خبرگزاری هرانا – عباس و محسن دریس، دو تن از بازداشت شدگان اعتراضات آبان ۹۸، روز چهارشنبه ۱۱ آبان ماه، از زندان ماهشهر به زندان سپیدار اهواز منتقل شدند. عباس دریس اخیرا توسط شعبه اول دادگاه انقلاب ماهشهر، به اعدام محکوم شد. همچنین محسن دریس، برادر و دیگر هم پرونده ای وی، از اتهامات انتسابی تبرئه شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۱۱ آبان ماه ۱۴۰۱، عباس و محسن دریس، دو تن از بازداشت شدگان اعتراضات آبان ۹۸، از زندان ماهشهر به زندان سپیدار اهواز منتقل شدند.
فرشته تابانیان وکیل مدافع محسن و عباس دریس، چهارشنبه شب در صفحه شخصی خود ضمن اعلام این خبر نوشت: “امروز صبح موکلینم را از زندان ماهشهر به زندان سپیدار اهواز منتقل کردند. موکلینم حتی اجازه نداشتند که وسایل خود را جمع کنند. اجازه ندادند عباس دریس عینک خود را ببرد.”
عباس دریس اخیرا توسط شعبه اول دادگاه انقلاب ماهشهر، به اعدام محکوم شد. همچنین محسن دریس، برادر و دیگر هم پرونده ای وی، از اتهامات انتسابی تبرئه شد.
پیشترفرشته تابانیان وکیل مدافع محسن و عباس دریس در خصوص جلسه دوم دادگاه این شهروندان در صفحه شخصی خود نوشته بود: «دومین جلسه رسیدگی به اتهامات دو برادر عباس دریس و محسن دریس در تاریخ ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ در شعبه اول دادگاه انقلاب ماهشهر برگزار خواهد شد.»
این جلسه در تاریخ مذکور به دلیل مسائل امنیتی در زندان ماهشهر برگزار شد. اتهام عباس دریس در این بخش از پرونده “محاربه و قدرت نمایی با اسلحه جنگی کلاشینکف و اخلال در نظم عمومی و حمل اسلحه جنگی کلاش” و اتهام محسن دریس “محاربه و قدرت نمایی با سلاح جنگی کلاش، اخلال در نظم عمومی از طریق تیراندازی و حمل و نگهداری سلاح جنگی کلاش” عنوان شد.
اولین جلسه رسیدگی به اتهامات این دو برادر در تاریخ ۲۰اردیبهشت ۱۴۰۱، با ریاست قاضی سیدمهران مهمان نواز بنا به دلایل امنیتی در زندان ماهشهر برگزار شده بود.»
محسن و عباس دریس در تاریخ ۱۷ آذرماه ۹۸ توسط ماموران معاونت اطلاعات قرارگاه ابوالفضل عباس بازداشت و در تاریخ ۱۸ آذرماه در شعبه سوم بازپرسی دادسرای بندر ماهشهر (شعبه ویژه رسیدگی به پرونده های اغتشاشات آبان ماه) به ریاست قاضی حسن سالمی مورد بازپرسی قرار گرفتند. عباس دریس ضمن پذیرش حضور در تجمعات اعتراضی در تاریخ ۲۷ آبان ماه ۹۸ شهرک چمران، هرگونه دخالت در آتش زدن لاستیک و بستن جاده های شهرک چمران را انکار کرد. پس از صدور قرار بازداشت موقت ۲ ماهه توسط بازپرس، آقای دریس “در اختیار سازمان اطلاعات سپاه” قرار داده شد. پس از بازجویی توسط ماموران اطلاعات سپاه آقای دریس به تیراندازی با سلاح کلاشینکف به سوی نیروهای امنیتی اقرار کرد. وی مجددا در جریان اخذ آخرین دفاع در این شعبه بازپرسی منکر دخالت در تیراندازی به رضا صیادی شد. کیفرخواست این شهروندان نهایتا در تاریخ ۲۶ آذرماه ۹۹ توسط شعبه ۲ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب بندر ماهشهر به ریاست قاضی سیدماجد هاشمیان پور صادر و در تاریح ۲۹ آذرماه به تایید سیدلطیف موسوی سرشت، دادیار دادسرای عمومی و انقلاب بندر ماهشهر رسید.
عباس دریس، متولد ۱۳۵۲، فرزند معتوگ، پدر سه فرزند ۱۲، ۱۴ و ۸ ساله است. آقای دریس اصالتا اهل شهرستان آبادان است که بعدها به دلیل جنگ به چمران واقع در بندر ماهشهر مهاجرت کردند. محسن دریس نیز فرزند معتوگ ، متولد ۱۳۷۱ و پدر یک کودک ۵ ساله است.
به گفته یک منبع مطلع کفایه حزباوی، همسر عباس دریس پس از پیگیری های بسیار پرونده به تهران نیز مراجعه کرده و در آنجا به او گفته شده بود که همسرش حکم اعدام دریافت خواهد کرد. خانم حزباوی به دلیل فشار وارده دچار سکته مغزی شده و مدتی بعد جان خود را از دست داد. فرزندان این خانواده هم اکنون نزد مادربزرگشان زندگی میکنند. اظهارات مطروحه در تهران در آن هنگام موجب انتشار اطلاعات غیردقیق در خصوص محکومیت این دو برادر به اعدام و حبس ابد شده بود. مسئله ای که اکنون مشخص شده منطبق با واقعیات نبوده و پرونده نامبردگان بدون صدور حکم کماکان در دست بررسی قضایی است.
گفتنی است در دیماه ۹۸ ویدئویی منتسب به اعترافات متهمان بازداشت شده در خصوص تیراندازی به رضا صیادی توسط صدا و سیمای جمهوری اسلامی پخش شد. به گفته یک منبع نزدیک به خانواده این شهروندان، برادران دریس جهت اخذ و ضبط اعترافات اجباری از طریق تهدید به آزار جنسی اعضای زن خانواده تحت فشار قرار گرفته بودند.
لازم به اشاره است اعتراضات آبان ماه ۹۸، به مجموعه اعتراضات سراسری گفته می شود که از روز جمعه ۲۴ آبان ماه ۹۸ با اعلام افزایش بی سابقه قیمت بنزین در دهها شهر ایران با حضور بی سابقه معترضین در خیابانها آغاز شد و برای چند روز ادامه یافت. محمد جواد کولیوند، نماینده مردم کرج در مجلس گفت این اعتراضات در ۷۱۹ نقطه از کشور رخ داد. سید حسین نقوی حسینی سخنگوی وقت کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز، آمار بازداشتی های اعتراضات این اعتراضات را حدود ۷ هزار نفر اعلام کرد. بر اساس گزارشات نهادهای مدافع حقوق بشر صدها تن نیز در پی این اعتراضات خونین جان باخت.
خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۱/۰۸/۱۲