سحرگاه امروز محسن شکاری از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری اعدام شد
کانون حقوق بشر ایران، پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱؛ حکم اعدام محسن شکاری از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری با اتهام «محاربه از طریق مجروح کردن یک نیروی سرکوبگر و بستن خیابان» در زندان گوهردشت (رجایی شهر ) اجرا شد.
در دادنامه صادره از سوی دادگاه انقلاب تهران اتهامات محسن شکاری به این ترتیب اعلام شده است: «محسن شکاری به اتهام محاربه از طریق کشیدن سلاح به قصد جان و ایجاد رعب و وحشت و سلب آزادی و امنیت مردم و همچنین جرح عمدی با سلاح سرد به مامور بسیج حین انجام وظیفه و مسدود نمودن خیابان ستارخان تهران و اخلال در نظم و امنیت جامعه به اعدام محکوم.»
محسن شکاری ۲۳ ساله، فرزند مسعود روز سوم مهرماه دستگیر شده و اولین جلسه دادگاه وی روز دهم آبان ماه برگزار شد. وی روز سوم مهرماه در منطقه ستارخان تهران در جریان بستن خیابان و مجروح شدن یکی از ماموران سرکوبگر بسیجی بازداشت شده بود.
جلسه دوم محسن شکاری روز ۲۹ آبان در دادگاه انقلاب برگزار شده و وی با اتهام «محاربه» به اعدام محکوم شد.
فرجام خواهی وکیل محسن شکاری نیز در دیوان عالی کشور رد شد. دیوان عالی کشور در پاسخ به فرجام خواهی حکم اولیه صادر شده که توسط وکیل متهم محسن شکاری به این مرجع قضایی ارجاع شده بود اعلام کرده است:
«فرجام خواهی وکیل محکوم علیه محسن شکاری نسبت به رای صادره وارد و موجه نیست زیرا اقدامات مرتکب یعنی حضور در جمع اغتشاشگران و تلاش برای بستن خیابان و نیز درگیر شدن با برخی از نیروهای حافظ امنیت و مجروح کردن آنها با سلاح سرد از مصادیق (من شهر السلاح لاخافه الناس) یعنی بزه محاربه است و دادنامه صادره از این جهت منطبق با موازین شرعی و قانونی است، لذا به استناد بند الف ماده ۴۶۹ قانون آیین دادرسی کیفری تایید و ابرام میشود.»
به این ترتیب و بر اساس اتهامات واهی و جرائم ساختگی و کلماتی که خاص نظام ولایت فقیه است و در هیچ منبع و مرجع قضایی دیگری وجود ندارد، محسن شکاری اولین بازداشتی در جریان اعتراضات سراسری است که حکم اعدام او اجرا شد.
محسن شکاری نان آور خانواده اش بود و بخاطر آزادیخواهی به خیابان رفت. او خواسته ای جز آزادی نداشت و گناهی هم مرتکب نشد. اما او را بی گناه سربدار کردند.
یکبار دیگر حرف نوید افکاری ثابت شد که گفته بود: «آنها برای طنابشان دنبال گردن میگردند»
کانون حقوق بشر ایران از همه مجامع بین المللی میخواهد درباره آغاز یک فاجعه بزرگ (اعدام بازداشت شدگان) در ایران سکوت نکرده، فوری و بدون فوت وقت اقدام عاجل بعمل بیاورند.
شایان ذکر است محسنی اژه ای رئیس قوه قضائیه روز دوشنبه ۱۴ آذر در جلسه شورای عالی قوه قضاییه گفت: «احکام تعدادی از [معترضان] تائید شده و به زودی اجرا خواهد شد.»
درباره اعتراضات سراسری
اعتراضات سراسری اخیر با جان باختن مهسا امینی آغاز شد. مهسا امینی دختر ۲۲ ساله اهل سقز، عصر روز سهشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ در نزدیکی ایستگاه متروی حقانی توسط گشت ارشاد و به بهانه بدحجابی بازداشت و بر اثر ضربات به سرش در بیمارستان کسری جان باخت.
این اعتراضات از همان زمان کلید خورد و تاکنون نزدیک به سه ماه است که ادامه دارد. مردم در این اعتراضات خواستار سرنگونی تمامیت نظام حاکم و برقراری امنیت و آزادی و دمکراسی هستند.
درجریان این اعتراضات تاکنون بیش از ۵۲۰نفر از جمله ۶۵کودک جان باخته و بیش از ۲۰ هزار نفر (بر اساس آمارهای حکومت) بازداشت شده اند.
کانون حقوق بشر ایران ۱۷ آذر ۱۴۰۱