به گزارش شهروندان بیناب در آزربایجان شرقی، فاضلاب تصفیه خانه و پساب کاوه سودا از طریق رودخانه سویوق چای (صوفی چای) به روستاهای بیناب سرازیر می شود.
به گفته بخشدار شهرستان بیناب، بروز این اتفاق که بیشتر به هنگام بارندگی رخ می دهد، باعث آلودگی محیط های روستایی و آسیب های جدی زیست محیطی شده است.
این مقام رسمی افزود: «این امر می تواند موجب صدمه زدن به آب های زیرزمینی شده و فاجعه ای زیست محیطی را در روستاها رقم بزند.»
در دو دهه اخیر در سایه پسابهای سمی «کارخانه شیشهسازی کاوه سودا»، آبهای زیرزمینی منطقه بیناب و ماراغا آلودهشده و کمبود آب شرب و بحران زیستمحیطی در این دو شهر بیداد میکند.
مردمان هر دو شهر و روستاهای اطراف وضعیت اسفناکی را متحمل میشوند؛ اما تاکنون هیچکدام از پیگیریها به نتیجهای نرسیده است و هر اعتراضی را در دم خفه کردهاند.
کارخانه شیشه سازی «کاوه سودا» در ماراغا شدیدا آلاینده است و عمدا با نظارت مستقیم تهران احداث و فعالیت می کند. این کارخانه با وجود اعتراضات مستند فعالین محیط زیست آزربایجانشرقی هنوز هم به فعالیت خود ادامه می دهد.
کاوه سودا تاکنون بیش از ۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی و باغات در شهرستانهای بیناب و ماراغا را آلوده کرده است. مطابق مطالعات دانشگاه تبریز آلودگی فاضلاب کاوه سودا ۵۰۰ برابر استاندارد است که موجب آلودگی آب و خاک شده است.
پیشتر، مجوز انتقال پساب کارخانه کاوه سودا به دلیل شباهت ترکیبات و پارامترهای آن به دریاچه اورمو نیز باعث شد که این دریاچه نیز تبدیل به محلی برای دفع پساب های مضرر و سمی شود. گوناز ۷ اسفند