دور تازه بازداشت فعالان صنفی، از خراسان تا خوزستان

برخورد با فعالان صنفی در استان‌های مختلف کشور حتی در روزهای پایانی سال هم ادامه دارد. در تازه‌ترین این برخوردها، «حسین رمضان‌پور»، فعال صنفی معلمان ساکن بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی، صبح امروز ۲۵اسفند در محل کارش بازداشت و برای تحمل ایام حبس حکم خود، به زندان این شهر اعزام شد.

حسین رمضان‌پور که از اعضای انجمن صنفی معلمان خراسان شمالی محسوب می‌شود، ۲۱دی‌ از تشکیل پرونده‌ای تازه‌ای برای خود در هیات تخلفات اداری آموزش‌و‌پرورش این استان خبر داده و گفته بود: «تشکیل پرونده هیات تخلفات اداری آموزش‌و‌پرورش در راستای فعالیت‌های مجازی شخصی، امری غیرقانونی و خلاف اصل آزادی بیان و اظهار نظر قانون اساسی جمهوری‌اسلامی است. با تصویب قوانین زیر شاخه و جزیی، نمی‌توان اصول کلی را نقض و محدود نمود.»

آقای رمضان‌پور در ۴بهمن۱۴۰۰ هم برای سپری کردن دوران حبس تعزیری ۶ ماهه خود بازداشت، و به زندان این شهر منتقل شد. اتهام او در این پرونده نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی اعلام شده بود. او پس از تحمل چهارماه حبس با پرداخت جریمه، روز سه‌شنبه ۲۰اردیبهشت۱۴۰۱ از زندان بجنورد آزاد شد.

 

سابقه بازداشت
این فعال صنفی به‌همراه شش تن دیگر در پرونده جداگانه‌ای برای اتهامات «تشویش اذهان عمومی از طریق فضای مجازی»، «توهین به مسوولان» و «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی»، توسط شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری ۲ بجنورد به تحمل احکام حبس تعزیری محکوم شده بود.

او درباره تشکیل پرونده دوم با جرایم کیفری و صدور دو حکم ۷۴ ضربه شلاق که یک مورد آن برای او اجرا شده است، پیش‌تر به «ایران‌وایر» گفته بود: «۷ نفر ما را خواستند؛ به جرم‌ تشویش اذهان عمومی و نشر اکاذیب. روز دادگاه مشخص بود که منظورشان فقط من و آقای رمضان‌زاده است. بقیه برای ارعاب آنجا بودند، چون اتهامی برایشان مطرح نشد. دلیل این اتهام نقد مسائل مربوط به آموزش‌و‌پرورش بود که به‌‌عنوان نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی مطرح کردند.

برای من دو حکم ۷۴ ضربه شلاق در این پرونده صادر شد. یک ۷۴ ضربه آن را هم اجرا کردند. برای آقای رمضان‌زاده دو سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق و ۳ میلیون تومان جریمه نقدی به‌دلیل مشارکت در امدادرسانی برای زلزله‌زدگان کرمانشاه صادر شد. او در سال ۱۳۹۷ با جمع‌آوری پول برای مدارس زلزله‌زده کانکس خریداری کرده بود. می‌گفتند از این پول‌ها سواستفاده شده است. حالا کجا سواستفاده شده است؟ ما نفهمیدیم.»

آقای رمضان‌پور در ادامه به تشریح پرونده سوم‌ خود پرداخته و گفته بود: «یک پرونده سوم در دادگاه انقلاب باز کردند. در این پرونده من به اتهام تشکیل گروه غیرقانونی در جهت ضدیت با نظام محکوم شدم. تشکیل کدام گروه غیرقانونی؟ گروهی که خودشان اجازه داده بودند با مجوز وزارت کشور و با حضور نماینده فرماندار انتخابات آن انجام شود. ولی چون آن‌طوری که آن‌ها دوست داشتند، رفتار نکرده است، غیرقانونی است و جرم‌انگاری شده است. در این پرونده به بقیه دوستان‌ هم ۳۲ ماه حکم داده بودند.»

حسین رمضان‌پور، در پرونده‌ دیگری که در هیات رسیدگی به تخلفات اداری آموزش وپرورش برای او گشوده شد نیز با حکم تبعید ۱ساله به شهر مانه و سملقان روبرو شد.

 

احکام تجدیدنظر
در دادگاه تجدیدنظر، حکم آقای رمضان‌زاده هشت سال شد. حکم من چهار سال و بقیه دوستان هم کمتر شد. بعد بخشنامه‌ای آمد برای جرایم تعزیری که قوه‌قضاییه اردیبهشت ۱۳۹۹ اعلام کرد و احکام یک مرحله دیگر شکسته شدند. در این مرحله حکم آقای رمضان‌زاده شد چهار سال و من دو سال و احکام بقیه دوستان هم تبدیل به ۱۲ میلیون تومان جریمه نقدی شدند. آقای رمضان‌زاده برای یک سال پرونده کیفری‌‌اش، هم‌اکنون زندانی است. دو سال حبس دادگاه انقلاب من هنوز اجرا نشده است، [اما] اگر بخواهند همین امروز هم می‌توانند مرا زندانی کنند.» آقای رمضان‌پور که ۲۰ سال سابقه تدریس در آموزش‌‌و‌پرورش دارد؛ متاهل است و دو فرزند دختر دارد.

