مراسم چهلم ژینا-مهسا امینی در روز ۴ آبان ۱۴۰۱با حضور گسترده و نشاندادن مقاومت بینظیر مردمی در سقز بار دیگر اعتراضات مردمی و سراسری را از سقز تا تهران به اوج خود رساند.
در کردستان اکثر شهرها در این روز و روزهای پس از آن به میدان آمدند و صحنه اعتراضات شعلهورتر شد. بانه یکی از شهرهایی بود که از روز ۵ آبان ۱۴۰۱ اعتراضات در آن چشمگیر شد. البته بانه از شهرهای بهشدت میلیتاریزه مرزی و با موقعیت تحمیلی امنیتی-نظامی ویژهای از سوی حکومت است که کُردپا پیشتر در گزارشی به آن پرداخته بود.
همزمان با اعتراضات گسترده مردمی، سرکوب حداکثری حکومت علیه مردم به اوج خود رسید و تنها در روزهای ۴ و ۵ آبان ۱۴۰۱ مجموع ۱۲ تن در کردستان بهدست نیروهای امنیتی-سرکوبگر جان باختند. مطلب سعیدپور و فریدون فرجی از جانباختگان شهرستان بانه در روز پنجم آبان بودند که هدف شلیک گلوله جنگی قرار گرفتند.
کُردپا در این نوشتار تلاش کرده روایت جانباختن فریدون فرجی یکی از کشتهشدگان در بانه را به نقل از یکی از نزدیکانش ارائه دهد.
شلیک گلوله جنگی به قلب فریدون فرجی روبهروی محل کارش؛
به گفته یک منبع مطلع به کُردپا، فریدون فرجی در شهرستان بانه و در پیتزافروشی “سوشیان” در بلوار ورزش شاغل بود. او از سقز برای کار به بانه آمده بود و معمولاً روزهای پنجشنبه استراحت داشت، اما روز پنجشنبه، پنجم آبانماه صاحب پیتزافروشی مانع رفتن او به سقز شده بود.
غروب پنجم آبان ۱۴۰۱، اعتراضات مردمی بانه در بلوار ورزش به صورت گسترده ادامه داشت، نیروهای امنیتی-سرکوبگر که با گلولههای جنگی و ساچمهای اعتراضات مردمی را به خشونت کشاندند، با شلیک مستقیم گلوله فریدون فرجی را روبهروی محل کارش هدف قرار میدهند. دو بار به آقای فرجی از فاصله نزدیک شلیک میشود، یکی از گلولهها به لگن سمت چپ و گلوله دیگر به فاصله خیلی نزدیک به قلبش اصابت میکند.
سرکوبگران به او گلولههای ساچمهای نیز شلیک کرده بودند.
جانباختن فریدون فرجی و شرطگذاری فرماندار بانه برای خاکسپاری او؛
بهدنبال شدت جراحات، فریدون فرجی با فاصله کوتاهی از شلیک گلوله جنگی جان خود را از دست میدهد و پیکرش به بیمارستان صلاحالدین ایوبی بانه منتقل می شود.
به گفته یک منبع آگاه به کُردپا، خانواده آقای فرجی از طریق چند تن از دوستانشان در جریان جانباختن او قرار میگیرند. خانواده بلافاصله خود را به بیمارستان صلاحالدین ایوبی بانه رسانده و پس از تکمیل تحقیقات پزشکی قانونی، ساعت ١٢ بامداد فرماندار بانه به شرطی جنازه آقای فرجی را تحویل خانواده میدهد که همان شب به خاک سپرده شود.
سپس جنازه فریدون فرجی با آمبولانس و تحت تدابیر شدید امنیتی و با حضور نیروهای سرکوبگر-امنیتی به آرامستان آیچی سقز منتقل و به خاک سپرده میشود.
کمال خدری، مورخه یکم اردیبهشت ۱۴۰۱ بهعنوان فرماندار بانه منصوب شد.
فریدون فرجی؛
فریدون فرجی، جوانی ۲۸ ساله و اهل سقز بود که در نتیجه نبود کار در شهر خودش برای امرار معاش به شهر مرزی بانه رفته بود. او فرزند مصطفی و پری است.
کُردپا 23 اسفند 1401