گزارشی از آخرین وضعیت خالد پیرزاده پس از آزادی از زندان

خبرگزاری هرانا – مشکلات پزشکی به وجود آمده در مدت زمان حبس برای خالد پیرزاده، زندانی سیاسی سابق که به تازگی از زندان آزاد شده، کماکان ادامه دارد. عدم موافقت کمیسیون پزشکی قانونی با آزادی و یا دریافت خدمات پزشکی تخصصی در ایام تحمل حبس، از جمله عوامل تشدید بیماری های آقای پیرزاده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، خالد پیرزاده، زندانی سیاسی سابق که به تازگی از زندان شیبان اهواز آزاد شده، کماکان با مشکلات متعدد پزشکی مواجه است.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده پیرزاده به هرانا گفت: “خالد طی چهار روز گذشته کماکان با مشکلات عدیده ای پزشکی مواجه بوده و به دلیل افت شدید میزان قند خون، به صورت مداوم نیاز به بستری شدن و تزریق سرم دارد. او همچنان از درد در ناحیه زانو و کمر رنج میبرد. بعلاوه ناتوانی در کنترل ادرار و مدفوع، به مشکلات پزشکی وی دامن زده است.”
منبع مطلع ادامه داد: “در مدت زمانی که خالد به عنوان یک زندانی سیاسی با بیماری های متعدد در زندان تحمل حبس میکرد، کمیسیون پزشکی قانونی اهواز، در چند وهله زمانی متفاوت، از صدور حکم عدم توان تحمل کیفر آقای پیرزاده اجتناب کرد”.

او ادامه داد: “عدم موافقت کمیسیون پزشکی قانونی با آزادی این زندانی و یا عدم تاکید بر لزوم در مراقبت ها و انجام معاینات تخصصی در خصوص وی، منجر به افزایش چشمگیر وخامت حال خالد از قبیل ابتلا به تهوع و استفراغ مکرر و به طبع آن کاهش ده ها کیلو از وزن، بروز اختلالات حرکتی و نهایتا ویلچر نشین شدن او شد.”

این منبع نزدیک به خانواده پیرزاده به گزارشگر هرانا گفت: “خالد پیش از دستگیری بالغ بر ۱۳۰ کیلو وزن داشت و قهرمانی های متعددی در رشته پرورش اندام کسب کرده بود. او پس از بازداشت به دلیل تفاوت های ظاهری، چندین بار توسط ماموران و بازجویان پرونده مورد ضرب و شتم قرار گرفت. محرومیت از درمان و اعتصاب غذای چندین باره او، به کاهش بیش از ۶۰ کیلو از وزن آقای پیرزاده منجر شد.”

خالد پیرزاده، زندانی سیاسی، روز شنبه ۲۲ بهمن ماه، به دنبال صدور بخشنامه «عفو و کاهش مجازات عمومی» از زندان شیبان اهواز آزاد شد. یک روز پس از آزادی آقای پیرزاده، انتشار ویدیویی از وضعیت نامناسب وی، واکنش بسیاری از کاربران صفحات مجازی را در پی داشت.

خالد پیرزاده در تاریخ ۵ خردادماه ۹۸ توسط نیروهای امنیتی همراه با ضرب و شتم بازداشت و مدتی بعد با پایان مراحل بازجویی به زندان اوین منتقل شد.

وی در بهمن‌ ماه همان سال توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه از بابت اتهام “اجتماع و تبانی” به ۵ سال حبس و به اتهام “توهین به رهبری” به ۲ سال حبس و در مجموع به ۷ سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم نهایتا خردادماه ۹۹ توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی احمد زرگر عینا تایید شد. با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری از بابت اتهام “اجتماع و تبانی” در خصوص آقای پیرزاده قابل اجرا بود.

آقای پیرزاده در تاریخ ۱ مردادماه ۹۹، همراه با ضرب و شتم از زندان اوین به زندان تهران بزرگ منتقل شد.

وی مردادماه سال گذشته از ناحیه پا تحت عمل جراحی قرار گرفت. پا و مهره‌های کمر او در دوران بازداشت آسیب جدی دید و هم اکنون نیز نیازمند جراحی‌های بیشتر و فیزیوتراپی است.

این زندانی سیاسی شهریورماه سال گذشته چندمین بار اعتصاب غذا کرد و در نهایت مورخ ۲۳ آبان‌ماه ۱۴۰۰ به اعتصاب غذای خود پایان داد.

او همچنین دیماه ۱۴۰۰، در اعتراض به عدم تحقق وعده‌های مسئولان مبنی بر موافقت با درخواست آزادی مشروط و اعطای مرخصی پلک چشم راست خود را دوخته بود، امری که منجر به عفونت چشم او شد.

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۱/۱۱/۲۶