اعزام زهره سرو، زندانی سیاسی به بیمارستان طالقانی

 

حقوق بشر در ایران – امروز شنبه ۱۲شهریور ماه ۱۴۰۱، زهره سرو، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین به بیمارستان طالقانی تهران اعزام شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۱۲ شهریور ماه ۱۴۰۱، زهره سرو، فرزند: غیضان، متولد: ۱۳۶۵، فعال فضای مجازی زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین پس از اعزام به بیمارستان طالقانی تهران و انجام بخشی از مراحل درمانی به زندان اوین بازگردانده شد. اینزندانی سیاسی در حال تحمل حبس تعزیری ۵ ساله خود است.

یک منبع مطلع به حقوق بشر در ایران گفت:”زهره سرو، در حالی که از نوعی بیماری عفونی در رنج است و قادر به دریافت دوز سوم واکسن کرونا نیست، پس از انتقال به بیمارستان طالقانی و انجام سونوگرافی و برخی دیگر از مراحل درمانی حدود ساعت ۲ بعدظهر به زندان اوین بازگردانده شد اما هنوز این زندانی سیاسی به پزشک برای معاینه تخصصی مراجعه نکرده است.”

این منبع مطلع افزود:”در تاریخهای ۲۹مرداد ماه و ۵شهریور ماه، برای رینوسکوپی(تخلیه سینوس) برای زهره سرو نوبت پزشکی در نظر گرفته شده بود اما مسئولان زندان اوبن اعزام او را لغو کرده بودند و در صورتی بود که پزشک معالج هشدار داده عدم درمان به موقع این بیمار

ی و تداوم این عفونت، برای قلب و ریه اش خطرناک است و طی روزهای اخیر فشار خون زهره سرو که همیشه ۱۰روی ۸ بود به ۷ هم‌ رسید و دچار سرگیجه شدید ضعف و بیحالی شده بود.”

لازم به ذکر است، حقوق بشر در ایران، در تاریخ ۲۷ مردادماه ۱۴۰۱، با انتشار گزارشی به تشریح محرومیت این‌ زندانی سیاسی از حق درمان و ممانعت مسئولان زندان اوین برای اعزام وی به مرکز درمانی اطلاع رسانی کرده بود.

زهره سرو، در تاریخ ۳دی ماه ۱۳۹۸، درپی یورش ماموران اطلاعات سپاه پاسداران به اتهام فعالیت در فضای مجازی و مدیریت ۱ صفحه اینستاگرامی، بازداشت و پس از انتقال به بند۱الف و طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام در تاریخ ۲۱ دی ماه ۱۳۹۸، به زندان قرچک ورامین منتقل شد.

با آغاز مراحل دادرسی، زهر سرو، با اتهام (نگهداری مشروبات الکلی) توسط شعبه دادگاه کیفری ۲ استان تهران، به پرداخت جریمه نقدی و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.‌

این فعال فضای مجازی، در بخش دوم پرونده قضایی خود توسط شعبه ۲۶دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری، به اتهام(توهین به رهبری)، (فعالیت تبلیغی علیه نظام) و (اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور) در مجموع به تحمل ۸ سال حب

س تعزیری و بعنوان مجازات تکمیلی هم به ۴ ماه فعالیت موثر در بسیج و مطالعه و تفسیر سوره حجرات محکوم شد. این حکم پس از تائید در دادگاه تجدیدنظر استان تهران، به ۵ سال حبس تعزیری لازم به اجرا محکوم شد.‌

در تاریخ ۱۶ فروردین ماه ۱۴۰۰، زهره سرو، پس از اجرای حکم شلاق خود از بابت اتهام(حمل و نگهداری مشروبات الکلی)به مرخصی اعزام شد. و این در حالی بود که‌ پیشتر حکم شلاق وی به جریمه نقدی تغییر و زهر سرو پس از پرداخت مبلغ جریمه و تحویل فیش پرداختی به واحد اجرای احکام آن پرونده مختومه اعلام شده بود.

سرکوب شهروندان و طرح اتهامات براساس سناریو ارگانهای امنیتی، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

حقوق بشر در ایران شنبه, ۱۲ شهریور, ۱۴۰۱