خبرگزاری هرانا – قرار منع تعقیب یاشار توحیدی، پارسا گلشنی، سید جواد سیدی، امیرعباس آذرم وند، محمد خانی و رضا سلمان زاده، زندانیان محبوس در زندان اوین، توسط شعبه ١ دادیاری دادسرای اوین صادر شد. به دنبال آتش سوزی شنبه شب ۲۳ مهرماه زندان اوین، با شکایت سازمان زندان ها علیه این زندانیان پرونده ای در این رابطه برای آنها گشوده شده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، برای شش تن از زندانیان محبوس در زندان اوین قرار منع تعقیب صادر شد.
عرفان کرم ویسی، وکیل دادگستری در این رابطه اعلام کرد: “در خصوص شکواییه سازمان زندان ها مربوط به وقایع آتش سوزی ٢٣ مهرماه علیه ۶ تن از زندانیان اوین، طی مراجعه به شعبه ۱ دادیاری دادسرای اوین و پیگیری آخرین وضعیت شکایت، به بنده کتبا ابلاغ شد که در این خصوص قرار موقوفی تعقیب صادر و پرونده مختومه شده است.”
به گفته آقای کرم ویسی، قرار منع تعقیب این زندانیان، در پی “غیر قابل پذیرش بودن شکایت مطروحه” به دلیل “قابل گذشت بودن اتهامات، نیاز به شاکی خصوصی داشتن در پرونده و همچنین عدم نمایندگی اداره کل سازمان زندان ها از جانب پرسنل زندان اوین” صادر شده است.
پرونده این زندانیان پیشتر جهت رسیدگی به شعبه ١ دادیاری دادسرای اوین ارجاع داده شده بود. این پرونده با شکایت سازمان زندان ها و به دنبال آتش سوزی شنبه شب ۲۳ مهرماه زندان اوین و رخدادهای بعد از آن علیه این زندانیان گشوده شد.
از میان این افراد محمد خانی، مترجم و پژوهشگر در شب رخداد آتش سوزی در زندان اوین، توسط ماموران زندان مورد هدف شلیک گلوله جنگی قرار گرفت. وی سپس به بیمارستان منتقل و علیرغم عفونت و بدون تکمیل مراحل درمان مجددا به زندان بازگردانده شد. او از تاریخ ۱ تیرماه امسال، دوران محکومیت ۳ سال و ۶ ماه زندان حبس خود را در این زندان سپری میکند.
همچنین، یاشار توحیدی، زندانی سیاسی از تاریخ ۱۷خرداد امسال، در حال تحمل دوران محکومیت ۲ سال و ۹ ماه خود در زندان اوین است.
بعلاوه امیرعباس آزرم وند، روزنامه نگار و فعال کارگری، یکی از ۴۲ تن از زندانیان سیاسی زندان اوین است که در پی رخدادهای شنبه شب ۲۳ مهرماه از زندان اوین به زندان رجایی شهر کرج منتقل شد. وی پس از مدتی مجددا به زندان اوین انتقال داده شد و هم اکنون دوران محکومیت ۴ سال و ۳ ماه حبس تعزیری خود را در این زندان سپری میکند.
در خصوص رضا سلمان زاده، زندانی سیاسی نیز گفتنی است که وی دوران محکومیت ۲ سال و ۸ ماه حبس خود را در زندان اوین سپری میکند.
افزون بر این، سیدجواد سیدی، در تاریخ ۱۱ تیر ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد. بازداشت آقای سیدی در جریان تجمع اعتراضی بازنشستگان صورت گرفته بود. وی که پس از بازداشت به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده بود، چندی پیش به اندرزگاه ۴ زندان اوین انتقال داده شد. اواخر مهرماه امسال جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات وی توسط شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی سیدعلی مظلوم برگزار شد.
خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۱/۱۱/۰۲