سازمان حقوق بشر ایران؛ ۵ آبان ۱۴۰۰: حکم یک زن به نام سوسن رضاییپور که به اتهام «قتل عمد» همسرش که پسر داییش هم محسوب میشد به اعدام محکوم شده بود، در زندان مرکزی قزوین به اجرا درآمد. او در اعترافاتش گفته بود: «شوهرم از ساعت ۳ بعدازظهر مست بوده تا آخر شب و من را کتک میزد و همیشه مست بود و دیگر تحمل نداشتم».
بنا به اطلاع سازمان حقوق بشر ایران، صبح روز چهارشنبه، ۵ آبان ماه، حکم اعدام یک زن در زندان مرکزی قزوین به اجرا درآمد. هویت این زندانی که با اتهام «قتل عمد» به قصاص نفس محکوم شده بود، سوسن رضاییپور، ۳۱ ساله احراز شده است.
فردی که این زندانی به اتهام قتل او به اعدام محکوم شد، همسر وی بود که پسردایی سوسن نیز محسوب میشد.
یک منبع مطلع درخصوص اعدام این زندانی به سازمان حقوق بشر ایران گفت: «سوسن رضاییپور از شش سال پیش در زندان بود و خانواده مقتول که داییاش بود، رضایت ندادند و سوسن اعدام شد».
این منبع در ادامه اظهار داشت: «سوسن با زور و اجبار ازدواج کرد و پسر دائیاش را دوست نداشت؛ اما به این خاطر که پولدار بود، او را به زور بهش دادند. سوسن در اعترافاتش گفته بود؛ شوهرم از ساعت ۳ بعدازظهر مست بوده تا آخر شب و من را کتک میزد و همیشه مست بود و دیگر تحمل نداشتم».
اعدام سوسن رضاییپور تا لحظه تنظیم این خبر از سوی رسانههای داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است.
براساس گزارشی که سازمان حقوق بشر ایران، چندی پیش به مناسبت روز جهانی اعدام منتشر کرد؛ از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۱ دستکم ۱۶۴ زن در ایران اعدام شده اند. شش تن از زنانی که از سال ۲۰۱۰ تا کنون به اتهام قتل عمد اعدام شدند، در کودکی ازدواج کرده بودند. یک زن به نام صفیه غفوری، عروس «خونبس» بود و بر خلاف میل باطنیاش برای فیصله دعوای قبیل های بر سر یک قتل، به عقد اجباری پسری از خانواده مقتول درآمده بود.
پس از ازدواج نیز زنان به خودی خود حق طلاق ندارند. حتی بسیاری از پروندههای خشونت خانگی و ضرب و جرح و آزار همسران، باعث صدور رأی طلاق در دادگاه نمیشوند. در ۶۶ درصد از پروندههای قتل که جزئیات آن در دسترس سازمان حقوق بشر ایران قرار گرفته است، زنان به دلیل قتل شوهران یا شرکای زندگی خود حکم اعدام گرفتهاند. سازمان حقوق بشر ایران ۵ آبان