قربانیان انفجار مین تحت پوشش بیمه نیستند
رئیس بیمارستان فوق تخصصی نورافشار گفت: کودکان و افرادی که قربانی مین میشوند، تحت پوشش بیمه نیستند. حدود چهار میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار در پنج استان ارومیه، سنندج، کرماشان، ایلام و خوزستان پراکنده شده. از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۹ بیش از ۲۰۰ نفر از این افراد جان خود را از دست دادهاند و چند صد نفر دیگر نیز قطع عضو شدهاند.
آبشار سنه .. آسونیوز: رامین کردی در گفتوگو با ایلنا به ملاقات وزیر بهداشت از شش کودک قربانی انفجار مین در شهر مریوان در بیمارستان نورافشار اشاره کرد و گفت: نکته بسیار مهمی که در خصوص این بیماران مورد توجه قرار گرفت، پوشش بیمهای آنها بود.
رئیس بیمارستان فوق تخصصی نورافشار با اشاره به اینکه کودکان و افرادی که قربانی مین میشوند، تحت پوشش بیمه خاصی نیستند، افزود: باید مشکلات بیمهای این افراد حل شود و درمان آنها در درازمدت مورد توجه قرار گیرد.
آلودگی مین و مواد منفجره بهجا مانده از جنگ، در طول هزار و ۱۰۰ کیلومتر مرزهای غرب و جنوب غرب ایران با عراق در مساحتی حدود چهار میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار در پنج استان ارومیه، سنندج، کرماشان، ایلام و خوزستان و به ویژه شهرهای مرزی بانه، مریوان، ثلاث باباجانی، خرمشهر، سوسنگرد، بستان، مهران، دهلران، قصرشیرین، هویزه، نفتشهر، سومار، موسیان، آبادان، اهواز، اندیمشک، دزفول، شوش و گیلان غرب پراکنده شده. در این مناطق بیش از ۲۰ میلیون مین وجود دارد.
به گفته شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل و یکی از بنیانگذاران «کانون مشارکت برای پاکسازی مین» حکومت ایران برای پاکسازی میادین مین اراده جدی ندارد و دولت با «سرعتی لاکپشتی» مشغول مینروبی مناطق جنگزده است. تاکنون آمار دقیقی از شمار قربانیان مین در ایران در دست نیست، اما بر اساس آمار تقریبی از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۹ بیش از ۲۰۰ نفر از این افراد جان خود را از دست دادهاند و چند صد نفر دیگر نیز قطع عضو شدهاند.