در پی تسریع اعدام زندانیان، شش زندانی دیگر در زندان های یزد و وکیل آباد مشهد اعدام شدند که چهار زندانی بلوچ بودند. از سوی دیگر شاهد افزایش اعدام ها در شش روز گذشته هستیم.
به گزارش کانون حقوق بشر ایران، روز پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، دستکم شش زندانی در زندان های یزد و وکیل آباد مشهد اعدام شدند.
همچنین اخبار حاکی از اعدام دو زندانی دیگر در زندان های بیرجند و وکیل آباد مشهد در روزهای نهم و یازدهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، است. بیشترین آمار اعدام مربوط به شهروندان بلوچ و متهمان مواد مخدر است.
روز پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، پنج زندانی در زندان یزد با اسامی صبور شه بخش، امیر رامشک، عبدالبصیر بژم (توتازهی)، یک زندانی تبعه افغانستان و یک زندانی اهل یزد در زندان مرکزی یزد اعدام شدند.
این ۵ زندانی از روز ۱۲ اردیبهشت ماه که برای اعدام به سلول انفرادی منتقل شدند، در انتظار حکم اعدام به سر برده بودند.
صبور شه بخش، ۳۲ساله، اهل زاهدان، امیر رامشک، ۳۴ ساله، اهل شهرستان ریگان، عبدالبصیر بژم (توتازهی) ۲۹ ساله، اهل زاهدان، هر سه بلوچ بوده و با اتهام مواد مخدر دستگیر و به اعدام محکوم شده بودند.
زندانی تبعه افغانستان نیز به اتهام مواد مخدر، و زندانی اهل یزد که هویتش نامشخص است، متهم به قتل بود.
در همین روز نوراحمد زاروزهی (نهتانی)، متاهل و دارای فرزند، اهل زاهدان در زندان وکیل آباد مشهد اعدام شد.
او در سال ۹۹ به اتهام مرتبط با مواد مخدر دستگیر و در دادگاه انقلاب مشهد به اعدام محکوم شده بود. به این ترتیب آمار اعدام در زندان های یزد و وکیل آباد مشهد به شش تن می رسد.
روز ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، جابر امینی فر، متاهل و دارای فرزند اهل زابل، به اتهام مواد مخدر در زندان بیرجند اعدام شد.
اعدام او بدون اطلاع خانواده و آخرین ملاقات با ایشان انجام گرفته است.
همچنین روز ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، حسین واحدی ریگی، ۳۸ ساله، پدر یک دختر، اهل زاهدان و ساکن مشهد در زندان وکیل آباد مشهد اعدام شد. اتهام وی مرتبط با مواد مخدر بوده است.
اعدام وی نیز بدون اطلاع خانواده و آخرین دیدار انجام شد.
گفته می شود که اعدام او پس از قتل رییس پلیس آگاهی سراوان سرهنگ شهرکی و در انتقام این قتل بوده است.
لازم به ذکر است که طی روزهای اخیر شاهد اعدام پرشمار و با سرعت زندانیان بلوچ در زندان های ایران بوده ایم. کانون حقوق بشر ایران، اجرای حکم اعدام در ایران را محکوم کرده و آن را ابزاری برای سرکوب هموطنان و به طور خاص هموطنان بلوچ می داند.
کانون حقوق بشر ایران، ۱۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