«رسول حدادی» معلم بازنشسته فنی حرفهای ساکن زنجان که در تجمع اعتراضی مردم این شهر به مناسبت چهلم مهسا امینی در روز چهارشنبه چهارم آبانماه بر اثر اصابت گلوله به گردن زخمی شده بود، در بیمارستان بستری بود، روز سوم آذر جان باخته است.
بر اساس اطلاعات رسیده از منابع ایران وایر، نیروهای امنیتی پیکر این معلم بازنشسته را از بیمارستان «آیتالله خمینی» تهران تحویل گرفته و شبانه در شهر محل زندگیاش (زنجان) به خاک سپردهاند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با ابراز تأسف شدید از عدم توقف خشونتهای گسترده علیه شهروندان و معترضان درباره او مینویسد: «قتل رسول حدادی معلم فرهیخته و آزادیخواه و جانباخته در مسیر عدالت و آزادی را به خانواده معزز و سوگوار ایشان و همه معلمان و یاران و دوستان ایشان و به عموم دل سپردگان و تشنگان عدالت و آزادی تسلیت میگوید.»
این معلم زنجانی که پدر یک دختر ۱۰ ساله است در در چهارراه سعدی محله زنگان زنجان هدف گلوله قرار گرفت و با مرگ مغزی در بیمارستان بستری شد. اما روز ۳ آذر در نهایت دستگاهها را از او جدا کردند. خانواده رسول حدادی تا دو هفته از وضعیت و مکانی که او به آنجا منتقل شده بود، اطلاعی نداشته و مسئولان بیمارستان نیز از پاسخ به خانواده امتناع میکردند.
مراسم هفتمین روز درگذشت رسول حدادی هم روز پنجشنبه دهم آذرماه، ساعت ۱۵ در مسجد چهارده معصوم شهر ابهر برگزار شد.
این معلم بازنشسته پدر یک دختر ده ساله و بازنشسته فنی حرفهای ساکن زنجان همزمان با برگزاری تجمع در این شهر به مناسبت چهلمین روز از درگذشت مهسا امینی چهارشنبه چهارم آبان، بر اثر اصابت گلوله به گردن دچار مرگ مغزی شده است.
بر اساس ویدئوی موجود از صحنه اعتراضات زنجان در شب چهارم آبان، او در حاشیه تجمع اعتراضی به مناسبت چهلم مهسا امینی در چهارراه سعدی زنجان مورد اصابت گلوله مستقیم قرار گرفت. بر اساس صحبت شاهدان عینی که از نزدیک در صحنه حضور داشتند این اتفاق ساعت ۱۹ چهارم آبان ماه و بر اثر اقدام به پرتاب گاز اشک آور توسط نیروهای انتظامی از فاصله ده متری به سمت سر رسول رخ داده است.
برخی روایتها حاکی از آن است که او توسط نیروهای امنیتی به بیمارستان منتقل شده است ولی، منابع محلی میگویند: مردم با کمک یک ماشین شخصی او را به بیمارستان رساندند. این بازنشسته ۶۶ ساله از زمان انتقال به بیمارستان تحت تدابیر شدید امنیتی قرار داشت و به خانواده او پاسخ درستی در مورد وضعیتاش داده نمیشد.
به گفته یک فرد نزدیک به خانواده حدادی، آنها به پرونده پزشکی او هم هیچ دسترسی نداشتند. ملاقات با حضور گسترده ماموران امنیتی انجام میشد تا از گرفتن عکس جلوگیری شود.
یکی از فعالان صنفی معلمان ساکن زنجان هم در همان تاریخ به ایران وایر گفته بود: «متاسفانه پزشکان اعلام کردند که حدادی دچار مرگ مغزی شده است. تنها سه درصد هوشیاری دارد.» این فرد مطلع در ادامه افزود: «نیروهای امنیتی خانواده حدادی را تحت فشار قرار دادهاند تا رضایت دهند رسول به تهران منتقل شود. میخواهند با اعلام مرگ این معلم بازنشسته، از تجمع معترضین در زنجان جلوگیری و او در تهران دفن شود. ولی وقتی خانواده از امضای برگه رضایت نیروهای امنیتی خودداری کردهاند، آنها به خانواده حدادی اعلام کردند که دستور انتقال به تهران را از دادستانی دریافت خواهند کرد و نیازی به رضایت خانواده نخواند داشت.»به این این معلم مطلع: «نیروهای امنیتی پس از انتقال حدادی به بیمارستان به خانه او رفته و مدارک هویتی و شخصی او را ضبط کردند.»
