انتقال یک شهروند به زندان اشنویه و آزادی هیدی شادی خواه با تودیع وثیقه

حقوق بشر در ایران – امروز شنبه ۲۲مرداد ماه ۱۴۰۱، یک شهروند بازداشت شده در اشنویه به پس از اتمام بازجوئی ها به زندان اسن شهر منتقل شد و شهروندی دیگر نیز پس از اتمام بازجوئی ها با تودیع وثیقه از زندان این شهر آزاد شد.‌

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از کُردپا، امروز شنبه ۲۲ مردادماه ۱۴۰۱، پیروت تابناک، اهل روستای سینگان از توابع اشنویه پس از اتمام بازجوئی ها در بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه به زندان اشنویه منتقل شد. همچنین روز پنجشنبه ۲۰ مردادماه ۱۴۰۱، هیدی شادی خواه، اهل روستای سینگان، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه از زندان اشنویه آزاد شد.

براساس این گزارش، هیدی شادی خواه، با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شده و باید در انتظار دریافت ابلاغیه تاریخ دادرسی خود باشد.‌

همچنین، پیروت تابناک، نیز در دوران بازجویی در بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه از حق دسترسی به و عایت حقوق یک متهم از سوی ضابط پرونده خود محروم بوده است.‌

تا لحظه تنظیم این گزارش، از مصادیق حقوقی اتهامات هیدی شادی خواه و پیروت تابناک اطلاعی در دسترس نیست.

لازم به ذکر است، هیدی شادیخواه، در تاریخ ۱۲ مردادماه ۱۴۰۱، در روستای سینگان از توابع اشنویه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و جهت بازجوئی به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی در ارومیه منتقل شده بود.‌

همچنین، پیروت تابناک نیز در تاریخ ۲۲ تیر ماه ۱۴۰۱، توسط ماموران اداره اطلاعات شهرستان اشنویه بازداشت و وی هم‌ جهت بازجوئی به بازداشتگاه مرکزی این ارگان در ارومیه منتقل شده بود.

سرکوب آزادی بیان و عقیده، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است که بر حق افراد بر انتشار آزادانه افکار و عقاید و نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی تاکید می کند.

بازداشت خودسرانه، عدم تفهیم فرد در لحظه بازداشت و بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

ممانعت از دسترسی متهم به وکیل در مراحل بازجویی، بازپرسی و دادرسی، ناقض ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر است.

اعتراف گیری توام با تهدید، ناقض ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است که بر ممنوعیت شکنجه افراد تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

حقوق بشر در ایران – ۲۲مرداد ماه ۱۴۰۱