حکم اعدام چهار زندانی در عادل آباد شیراز اجرا شد. اعدام یک جوان بلوچ درحالی اجرا شد که خانواده پیش از رسیدن به زندان دچار حادثه رانندگی شده و هرگز موفق به ملاقات عزیزشان نشدند
کانون حقوق بشر ایران؛ طی روزهای چهارشنبه ۳۰ آذر و پنجشنبه اول دیماه ۱۴۰۱، حکم اعدام چهار زندانی در عادل آباد شیراز اجرا شد. یکی از این زندانیان بنام عبدالله شاهوزهی میباشد که با اتهام مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، سه زندانی دیگر با اتهام تجاوز اعدام شدند.
اعدام سه زندانی با اتهام تجاوز در زندان عادل آباد شیراز
به گزارش ایرنا سحرگاه امروز پنجشنبه اول دی ماه۱۴۰۱، حکم سه زندانی که پیشتر از بابت اتهام «تجاوز» به اعدام محکوم شده بودند، در زندان عادل آباد شیراز به اجرا در آمد.
رئیس کل دادگستری استان فارس در این خصوص اعلام کرد: «عاملین تعرض و تجاوز به زنان در پارک دراک، جاده صدرا و اکبرآباد شیراز در مهر ماه سال گذشته شناسایی و بازداشت شدند. رأی بدوی و صدور حکم اعدام این سه نفر پس از رسیدگی در تیر ماه امسال در شعبه اول دادگاه کیفری یک استان فارس صادر شد. این پرونده در ادامه روند دادرسی و پس از اعتراض محکومان در دیوان عالی کشور نیز بررسی و تایید شد.»
در این گزارش، به هویت این افراد اشاره نشده است.
اعدام یک زندانی بلوچ در زندان عادل آباد شیراز
به گزارش رسانه های بلوچستان سحرگاه چهارشنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۱، حکم اعدام یک زندانی بلوچ بنام عبدالله شاهوزهی با اتهام مواد مخدر در زندان عادل آباد شیراز اجرا شد.
عبدالله شاهوزهی ۳۵ ساله، فرزند عبدالصمد، متاهل و دارای یک فرزند خردسال و اهل زاهدان بوده و در سال ۹۹ بابت اتهام مواد مخدر در شیراز بازداشت شده بود. وی از دادگاه انقلاب زاهدان به اعدام محکوم شد.
بر اساس این گزارش خانواده عبدالله روز قبل از اجرای حکم، جهت آخرین دیدار و ملاقات عازم شیراز بودند که در مسیر حرکت دچار حادثه رانندگی شده و هم اکنون در بیمارستان خاتم زاهدان بستری هستند.
با احتساب این اعدام ها، از ابتدای سال ۱۴۰۱ دستکم ۵۱۵ نفر اعدام شده اند که رقمی شوکه کننده و بی سابقه است. این درحالیست که بسیاری احکام اعدام بصورت مخفیانه اجرا می شود در در هیچ کجا منتشر یا اعلام نمی شود. بنابراین شمار حقیقی اعدامها از این رقم بیشتراست.
یادآوری میکنیم گزارشگر ويژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، مقامهای حکومت ایران را متهم کرد که کارزار تازهای در جهت اعدام زندانیان به راه انداخته اند.
کانون حقوق بشر ایران ۱ دی ۱۴۰۱