کانال تلگرامی وحید آنلاین که روایت یکی از افراد حاضر در صحنه را منتشر کرده، در تشریح این حادثه نوشته بود: «من آنجا بودم. آقا رسول اومده بود مثل همیشه به دوستش سر بزنه. آقا رسول بازنشسته فرهنگی است. بنده خدا تو بنگاه نشسته بود. گفتن ببندید اینا هم داشتن مغازه را میبستند که بیایند بیرون. اما تا اومد جلو در از فاصله ۱۰ متری اشک آور زدن رفت تو سرش و همانجا افتاد با صورت زمین. کمکش کردیم برگردونیم تا خون لخته نشه و خفهاش کنه. بعدش سوار یه ماشین گذری کردیم و بردن. مردم به مامورای ناجا گفتن چرا زدی؟ میگفتن ما نزدیم شما خودتان زدید.»
با جان باختن رسول حدادی تعداد معلمان جان باخته اعتراضات به چهارنفر رسیده است. خانم دکتر «زهرا لری»، مدیر مدرسه رضوانی نژاد کرمان، یکی از این معلمان است که بر اساس گزارش شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران «جان باختن این مدیر مدرسه به دلیل «فشارهای امنیتی» بوده است. حدود یک ماه پیش اعلام شده بود که زهرا لری، مدیر مدرسه رضوانی نژاد کرمان، پس از تحصن و شعار دادن دانشآموزان حاضر نشده اسامی و فیلم دوربینها را تحویل ماموران حکومتی بدهد. او فیلم دوربینها را پاک کرده بود. ولی بعدا احضار شده و از سمت خود بعنوان مدیر عزل شده است. او مدت کوتاهی پس از این اتفاق فوت کرده است.»
منابع «ایران وایر» روز پنجشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۱ از جان باختن «عبدالرحمن بختیاری» معلم بازنشسته سقزی در خیابان «سعدی» این شهر با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی کشته شده است. این معلم بازنشسته سقزی در مقابل منزلش با شلیک مستقیم نیروهای رژیم جمهوری اسلامی جان باخته است.
«عرفان کاکایی» معلم دیگری است که شب ٣٠ آبان ١٤٠١ با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی، جان خود را از دست داده است.
«علی جلیلی» مدیر دبیرستان کار و دانش برادران مظفر منطقه ۴ آموزش و پرورش شهر تهران، هم در پی از احضارهای متوالی به اطلاعات و حراست، بر اثر فشارهای روانی وارده دچار ایست قبلی شده و جان خود را از دست داده است.
در مدت ۷۶ روزی که از آغاز اعتراضات سراسری در ایران گذشته، شهروندان بسیاری بر اثر شلیک مستقیم ماموران انتظامی و امنیتی جان خود را از دست داده و یا بشدت زخمی شدهاند. دستکم ۶۰ کودک هم در جریان این اعتراضات جان خود را از دست دادهاند. بر اساس اطلاعات سازمانهای حقوق بشری تاکنون نزدیک به ۱۷ هزار نفر در شهرهای مختلف دستگیر شدهاند. شمار زیادی از بازداشتیها را افراد زیر ۱۸ سال تشکیل میدهند. اما از تعداد دقیق آنها آماری منتشر نشده است. جمهوری اسلامی همچنان دستگیری کودکان و نگهداری آنان در زندانهای بزرگسالان را انکار کرده و مدعی است دانشآموزان بازداشتی یا آزاد شدهاند، یا در کانونهای اصلاح و تربیت نگهداری میشوند.
با وجود خشونت عریان جمهوری اسلامی در برخورد با معترضان، اعتراضات کماکان ادامه یافته و گروههای تازهای هم به آن پیوستهاند.
ایران وایر ۱۱ آذر ۱۴۰۱