 

احضار محمود بهشتی لنگرودی به دادگاه
بر اساس تصویر احضاریه‌ای که امروز، پنجشنبه ۲۵اسفند۱۴۰۱ در کانال تلگرامی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی ایران منتشر شده است، دادگستری شهرستان لنگرود آقای «محمود بهشتی لنگرودی» را احضار کرده است.

این فعال صنفی معلمان با اتهامات تبلیغ علیه نظام و توهین به رهبری مواجه است و مطابق احضاریه صادر شده تا تاریخ ۲۲فروردین‌۱۴۰۲ فرصت دارد تا خود را به شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری شهرستان لنگرود معرفی کند.

بازداشت زینب همرنگ در تهران
«احسان صیفی»، پسر «زینب همرنگ سید بگلو»، فعال صنفی معلمان، روز ۲۱اسفند با اعلام خبر بازداشت مادرش از سوی نهادهای امنیتی به «ایران‌وایر» گفت: «نیروهای امنیتی روز یکشنبه مادرم را در حالی که برای رفتن به باشگاه از خانه خارج شده بود، بازداشت کرده‌اند. به‌رغم گذشت دو روز از زمان بازداشت زینب همرنگ، نهادهای قضایی و امنیتی تهران کماکان از پاسخگویی درباره دلایل بازداشت این فعال صنفی معلمان خودداری می‌کنند.»

زینب همرنگ ساکن تهران و معلم بازنشسته و فعال صنفی فرهنگیان است. خانم همرنگ خرداد۱۳۹۹ توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی «ایمان افشاری»، به اتهام «اجتماع و تبانی به‌قصد برهم زدن امنیت کشور» به پنج سال حبس تعزیری و بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری محکوم شد. او ۱۰شهریور۱۳۹۹، بازداشت و برای تحمل دوران محکومیت خود به زندان اوین منتقل شد و روز ۲۵مهر۱۴۰۱، در پی صدور بخشنامه «عفو» و پس از تحمل بیش دو سال زندان آزاد شد.

 

آزادی فعالان بازداشتی در سنندج
روز یکشنبه۲۱اسفند سه تن از معلمان بازداشتی به نام‌های «کمال فکوریان»، «وریا کریمی» و «جبار پاکزاد»، از زندان مرکزی سنندج آزاد شدند. این افراد در جریان تجمع معلمان شهر سنندج همراه با والدین دانش‌آموزان در اعتراض به مسموم‌سازی عمدی در مدارس که روز سه‌شنبه ۱۶اسفند۱۴۰۱ برگزار شد، به همراه سه معلم دیگر به نامهای «بهاءالدین ملکی»، «مختار اسدی» و «عابد احمدی» بازداشت شده بودند.

بهاالدین ملکی عضو هیات مدیره انجمن صنفی معلمان سنندج هم در روز ۲۱اسفند با تودیع وثیقه آزاد شد.

 

احضار در خوزستان
«سیامک صادقی چهرازی» یکی از اعضای کانون صنفی معلمان خوزستان به دادگاه انقلاب اهواز احضار شده است. بر اساس ابلاغیه الکترونیکی که در تاریخ ۱۶اسفند برای او ارسال شده، قرار است در تاریخ ۱۸اردیبهشت به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «تجمع و تبانی» در شعبه سوم دادگاه انقلاب این شهر محاکمه شود.

آزادی یک معلم با وثیقه در اراک
«محمد صادقی» فرهنگی بازنشسته و از فعالین صنفی استان مرکزی، عصر روز ۲۴اسفند با سپردن وثیقه ۸۰ میلیونی از زندان اراک آزاد شد. شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران روز ۱۸اسفندم از ربایش این فرهنگی بازنشسته در پی حضور در تجمع شانزدهم اسفندماه معلمان این شهر خبر داده بود.

 

محکومیت یک زوج فعال کارگری در تهران
محکومیت «کامیار فکور»، روزنامه‌نگار و فعال کارگری و همسرش «سروناز احمدی»، مترجم و فعال کارگری، از سوی شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مجموعا به چهار سال و دو ماه حبس کاهش یافت. این زوج شناخته شده، در دادگاه بدوی در مجموع به هفت سال حبس محکوم شده بودند.

بر اساس حکمی که توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران صادر و به آن‌ها ابلاغ شده، محکومیت آقای فکور به ۸ ماه حبس و همسرش خانم احمدی به ۳ سال و ۶ماه حبس تعزیری تقلیل یافته است.

کامیار فکور درباره حکم تجدید نظر صادره گفته است: «علی‌رغم مختومه شدن شماری از پرونده‌های شهروندان بازداشتی و زندانی، پرونده من و همسرم مختومه نشد. این میزان محکومیت به حبس ما فقط تقلیل پیدا کرده است.» جلسه بدوی دادگاه رسیدگی به اتهامات این افراد، در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران برگزار شده بود. در این دادگاه آقای فکور از بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس و خانم احمدی بابت اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی» به پنج سال حبس و از بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام»، به یکسال حبس مجموعا شش سال زندان محکوم شده بودند.

۲۵ اسفند ۱۴۰۱  iranwire