سکینه پروانه ، زندانی سیاسی کُرد که پس از انتقال از زندان اوین به زندان قوچان از تاریخ ۱۰ آبان در اعتراض دست به اعتصاب غذا زده بود، در هشتمین روز از اعتصاب غذایش لبهای خود را دوخته است. دلیل اعتصاب غذای این زندانی سیاسی احتمال انتقال مجدد وی به زندان اصفهان و همچنین تداوم فشارهای نهادهای امنیتی و مسئولان زندان از جمله نگهداری طولانی مدت و شکنجه وی در بیمارستان روانپزشکی قبل از انتقال اخیر به زندان اوین و پس از آن قوچان است.
«روز ۶ آبان خانم پروانه از بند زنان زندان اوین به بازداشتگاه سپاه قوچان منتقل و پس از دو روز بازجویی به دادگاه این شهر انتقال یافته بود. دادستانی شهر قوچان از انتقال وی به قوچان ابراز بیاطلاعی کرده و از تبعید وی به زندان اصفهان در روزهای آتی خبر داده است. این زندانی سیاسی نیز در اعتراض به احتمال تبعیدش به زندان اصفهان از روز ۱۰ آبان دست به اعتصاب غذا زده است.»
سکینه پروانه پیش از این با انتشار نامهایی در تاریخ ۵ تیر جریان بازداشت و اذیت و آزارهایی که در دوران زندان تجربه کرده است را شرح داده بود. بر اساس گفتههای خانم سکینه ماموران امنیتی جمهوری اسلامی اوایل پاییز ۱۳۹۸ او را به بهانه ملاقات با خانوادهاش در شهر سلیمانیه کردستان عراق بازداشت و پس از انتقال به مرز ایران و عراق مدت ۱۰ روز را در بازداشتگاههای مریوان و سنندج گذرانده تا نهایتا به زندان اوین منتقل شده است. وی دوران بازداشت خود را تحت سختترین شرایط بازجویی همراه با شکنجههای جسمی در بندهای دو الف، ۲۰۹ و زنان زندان اوین گذرانده است.
پیام درفشان، وکیل سکینه پروانه که خود وی نیز هماکنون در بازداشت به سر میبرد، در تاریخ ۵ خرداد امسال از صدور حکم ۵ سال حبس تعزیری و ۳ سال ممنوعیت از عضویت در گروههای سیاسی به اتهام «عضویت در گروه یا دستجات معاند نظام با هدف برهم زدن امنیت کشور» برای موکل خود خبر داده بود.
سکینه پروانه، فروردین ماه امسال به دلیل شعارنویسی و سردادن شعار در زندان اوین به زندان قرچک ورامین انتقال یافت و پس از ۴ روز نگهداری در سلول انفرادی به بیمارستان روانپزشکی امینآباد شهر ری منتقل شده بود. وی در تاریخ ۱۴ تیر در حالی که آثار کبودی و ضرب و شتم روی بدنش وجود داشت مجددا به زندان اوین منتقل شد و دادگاه در مرداد ماه امسال وی را به اتهام «اغتشاش در زندان» به ۲ سال حبس محکوم کرد. شبکه حقوق بشرکردستان ۱۸ آبان