حمایت استادان از اعتراضات دانشجویی در میانه بازداشت دانشجویان

اعتراضات و تحصن‌های دانشجویان دانشگاه شریف، صنعتی امیر کبیر، شهید بهشتی، دانشکده فنی و علوم اجتماعی دانشگاه تهران، نوشیروانی بابل، دانشگاه ارشاد دماوند، دانشگاه‌ علوم پزشکی کردستان و دیگر دانشگاه‌های کشور روز سه‌شنبه نیز همچون روزهای پیش ادامه داشت.

اما در پی انتشار بیانیه حمایت استادان شماری از دانشگاه‌ها از اعتراضات دانشجویی، دانشگاه‌ها روز سه‌شنبه صحنه تقدیر دانشجویان از این استادان بود.

به نوشته شوراهای صنفی دانشجویان کشور، دانشجویان دانشکده‌های مختلف دانشگاه صنعتی امیرکبیر با چسباندن گل و پیام بر در دفتر کار استادانی که با امضای نامه‌، از دانشجویان زندانی و تعلیقی حمایت کرده بودند، قدرانی خود را نشان دادند.

در همین حال، گزارش‌ها از بازداشت شماری از دانشجویان حکایت دارد. روز دهم مهر بهرام بوشهری ‌زاده، دانشجوی مهندسی شیمی دانشگاه تهران ۱۳۹۹، توسط حراست دانشگاه به نهادهای امنیتی بیرون دانشگاه تحویل داده شد. نیروهای امنیتی او را بازداشت کردند و به زندان فشافویه انتقال دادند. با گذشت ۳۷ روز از بازداشت بهرام بوشهری زاده، او هنوز در بلاتکلیفی به سر می‌برد.

دانشگاه علم و صنعت، روزشمار دانشجویان بازداشتی خود را منتشر کرده و نوشته ایلیا تابعی ده روز است که بازداشت شده، و پنج شب را در سلول انفرادی گذرانده است. از بازداشت علیرضا عباسی ده روز، از بازداشت علی فتاحی پنج روز و از بازداشت همایون سلیمانی دو روز می‌گذرد.

شماری از دانشجویان بازداشتی دانشگاه امیرکبیر
در خبری دیگر، دانشجویان تحصن کننده در در دانشکده ریاضی دانشگاه شهید بهشتی خواستار آزادی پارسا شجاعی، دانشجوی رشته آمار این دانشکده شدند که روز ۱۵ آبان بازداشت شده است. دانشجویان و اساتید دانشگاه علوم پزشکی کردستان همچنان در اعتصاب به سر می‌برند.

دانشجویان دانشگاه علم و فرهنگ، به ‌رغم فشارهای امنیتی و مجازی شدن دو‌هفته‌ای کلاس‌ها برای متوقف کردن اعتراضات دانشجویان، در تجمع روز سه‌شنبه خود آهنگ «برای» را هم‌خوانی کردند و شعار«جونمون دستمونه، ظلم و ستم بسمونه» سر دادند. در دانشگاه ارشاد دماوند، دانشجویان شعار می‌دادند «هر یه نفر کشته شه، هزار نفر پشتشه.» دانشجویان دانشکده علوم ‌اجتماعی دانشگاه علامه نیز در تجمعی در اعتراض به بازداشت هم دانشکده‌ای خود میلاد عبدی شعار می‌دادند « میلادو گرفتن ما همه عبدی هستیم» و «از آسمان ایران خون اگر ببارد علامه متحد قصد تسلیم ندارد»

دانشجویان دانشگاه شریف، روز سه‌شنبه با همراهی تعدادی از اساتید این دانشگاه، در سالن جباری تجمع کردند و حمایت خود را از دانشجویان دربند محمد ملانوری، علی عالمی آرانی، فریبرز کهن‌زاد، محمدابراهیم واعظی، امیررضا چرچی و محمد مصطفایی اعلام کردند.

بنا به اخبار شوراهای صنفی دانشجویان کشور حمیدرضا زارع دانشجوی مهندسی کامپیوتر دانشگاه یزد ورودی ۹۸، روز ۳۰ شهریور در شیراز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است. در این ۳۸ روز،‌ از وضعیت حمیدرضا زارع، یا نهاد بازداشت‌کننده وی اطلاعی در دست نیست.

لیلا حسین‌زاده دانشجوی کارشناسی ارشد رشته‌ی انسان‌شناسی دانشگاه تهران، روز ۲۹ مرداد در مقابل در منزل خود دستگیر، و پس از دو روز به اداره اطلاعات شیراز موسوم به پلاک ۱۰۰ منتقل شد. بازجویی‌های لیلا در بازداشتگاه آگاهی نیروی انتظامی (سروش) انجام شده و پس از یک هفته به بند قرنطینه‌ زندان عادل‌آباد شیراز منتقل شد. او در ۱۶ آبان به دلیل امتناع از قاعده‌ حجاب اجباری برای ملاقات با پدرش ممنوع الملاقات شد، و در اعتراض به این وضع اقدام به اعتصاب غذای تر کرده است.

پزشکی قانونی به دلیل ابتلای خانم حسین‌زاده به بیماری خودایمنی گوارشی(کرون) یک بار در سال ۱۳۹۹ و بار دیگر در سال ۱۴۰۰ حکم عدم تحمل حبس برای وی صادر کرده و تأکید کرده که زندان عوارض بیماری او را تشدید می‌کند و جانش را در معرض خطر جدی قرار خواهد داد. با این‌ حال ، ۷۷ روز است که وی با وجود اتمام روند بازجویی و انجام تحقیقات، همچنان در زندان نگهداری می‌شود و قرار بازداشت وی بار دیگر در تاریخ ۱۴ آبان تمدید شده است. پیشتر در جریان بازداشت سال گذشته، دادسرا برای او قرار وثیقه یک و نیم میلیاردی صادر کرده بود.

در این مدت غیر از خانواده حق تماس با هیچ‌ کس حتی وکیلش را نداشته و عوارض بیماری این دانشجو (چشمی، پوستی، مفصلی) تشدید شده؛ به ‌طوری که چشمانش تار شده است. به همین دلیل درخواست اعزام به بیمارستان جهت رسیدگی پزشکی داده که نه ‌تنها از سوی مسئولین زندان بی‌جواب مانده است، بلکه از تاریخ ۱۶ آبان در اقدامی ناعادلانه وی را ممنوع‌التماس کرده و حق تماس با خانواده را نیز از او سلب کرده‌اند. اکنون خانواده‌ اش نیز از حال او بی‌خبرند.

VOA، ۱۸ آبان ۱۴۰۱