امیرجواد اسعدزاده جوان ۳۶ ساله اهل مشهد، شامگاه شنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۱ در حال شعار نویسی در بلوار پیروزی مشهد به دست نیروهای بسیجی بازداشت شد.
مامورن بعد از بازداشت او را به زندان وکیلآباد مشهد منتقل کرده و تا حوالی صبح او را مورد ضرب و شتم قرار دادند و سپس و بدن نیمهجانش را در محوطه کلانتری هفتتیر رها کردند و رفتند.
یک شاهد عینی گفته است که امیرجواد اسعدزاده در این زمان توان صحبت کردن داشته است.
ماموران در کلانتری هفت برای او تشکیل پرونده میدهند و او را به بازداشتگاه میفرستند اما کمتر از دو ساعت بعد این جوان معترض بر اثر صدمات ناشی از ضربه به سر از هوش رفته و توسط ماموران نیروی انتظامی به نزدیکترین بیمارستان یعنی بیمارستان قلب جوادالائمه در مشهد میبردند.
پزشکان در زمان معاینه امیرجواد اسعدزاده متوجه میشوند که او ده دلیل ترومای مغزی و ضربه به جمجمه کشته شده است.
بعد از اینکه این خبر به کلانتری اطلاع داده میشود ماجرا به اداره اطلاعات شهر مشهد ارجاع داده شده و حوالی ساعت ۵ صبح ۲۹ آبان ماموران لباس شخصی به بیمارستان مراجعه کرده و پیکر او را با خود بردند.
یکی از نزدیکان امیرجواد اسعدزاده در گفتگو با اینترنشنال گفته است که نیروهای انتظامی در زمان انتقال او به بیمارستان همچنین مانع انجام عملیات درمانی و احیای قلبی او شدهاند.
او همچنین گفته است که وقتی خواهر آقای اسعدزاده برای شناسایی پیکر او به بیمارستان مراجعه کرده دیده که پیکر او به شدت مجروح بوده و تقریبا هیچ نقطه سالمی در بدنش وجود نداشته است.
پیکر امیرجواد اسعدزاده سرانجام روز ۲ آذرماه ۱۴۰۱ تحت تدابیر شدید امنیتی در آرامستان بهشت جوادالائمه مشهد به خاک سپرده شد.
ایران وایر ۴ آذر ۱۴۰۱