موج بازداشت‌ها در ایران، مبین نقض تلخ قوانین بین‌المللی حقوق‌بشر هستند

Download (4)آژانس کُردپا: کارشناسان حقوق‌بشر سازمان ملل، بازداشت و محکومیت فعالان جامعه مدنی در ایران را “نمایانگر رویه‌ای نگران‌کننده” توصیف کردند.

به گزارش آژانس خبررسانی کُردپا، بازداشت و محکومیت فعالان جامعه‌ی مدنی در ایران از سوی کارشناسان حقوق‌بشر سازمان ملل طی اعلامیه‌ای مطبوعاتی مورد انتقاد شدید قرار گرفت.

این گزارش که توسط احمد شهید و ٥ کارشناس دیگر در یک بیانیه‌ی مشترک انتشار یافته، به “محاکمات بی‌رویه، محرومیت از دسترسی به وکیل و عدم حضور متهمان در جلسات اعلام حکم” اشاره شده است.

گزارش مدعی است که از اوایل خردادماه تاکنون دست‌کم ٣٦ نفر شامل روزنامه‌نگار، وبلاگنویس، فیلمساز و نویسنده از سوی نهادهای امنیتی، انتظامی و قضایی حکومت اسلامی ایران بازداشت شده‌اند.

در وب‌سایت احمد شهید آمده: “تحمیل احکامی که در پی محاکمات غیرعادلانه و با عدم طی مراحل قانونی، و به اتهاماتی که شایسته مجازات‌های اعدام و یا حبس طولانی مدت نیستند، مبین نقض تلخ قوانین بین‌المللی حقوق‌بشر هستند”.

به گفته‌ی کارشناسان حقوق‌بشر سازمان ملل، “سرکوب آزادی‌ها”یی که توسط قوانین ملی و بین‌المللی محافظت می‌شوند، “تنها انگیزه‌”ی پشت پرونده‌ی اینگونه رفتارها می‌باشد.

اشاره گزارش به موج بازداشت‌ها و محکومیت‌های سنگین برای فعلان جامعه‌مدنی در ایران است.

دولت ايران هنوز واکنشی به گزارش تازه کارشناسان سازمان ملل نشان نداده است ولی حاكميت ايران همواره منكر نقض حقوق‌بشر بوده و اینگونه گزارشات را “سیاسی‌کاری” قلمداد می‌کند.

با استناد به مرکز آمار آژانس خبررسانی کُردپا، از خردادماه تا کنون ٧٨ شهروند کُرد که در حوزه‌های مختلف جامعه مدنی فعال بوده‌اند از سوی مأموران حکومتی به جرائم امنیتی نظیری “تبلیغ علیه نظام”، “اقدام علیه امنیت ملی”، “اشاعه اکاذیب” و “توهین به مقامات دولتی” بازداشت شده‌اند که ٨ تن آنان فعال فرهنگی، روزنامه‌نگار و نویسنده بوده‌اند.