چهار زندانی سیاسی از زندان های اردبیل، رجایی شهر کرج و زاهدان آزاد شدند

محمدصابر ملک رئیسی، شیراحمد شیرانی، عبدالرحمن سنگانی و ابوبکر رستمی، زندانیان سیاسی از زندان های اردبیل، رجایی شهر کرج و زاهدان آزاد شدند.

گروه جیش العدل با صدور بیانیه ای از معاوضه این زندانیان با دو مرزبان ایرانی خبر داده با این حال مقامات ایرانی تاکنون واکنشی نسبت به این موضوع نشان نداده اند.

روز گذشته اما روابط عمومی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه پاسداران گفت دو مرزبان ایرانی که گروگان گروه جیش العدل بودند شب گذشته (سه شنبه)، “در اقدامات موفق اطلاعاتی” آزاد شدند.

محمدصابر ملک رئیسی و شیراحمد شیرانی در تاریخ ۸ بهمن ماه، از زندان اردبیل به مکان نامعلومی منتقل شده بودند.

آقای ملک رئیسی در تاریخ ۲ مهرماه ۱۳۸۸ حالی که تنها ۱۷ سال داشت توسط ماموران اداره اطلاعات زاهدان بازداشت شد. دلیل بازداشت محمدصابر ملک رئیسی به گونه‌ای که خود در نامه‌هایش نوشته، فعالیت‌های یکی از برادرانش بوده است. دستگاه امنیتی که به برادر وی دسترسی نداشت آقای ملک رئیسی را در نوجوانی به عنوان “گروگان“ بازداشت کرد.

محمدصار ملک رئیسی پس از تحمل یک سال بازداشت در بازداشتگاه این نهاد و زندان زاهدان توسط دادگاه انقلاب این شهر به ۱۷ سال حبس تعزیری که ۱۵ سال آن حبس در تبعید است محکوم شد. آقای ملک رییسی در زمان محاکمه اقاریر خود را تحت شکنجه و فشار دانسته بود. این زندانی سیاسی پس از تحمل ۳ سال زندان از زندان زاهدان به زندان اردبیل تبعید شد.

محمدصابر ملک رئیسی در اسفندماه ۱۳۹۷ در پرونده جدیدی که در دوران زندان برای وی گشوده شد، توسط شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری دو اردبیل به ریاست قاضی عباس فیض الهی از بابت اتهام “نشر اکاذیب به قصد اضرار به غیر” برابر با ماده ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی به شش ماه حبس تعزیری محکوم  شد. وی مردادماه ۹۸ در بخش دوم این پرونده توسط شعبه یک دادگاه انقلاب اردبیل به ریاست قاضی وحید مهدوی راد به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” و مستندا به ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی هرکدام به یک سال حبس تعزیری محکوم شد و در مرحله تجدیدنظر از این اتهام تبرئه شد.

محمد صابر ملک رئیسی، فرزند دادعلی و اهل چابهار استان سیستان و بلوچستان است.

شیراحمد شیرانی در تاریخ ۱۳ خرداد ۱۳۸۹ توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و به مدت ۲ سال در یکی از سلول‌های انفرادی بازداشتگاه اداره اطلاعات مورد بازجویی و شکنجه قرار گرفت.

وی نهایتا در یک دادگاه پر ابهام به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی از طریق محاربه” به تحمل ۲۲ سال حبس در تبعید محکوم و پس از نزدیک به دو سال نگهداری در سلول انفرادی به زندان زاهدان منتقل شد.

این زندانی سیاسی در تاریخ ۷ دی ۱۳۹۱ ابتدا به زندان مشگین شهر در استان اردبیل منتقل و پس از حدود سه سال نهایتا در تاریخ ۲۸ بهمن ۱۳۹۴ به بند سیاسی زندان اردبیل تبعید شد.

شیراحمد شیرانی، فرزند چاکر، متولد ۳۰ شهریور ۱۳۶۲  اهل زاهدان است و تا پیش از بازداشت ساکن تهران بود.

آقای شیرانی پیشتر در سال ۹۵ روایت تکان دهنده‌ای از شکنجه‌های اعمال شده بر خود و نقض حقوق انسانی‌اش نوشت که خود آن را “ زندگی در وضعیتی بین مرگ و زندگی توصیف کرد.

آقای سنگانی در تاریخ ۳۰ دی ماه ۸۸ در پی احضار به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب بازداشت و به اتهام محاربه از طریق هواداری از گروه‌های سلفی به اعدام محکوم شد. اتهامی که او همواره بر کذب بودن آن تاکید کرده است. اما مدتی بعد محکومیت وی به حبس ابد تقلیل یافت.

وی متولد ۱۳۵۷ در اندرزگاه ۷ سالن ۲۱ زندان رجائی شهر کرج محبوس بود.

وی پیش‌تر در اردیبهشت ماه سال ۸۳ نیز سابقه بازداشت داشته است که طی آن با وثیقه ۵۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شد.

ابوبکر رستمی متولد ۱۳۷۳ که در تاریخ ۲۲ آذرماه ۹۴ همراه با دو زندانی دیگر به نام‌های سجاد بلوچ و بنده چاکرزهی در پاکستان بازداشت شده بودند، پیش‌تر طی نامه سرگشاده  ضمن طرح ادعای “بی گناهی” خود از شکنجه‌های روحی و جسمی توسط ماموران سپاه و اطلاعات سخن گفته و اتهامات وارده به خود را “واهی” خوانده بودند.

ابوبکر رستمی دانشجوی سال دوم دانشگاه علوم پزشکی زابل در مردادماه سال ۱۳۹۶ همراه با دو هم‌پرونده‌ای خود به اتهام “محاربه و اقدام علیه امنیت کشور از طریق همکاری با گروه‌های مخالف نظام” توسط دادگاه انقلاب زاهدان به اعدام محکوم شد.هرانا ۱۶ بهمن