اتهام آدم ربایی به ۵ سال زندان و از بابت اخذ اثرانگشت به ۲ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم کردند.

تایید حکم اعدام یک زندانی در مشهد

حکم یک زندانی که از بابت اتهام “قتل” به اعدام محکوم شده بود، به تایید دیوان عالی کشور رسید.

بر اساس این گزارش، صبح بیست و پنجم بهمن سال ۹۶، ماموران شرکت برق مشهد اقدامات قانونی را برای قطع برق منزل یکی از مشترکان انجام دادند که این موضوع منجر به کشمکش و مشاجره‌ بین جوان ۳۳ ساله و ماموران برق شد.

این جوان متهم است که با مراجعه یه شرکت برق، این شرکت را آتش زده و متواری شده است. طی این حادثه شماری از کارکنان اداره مصدوم و به بیمارستان امام رضا مشهد منتقل شدند. بر اثر این حادثه رستمی رئیس شرکت، جان خود را از دست داده و رسیدگی به این پرونده در دستور کار مقامات قضایی قرار می گیرد.

مجتبی، متهم پرونده، در مراحل اولیه آغاز تحقیقات و با صدور دستوری از سوی قاضی حسن حیدری (معاون وقت دادستان مرکز خراسان رضوی) بازداشت شد.

وی طی اعترافات خود گفت: “فکر نمی‌کردم بنزین به طور ناگهانی شعله ور شود و این حادثه رقم بخورد! از سوی دیگر هم با خودم می‌اندیشیدم اگر آتش سوزی رخ بدهد آن جا با کپسول آتش نشانی، شعله‌ها را خاموش می‌کنند!”.

متهم این پرونده ادامه داد: “رئیس شرکت (مقتول) برخورد مناسبی با من داشت، حتی بدهکاری ام را تقسیط کرد تا آن را پرداخت کنم، ولی وقتی ماموران برای قطع برق آمدند من خیلی عصبانی شدم و دیگر نفهمیدم چه کار می‌کنم!”.

پس از تکمیل تحقیقات در دادسرای عمومی و انقلاب مشهد، این پرونده به شعبه دوم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی ارسال شد.

متهم این پرونده در دفاع از خود گفت: “من قصد کشتن مهندس را نداشتم و فقط می‌خواستم آن‌ها را بترسانم!”.

اما این اظهارات مورد قبول قضات دادگاه قرار نگرفته و در نهایت وی از سوی دادگاه به اعدام محکوم شد.

این رای با اعتراض متهم روبه رو شده و برای بررسی دقیق‌تر به دیوان عالی کشور ارجاع داده شد. در نهایت حکم اعدام این زندانی که اکنون ۳۶ سال دارد به تایید دیوان عالی کشور رسید.

طی شش ماه؛ رهایی ۳۶ زندانی محکوم به اعدام در استان فارس

حیدر آسیابی، رئیس هیأت مدیره انجمن حمایت زندانیان شیراز از رهایی ۳۶ زندانی محکوم به اعدام از چوبه دار خبر داد.

وی در این خصوص گفت: “کمیته سفیران صلح و سازش، اولین بار زیر نظر انجمن حمایت زندانیان شیراز کار خود را در فارس آغاز کرد و اکنون این کمیته در همه استان‌ها فعالیت دارد”.

حیدر آسیابی افزود: “این انجمن با برگزاری جلسات مکرر برای دلجویی از خانواده‌ها و تحصیل رضایت برای زندانیان با هدف جلوگیری از اعدام و جلب رضایت اولیای دم، تاکنون اقدامات انسان دوستانه زیادی در جهت گذشت شاکی و صلح و سازش انجام داده اند”. رکنا/صدا وسیما /سراط نیوز۱۵مهر