چهارشنبه ۳ دیماه ۱۳۹۹، پس از پایان تجمع شهروندان در حمایت از کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه شماری از تجمع کنندگان بازداشت و پس از ساعتی آزاد شدند.
هویت “داوود رفیعی، امیر امیرقلی، عسل محمدی، هیراد پیربداقی، امیرعباس آزرموند و مرتضی سیدی” تاکنون توسط هرانا احراز شده است. به گفته یک منبع مطلع این افراد پس از پایان تجمع در میدان ولی عصر، به سمت پارک دانشجو در حرکت بودند که توسط ماموران امنیتی بازداشت و پس از ساعتی بازجویی آزاد شدهاند.
تجمع این شهروندان از بابت احقاق و رسیدگی به مطالبه کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه مبنی بر خلع ید مالک شرکت مذکور و خروج این شرکت از بخش خصوصی در مقابل ساختمان وزارت دادگستری واقع در خیابان ولی عصر تهران صورت گرفته بود. این تجمع در واکنش به «نشست هیئت داوری برای تعیین تکلیف مالکیت این مجتمع در وزارت دادگستری» برگزار شده بود که بدون صدور رای به پایان رسید. به گفتهی فعالان کارگری هفتتپه مباحث اولیه انجام شده و تکمیل پرونده و صدور رای در جلسات بعد صورت خواهد گرفت.
تجمع کنندگان شعارهایی از جمله “نان کار آزادی اداره شورایی، از هفتتپه تا تهران مرگ به غارت گران، کارگر معلم دانشجو اتحاد اتحاد، از هفت تپه تا تهران زحمتکشان در تهران، اصل خصوصی سازی، فرمان بورژوازی، اسدبیگی فاسد است، حامی او خائن است، از هفت تپه تا تهران، اتحاد کارگران، مرگ بر ستمگر درود بر کارگر” سر دادند.
در روزهای اخیر و همزمان با این تجمع کاربران شبکههای اجتماعی نیز با استفاده از هشتگ #خلع_ید_یک_کلام_والسلام از کارگران هفت تپه حمایت کردند.
کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه خواهان خلع ید کامل از بخش خصوصی و بازگرداندن شرکت به دولت تحت نظارت کارگران شدهاند. این خواسته متضمن امنیت مالی، امنیت شغلی، شرایط کار امن و همچنین پایان دادن به پروندهسازیهای امنیتی برای فعالان صنفی و به رسمیت شناختن و آزادی فعالیت تشکلهای مستقل کارگری و بازگشت به کار کارگران اخراجی است.
در همین رابطه جمعی از وکلا و حقوقدانان در خصوص مشاوره حقوقی به کارگران و نظارت بر روند رسیدگی هیات داوری اعلام آمادگی کردهاند.
شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه که در ۱۵ کیلومتری شهر شوش در شمال خوزستان واقع است، قدیمیترین کارخانه تولید شکر از نیشکر در کشور است که نیم قرن از تاسیس آن میگذرد و طبق اصل ۴۴ قانون اساسی اواخر سال ۱۳۹۴ از سوی سازمان خصوصی سازی از چرخه دولتی خارج و به بخش خصوصی واگذار شد. حدود چهار هزار نفر به صورت رسمی، قراردادی و پیمانکاری در بخش های مختلف این شرکت بزرگ تولید شکر مشغول کار هستند.
هرانا ۳دی