ممانعت از اعزام فروغ تقی پور زندانی سیاسی جوان محبوس در زندان اوین به بیمارستان

عوامل زندان اوین با بهانه عدم قبول بستن دستبند و پابند (غل و زنجیر) از اعزام فروغ تقی پور به بیمارستان ممانعت کردند


اعزام فروغ تقی پور زندانی سیاسی جوان محبوس در زندان اوین به بهانه عدم قبول بستن دستبند و پابند متوقف شد و این زندانی سیاسی جوان بدون درمان و رسیدگی به بند بازگردانده شد.

کانون حقوق بشر ایران؛ روز سه شنبه ۸ شهریور ۱۴۰۱زندانی سیاسی فروغ تقی پور که بدلیل بیماریهای گوارشی و هموروئید قرار بود از زندان اوین به بیمارستانی خارج از زندان اعزام شود، بدلیل عدم موافقت وی با بستن دستنبند و پابند، پس از چند ساعت اتلاف وقت و اذیت و آزار توسط عوامل زندان، نهایتا بدون درمان و رسیدگی به بند بازگردانده شده و از اعزام وی به بیمارستان ممانعت بعمل آمد.

یک منبع مطلع در این رابطه به کانون حقوق بشر ایران گفت: «ممانعت از اعزام فروغ تقی پور برخلاف ادعای رئیس قوه قضائیه است که پس از درگذشت زندانی سیاسی بکتاش آبتین گفته بود «شرط دستبند و پابند را از زندانیان بیمار و اعزامی به بیمارستان برداشته‌ایم»، شعبه اعزام، اصرار بر زدن دستبند و پابند برای اعزام زندانی سیاسی فروغ تقی پور به بیمارستان داشته و از آنجا که وی حاضر به قبول غل و زنجیر به دست و پایش نمی‌شود، مامورین زندان پس از گرداندن این زندانی بیمار در اوین و اتلاف وقت، سرانجام از اعزام این بیمار به بیمارستان امتناع می‌کنند و خانم تقی‌پور را به بند بازمی‌گردانند.»

این منبع افزود: «نیاز زندانیان سیاسی بیمار به اعزام به بیمارستان تبدیل به وسیله ای برای شکنجه روحی و جسمی و تحقیر آنها توسط مأموران و گردانندگان زندانها شده است. علاوه بر این حتی در بسیاری از موارد پس از اعزام بیمار به بیمارستان، به بهانه تعویض شیفت و بهانه های دیگر معالجات را نیمه کاره رها کرده و اگر بیمار نیاز به بستری داشته باشد او را به زندان برمیگردانند.»

در همین رابطه یادآوری می‌کنیم در یکی از آخرین موارد، زندانی سیاسی فرنگیس مظلوم، پس از عمل آنژیوگرافی قلب در حالی که بنا به توصیه پزشکان باید ۲۴ ساعت بستری و تحت نظر میبود همان شب او را به زندان برگرداندند.

فروغ تقی پور متولد ۲۰ اردیبهشت ۱۳۷۳ دارای مدرک لیسانس در رشته‌ی حسابداری است. وی در تاریخ ۵ اسفندماه ۱۳۹۸ به همراه مادرش، دستگیر و به زیر بازجویی و شکنجه به بند ۲۰۹ اوین منتقل شد.

روز سه شنبه ۱۶ دی ماه ۱۳۹۹، فروغ تقی پور همراه با مادرش توسط قاضی محمدرضا عموزاد در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام و اجتماع و تبانی از طریق عضویت در سازمان مجاهدین خلق» محاکمه شد.

قاضی دادگاه فروغ تقی پور را تهدید به اتهام «محاربه» ‌کرد. اما وی این اتهام را رد نمود و گفت که بی گناه است و حاضر به پذیرش چنین اتهامی نیست. قاضی دادگاه «عموزاد» در مقابل فروغ تقی پور را تهدید به احضار و بازجویی در صحن دادگاه کرد.

این زندانی سیاسی توسط قاضی عموزاد به ۵ سال زندان محکوم شد.

کانون حقوق بشر ایران ۹ شهریور