رئیس کل دادگستری استان فارس از محکومیت دو تن از متهمان پرونده «شاهچراغ» به «اعدام در ملاء عام» خبر داد.
کاظم موسوی، رئیس کل دادگستری استان فارس، روز شنبه، ۲۷ اسفند اتهام این دو نفر را «افساد فیالارض»، «بَغی» و «اقدام علیه امنیت کشور» اعلام کرد.
موسوی با ادعای اینکه «دو متهم اصلی پرونده در مسلح سازی، تدارکات، پشتیبانی و هدایت عامل اصلی حمله تروریستی به شکل مستقیم دخالت داشتند» گفت: «یکی از این عوامل محمد رامز رشیدی نام دارد که در اعترافات خود به تحویل اسلحه، همراهی با عامل اصلی ترور جهت شناسایی کامل محیطی حرم شاهچراغ پیش از حمله و همچنین در شب حادثه، اسکان وی و ارتباط مکرر و اخذ دستور از سرکرده داعش اعتراف کرده است.»
رئیس کل دادگستری استان فارس هویت دیگر فرد محکوم به اعدام را سید نعیم هاشم قتالی اعلام کرد و گفت او «در دادگاه به تحویل گرفتن عامل اصلی ترور بعد از ورود به ایران و همچنین اسکان وی و سایر اعضای داعش در تهران و جابجایی آنان در خانههای امن و سایر تدارکات و حتی تهیه بلیط سفر به شیراز برای عامل اصلی ترور اعتراف کرده است.»
کاظم موسوی همچنین از محکومیت سه تن دیگر از متهمان این پرونده به «مجازاتهای سنگین حبس» خبر داد و گفت: «متهم دیگر این پرونده محمد رحمانی که از سرپلهای گروه داعش در تهران بود به ۲۵ سال حبس، مصطفی جانامانی به دلیل عضویت و حمایت از این گروه به ۱۵ سال و یک روز و حمیدالله کابلی دیگر عضو دستگیر شده نیز به پنج سال حبس محکوم شدهاند.»
در حمله مسلحانه به حرم شاهچراغ در شیراز در روز چهارم آبان، مصادف با چهلمین روز مرگ مهسا امینی و اوج اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در کشور، ۱۳ نفر کشته و ۳۰ نفر زخمی و مجروح شدند. عامل این حمله نیز در جریان درگیری کشته شد.
گروه داعش مسئولیت حمله به شاهچراغ را پذیرفت و آن را تروریستی اعلام کرد. با این حال همزمانی این حمله با شدت گرفتن اعتراضات سراسری و نیز تناقضاتی که در بیانیه داعش وجود داشت سبب شد بسیاری از شهروندان انگشت اتهام این حمله به سوی نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی دراز کنند.
نزدیک به دو هفته پس از رویداد شاهچراغ، وزارت اطلاعات اعلام کرد که ۲۶ تبعه خارجی را در ارتباط با آن حمله دستگیر کرده که عمدتا شهروندان جمهوری آذربایجان، تاجیکستان و افغانستان بودند.
۲۷ اسفند ۱۴۰۱ iranwire