برنامه ریزی غیرکارشناسی برای انتقال آب هلیل رود به شمال استان کرمان برای مصارف صنعتی، انتقاد و گلایه اقشار مختلف جامعه در منطقه و حاشیه این رود را به همراه داشته است.
“مهدی نوابی” یکی از بزرگان طایفه بامری در سه استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان، طرح انتقال آب هلیل رود به شمال استان کرمان را یک مرگ تدریجی برای ساکنین شهرستان های جیرفت، عنبرآباد، کهنوج، رودبارجنوب، قلعه گنج و دلگان عنوان کرده است.
به گفته نوابی، بخش جازموریان و حاشیه هلیل رود از مراکز آبی شهرستان های مذکور و کشاورزی و دامداری قدیم است که شهرستان های یاد شده به آن دسترسی دارند و از آب آن زندگی خود را سپری می کنند.
نوابی با انتقاد از سیاست های غلط در طرح انتقال آب به شمال استان کرمان، این اقدام را باعث ایجاد تنش و درگیری در منطقه پیش بینی کرده و گفته که مسئولین امر نسبت به بهره برداری از این طرح باید تجدید نظر کنند.
اقشار مختلف جامعه با روش های گوناگون مخالفت خود را ابراز کرده و این مخالفت ها همچنان ادامه دارد و در قالب کمپینهای متفاوتی پیگیری میشود، ساکنان جنوب استان کرمان معتقد هستند، این طرح باعث نابودی کامل تالاب جازموریان و کشاورزی منطقه میشود.
طرح انتقال آب از سرشاخههای هلیل رود به شمال استان کرمان از سال ۹۳ آغاز شد و پیشبینی شده بود پنج ساله به پایان برسد. اما با اعتراضهای متعدد کشاورزان و ساکنان منطقه، این طرح متوقف شده است.
به گفته فعالان محیط زیست، خشک شدن تالاب جازموریان میتواند در بارور شدن ابرها اختلال ایجاد کند و چرخه بارندگی در این استان را کاهش دهد.
همچنین مرجان شاکری، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کرمان نیز به ایلنا گفته بود: ”نگرانی مردم جنوب کرمان بیشتر از خشک شدن تالاب جازموریان است که میگویند با طرح انتقال آب از هلیلرود این تالاب خشک و کانون ریزگرد میشود.“
در حالی که زینی وند استاندار کرمان در گفتار نسبت به مساله انتقال آب هلیلرود عقب نشینی کرده است، اما وزارت نیرو سکوت کرده و تاکنون هیچ اظهارنظری نکرده است. کمپین فعالین بلوچ ۱۴ دی