۱۱ اسفند ۱۳۹۹: حکم چهار زندانی بهنامهای جاسم حیدری، علی خسرجی، حسین سیلاوی و ناصر خفاجیان که با اتهامات سیاسی و امنیتی در دو پرونده مجزا به اعدام محکوم شده بودند، در زندان سپیدار اهواز به اجرا درآمد. به گفته منابع مطلع «این چهار زندانی در مدت بازداشت مورد شکنجه قرار گرفته بودند و درطی مراحل دادگاه به وکیل انتخابی دسترسی نداشتهاند».
کریم دحیمی، فعال سیاسی که این اطلاعات را در اختیار سازمان حقوق بشر ایران قرار داد در این خصوص گفت: «هر چهار نفر چه در زمانی که در بازداشت اداره اطلاعات بودند و حتی زمانی که به زندانها منتقل شدند، تحت شدیدترین شکنجهها قرار گرفتند».
دحیمی در بخشی از سخنانش گفت: «زیر شدیدترین شکنجهها از این زندانیان اعترافات دروغین گرفته شده و در یک دادگاه ناعادلانه و بدون حضور وکیل انتخابی برای ایشان حکم اعدام صادر شده بود و احکام اعدامشان در دیوان عالی کشور تایید شده بود. دیروز هم در بی اطلاعی کامل و پس از چندین ماه ممنوعیت ملاقات خانوادههای این چهار زندانی را به زندان سپیدار بردند و یک ملاقات چند دقیقهای به ایشان دادند. البته به خانوادهها نگفته بودند که قرار است عزیزانشان را اعدام بکنند و گفته بودند فقط برای ملاقات است».
گفته میشود، مسئولان از تحویل اجساد این چهار زندانی عرب خود داری کرده و اجساد پنهانی دفن شدهاند.
جاسم حیدری، متولد ۲۰ دی ماه ۱۳۶۸ که پناهنده کشور اتریش بود، آذرماه ۱۳۹۶، پس از بازگشت به ایران توسط مأموران وزارت اطلاعات در تهران بازداشت و به بازداشتگاه این نهاد امنیتی در زندان اوین منتقل شد. این زندانی عرب در شعبه چهار دادگاه انقلاب اهواز به اتهام «بغی از طریق همکاری با یکی از گروههای مخالف نظام» به اعدام محکوم شد و این حکم در دیوان عالی کشور به تایید رسید.
جاسم حیدری که پیش از این هم سابقه چند بازداشت بر سر مسایل سیاسی و اعتقادی را داشته، نخستین بار زمانی که تنها ۱۷ سال داشت در شهرستان شوش بازداشت و به اتهام اقدام علیه امنیتی ملی به ۷ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.
علی خسرجی، حسین سیلاوی و ناصر خفاجیان که در یک پرونده محاکمه و به اعدام محکوم شده بودند، از اردیبهشت ماه ۱۳۹۶ بازداشت و در شعبه ۱۲ بازرسی عمومی و انقلاب اهواز با اتهام «بغی» به اعدام محکوم شدند. گفته شده دلیل بازداشت این سه زندانی عرب، دست داشتن در حمله به پاسگاه حمید در ۴۰ کیلومتری شهر اهواز و کلانتری ۲۳ کوی مجاهد شهر اهواز بوده است. حقوق بشر ایران ۱۱ اسفند