صدور حکم اعدام برای یک متهم در تهران/ رهایی یک زندانی از چوبه دار در همدان

، مردی در تهران که متهم به قتل همسرش است، در دادگاه کیفری استان تهران محاکمه و به اعدام محکوم شد.

بر اساس این گزارش، آبان‌ماه سال قبل مردی به نام امیر همسرش، سودابه، را به بیمارستان برد و مدعی شد او قرص خورده و مسموم شده است. زن جوان جانش را از دست داد. امیر گفت: “همسرم سردرد داشت من یک قرص از عطاری خریده بودم، وقتی همسرم آن قرص را خورد، حالش بد شد”.

وقتی مأموران از امیر پرسیدند کدام عطاری چنین قرصی به او داده، این مرد نتوانست عطاری را معرفی کند. ضمن اینکه خانواده سودابه از اختلاف بین امیر و دخترشان خبر دادند. این در حالی بود که برادر امیر هم حرف‌های ضد‌و‌نقیضی می‌زد و نتوانست به مأموران بگوید به چه دلیل بعد از بدحالی همسر برادرش به خواست برادرش به خانه او رفته بود.

به ‌این‌ ترتیب امیر بازداشت شد. او در بازجویی‌های تخصصی به قتل اعتراف کرد و مدعی شد بعد از اینکه قرص را به همسرش خوراند، پشیمان شد، اما دیگر راه چاره‌ای باقی نمانده بود و او نتوانسته به سودابه کمک کند. با توجه به شکایت اولیای‌دم و صدور کیفرخواست برای امیر به اتهام قتل و همچنین برای برادرش امید به اتهام اختفای ادله جرم پرونده برای رسیدگی به دادگاه کیفری استان تهران فرستاده شد.

در جلسه رسیدگی ابتدا کیفرخواست علیه دو برادر خوانده شد و سپس مادر و پدر مقتول به‌ عنوان ولی دم در جایگاه حاضر و خواستار صدور حکم اعدام شدند. در ادامه امیر در جایگاه قرار گرفت. او اتهام قتل را قبول کرد.

متهم در توضیح آنچه اتفاق افتاده بود گفت: “من در یک شرکت معتبر کار می‌کردم و زندگی خوبی داشتم. بعد از ازدواج اختلافاتی با همسرم پیدا کردم؛ ما فامیل بودیم. البته اختلافات ما آن‌قدر جدی نبود که بخواهم همسرم را بکشم. تا اینکه به سمت مواد کشیده شدم. مدتی بود در خانواده صحبت از این بود که برادرزنم می‌خواهد ازدواج کند، اما فرد مناسبی را پیدا نمی‌کند. از‌طریق دوستانم با خانم جوانی آشنا شدم و ازدواج با او را به برادرزنم پیشنهاد دادم. البته عکسش را هم نشان دادم. بعد از آن خودم عاشق آن دختر شدم”.

متهم ادامه داد: همسرم مدتی بود سردرد‌های میگرنی داشت و به همین دلیل به‌دنبال داروی گیاهی برای درمان سردردهایش می‌گشت. آن روز وقتی قرص برنج را از عطاری خریدم، آن را پودر کردم و داخل کپسول ریختم. من کپسول را روی اپن آشپزخانه گذاشتم. همسرم که فکر می‌کرد کپسول همان قرصی است که از عطاری خریده‌ام آن را مقابل چشمانم خورد. من بلافاصله پشیمان شدم و گفتم باید قرص را بالا بیاورد. او قبول نمی‌کرد. من به ‌زور او را مجبور به این کار کردم. همسرم از رفتار من تعجب کرده بود و می‌گفت حالش خوب است. من به دروغ گفتم قرص بوی بدی داشته و من به آن مشکوک هستم.

متهم افزود: همان موقع به عطاری رفتم و تا دارویی برای خنثی‌کردن اثر قرص برنج پیدا کنم، اما مرد عطار گفت چنین دارویی وجود ندارد. با اورژانس تماس گرفتم و همسرم را به بیمارستان بردم. حال او هنوز خوب بود. من به پزشکان گفتم سودابه قرصی را اشتباهی خورده است. پزشکان از من خواستند بقایای قرص را به بیمارستان ببرم. به همین دلیل از برادرم خواستم تا به خانه برود و بقایای قرص را به بیمارستان بیاورد. پزشکان معده همسرم را شست‌وشو دادند و او را به اتاق عمل بردند، اما او همان‌ جا جان سپرد.

در ادامه برادر متهم به نام امید در جایگاه قرار گرفت. او گفت: من اتهام را قبول ندارم، چون اصلا از کاری که برادرم کرده بود، خبر نداشتم. او از من خواست پوکه قرص را برایش به بیمارستان ببرم و من هم قصدم کمک‌کردن بود. من از آنچه اتفاق افتاده بود، اصلا خبر نداشتم.

با پایان جلسه دادگاه قضات وارد شور شدند و متهم را به اعدام محکوم کردند.

رهایی یک زندانی از اعدام در کبودر آهنگ

، رییس شورا‌های حل اختلاف استان همدان از بازگشت به زندگی یک محکوم به اعدام در کبودر آهنگ خبر داد.

رضا ذوالفعلی در این خصوص گفت: با پیگیری ‌های مسئولان زندان همدان و همچنین کمک جمعی از معتمدین و خیرین محلی در روز اجرای حکم اعدام، فردی که به اتهام قتل پنج سال گذشته را در زندان تحمل حبس می کرد، از چوبه دار رهایی یافت.

طی یک سال؛ رهایی ۴۶ محکوم به اعدام از چوبه دار در خوزستان

رئیس کل دادگستری استان خوزستان از بخشش ۴۶ زندانی محکوم به اعدام در این استان طی یکسال گذشته خبر داد.

صادق مرادی گفت: شورا‌های حل اختلاف خوزستان جزء استان‌های برتر در زمینه صلح و سازش در سطح کشور هستند و سال گذشته با همت و تلاش خود توانستند ۴۶ نفر از محکومین به اعدام را از چوبه دار رها کنند.

مرادی افزود: “فلسفه وجودی و هدف اصلی شورا‌های حل اختلاف صلح و سازش است و شورا‌ها نباید از هدف خود دور شوند و به حکم دادن روی آورند در صورتی که مختومه کردن پرونده‌ها به صلح و سازش در شورا‌های حل اختلاف اثر بخشی و ماندگاری آن بیشتر از حکم دادن است”. ایلنا/ میزان /