رهایی چهار زندانی از اعدام در شهرهای مختلف

 یک زندانی در تهران پس از ۱۶ سال از اعدام رهایی یافت.

بر اساس این گزارش، این زندانی که اکنون ۳۸ سال دارد، سال‌ها قبل به اتهام قتل ناپدری ۵۰ ساله‌اش دستگیر و محاکمه شد.

وقتی پیمان در شعبه چهارم دادگاه کیفری استان تهران پای میز محاکمه ایستاد، اتهام قتل را قبول کرد و مدعی شد در یک درگیری ناپدری اش را هل داده و سرش به دیوار خورده است.

پسر جوان درباره انگیزه خود از این قتل گفت: “من بچه بودم که پدر و مادرم از هم جدا شدند و بعد از مدتی هم مادرم با رضا ازدواج کرد. او مرد بداخلاقی بود و از همان کودکی با من رابطه خوبی نداشت. وقتی خواهران و برادرهای دیگرم به دنیا آمدند، این رابطه خیلی بدتر شد. او مادرم را هم خیلی کتک می زد و من از این ماجرا خیلی ناراحت بودم و غصه می‌خوردم. وقتی بزرگتر شدم دیگر زورش به من نمی‌رسید اما خواهر و برادرهایم را اذیت می‌کرد. روز حادثه دوباره سر موضوعی با مادرم درگیر شد و حمله کرد تا او را بزند اما من که خیلی عصبانی شده بودم به طرفش رفتم تا مانع کتک خوردن مادرم شوم بعد هم او را هل دادم که روی زمین افتاد و سرش به دیوار خورد”.

وی افزود: “وقتی اورژانس آمد و او را به بیمارستان بردند گفتند بر اثر ضربه مغزی جان باخته است. من و مادرم نمی‌خواستیم واقعیت را بگوییم و گفتیم که او سرش گیج رفته و زمین خورده اما پزشکی قانونی مشخص کرد که روی بدنش آثار درگیری داشته و او به قتل رسیده است، من هم به ناچار اعتراف کردم”.

در ادامه جلسه دادگاه خواهر و برادر ناتنی پیمان نسبت به او اعلام رضایت کردند اما پدر و مادر مقتول خواهان اعدام پسر جوان شدند همچنین رضا از همسر اولش نیز یک پسر داشت که او نیز برای متهم درخواست اعدام کرد.

بدین ترتیب حکم اعدام پیمان صادر شد. با این حال وقتی نوبت به اجرای حکم رسید هیچ کدام از اولیای دم برای اجرای حکم حاضر نشدند و بعد از مدتی نیز پدر و مادر مقتول جان باختند و ورثه آنها نیز از اجرای حکم صرف نظر کردند و فقط پسر بزرگ مقتول خواهان اعدام بود که وی نیز در جلسات صلح و سازشی که در دادگاه و دادسرای جنایی برگزار شد سرانجام راضی شد با دریافت دیه گذشت کند.

اما از آنجا که پیمان توانایی پرداخت دیه را نداشت، با گذشت ۱۶ سال بلاتکلیف در زندان مانده بود درخواست اعسار داد و بعد از بررسی، هیأت قضات شعبه ۴ دادگاه کیفری استان تهران برای تصمیم‌گیری در این باره تشکیل جلسه دادند.

با پایان جلسه دادگاه، قضات شعبه ۴ وارد شور شدند و در نهایت با پذیرش درخواست اعسار متهم و با توجه به سال‌هایی که او در زندان بوده است حکم بر آزادی پیمان صادر کردند.

رهایی از اعدام یک زندانی اندیمشک

دادستان اندیمشک گفت: “فردی که متهم است چند سال پیش در درگیری یک نفر را به قتل رسانده بود با بخشش خانواده مقتول از دار مجازات نجات یافت”.

کریم صحرایی افزود: “پس از نشست های متعدد اعضای شورای حل اختلاف، دستگاه قضایی، مسئولان، معتمدین و ریش سفیدان این قاتل پس از ۶ سال از اعدام رهایی یافت”.

وی گفت: “متهم و مقتول از یک طایفه بودند که طبق حکم نهایی از دیوان عالی کشور قرار بود متهم به قتل سحرگاه امروز اعدام شود که در ساعات باقی مانده به اجرای این حکم خانواده مقتول از حق خود گذشتند و با بخشش خود، پرونده با صلح و سازش مختومه شد”.

به گفته وی در سال ۹۳ به دنبال درگیری بین ۲ نفر، یکی از آنها به قتل رسید.

رهایی از اعدام یک زندانی شهرکرد

ا، باگذشت اولیای دم یک متهم در شهر هارونی از توابع شهرستان شهرکرد در چهارمحال و بختیاری از اعدام رهایی یافت.

رئیس دادگاه عمومی بخش لاران در این خصوص گفت: “دو سال پیش اختلاف ملکی منجر به درگیری دو جوان در شهر هارونی و وقوع یک مورد قتل شد”.

موسوی افزود: “یک جوان ۲۱ ساله به دلیل این اختلاف در نزاع و درگیری جان خود را از دست داد”.

وی گفت: “با توجه به اینکه قتل در اثر یک اشتباه ناخواسته به وقوع پیوسته بود، با مشارکت بزرگان و شورای حل اختلاف در مدت دو سال پی در پی صلح و سازش بین طرفین درگیری آغاز شد که در نتیجه با وساطت بزرگان منطقه و استان، پدر مقتول از اعدام گذشت”.

رهایی از اعدام یک زندانی اصفهان

سرپرست زندان مرکزی اصفهان گفت: “با پیگیری و تلاش مددکاران سختکوش زندان مرکزی رضایت قطعی و منجر و بدون قید و شرط مددجو با هویت اختصاری (ص. و) پس از ۷ سال تحمل حبس به ثمر نشست و زمینه آزادی این مددجو از زندان فراهم شد.

یداله سعیدی افزود: “این مددجوی مرد ۴۷ ساله‌ای که بر اثر اختلاف خانوادگی شوهر خواهر ۴۵ ساله خود را با ضربات چاقو به قتل رسانده بود با پیشنهاد مبلغی از خانواده اولیای دم از دار مجازات نجات یافت”.

رهایی ۲۱ زندانی از اعدام در آذربایجان غربی

، رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی از رهایی ۲۱ محکوم به اعدام در ۹ ماهه سال جاری خبر داد.

علی اکبر گروسی گفت: “در تمامی مراکز تامینی و نگهداری زندانیان استان کمیته اخذ رضایت متشکل از رئیس زندان، مسئولین مددکاری، فرهنگی، اجرای احکام تشکیل شده است که با کمک شعب شورا‌های حل اختلاف مستقر در زندان‌های استان و جلب مشارکت و بهره گیری از ظرفیت معتمدین، ریش سفیدان و ذی نفوذان هر منطقه موفق به کسب رضایت از اولیاء دم برای ۲۱ نفر محکوم به اعدام شدند و فرصت دوباره زندگی برای این افراد  ایجاد شد”. رکنا / میزان /ایرنا ۸ بهمن