اجرای چهار حکم اعدام همزمان با صدور سه حکم اعدام/ رهایی سه زندانی از چوبه دار

خبرگزاری هرانا – سحرگاه امروز پنجشنبه بیست و هشتم اردیبهشت، حکم چهار زندانی که پیشتر از بابت اتهام “قتل عمد” به اعدام محکوم شده بودند در زندان های سنندج و لاکان رشت به اجرا درآمد. همچنین دو متهم از بابت اتهام قتل توسط دادگاه کیفری استان گیلان به اعدام محکوم و این حکم توسط دیوان عالی کشور تایید و یک متهم دیگر نیز توسط شعبه پنجم دادگاه کیفری یک استان تهران از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شد. از سوی دیگر، سه زندانی در دزفول و استان گلستان با کسب رضایت از اولیای دم از چوبه دار رهایی یافتند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از اعتماد آنلاین، دو متهم از بابت اتهام قتل توسط دادگاه کیفری استان گیلان به اعدام محکوم و این حکم توسط دیوان عالی کشور تایید شده است.

بر اساس این گزارش، در تاریخ ششم آبان ۱۳۹۸، ماموران پلیس رشت تماسی دریافت کردند مبنی بر وقوع قتل چند تن از اعضای یک خانواده در شهر کوچصفهان این شهرستان و در پی تماس، به محل حادثه اعزام شدند. در آنجا محمد بیست و دو ساله را در مقابل ساختمان خانه ای ویلایی دیدند که مدعی بود اعضای خانواده اش را کشته است. ماموران پس از ورد به محل حادثه با اجساد دو دختر جوان، دو مرد و یک زن رو به‌ رو شدند که همگی آنها با ضربات متعدد چاقو به قتل رسیده بودند. چهار مقتول، از اعضای خانواده و پنجمین مقتول، دوست خواهر محمد بود.

محمد که در ابتدا منکر قتل شده بود، نهایتا به قتل ها اعتراف کرد و در تشریح این رخداد گفت: “از قبل به یکی از دوستانم به نام حمیدرضا که کارگر نجاری بود گفته بودم که اگر به من در قتل خانواده‌ ام کمک کند، برایش مغازه‌‌ ای در رشت میخرم تا دیگر نیازی نباشد در کارگاه نجاری کارگری کند و بتواند کارگاه خودش را بزند. بعدازظهر روز حادثه اعضای خانواده‌ ام به همراه دوست خواهرم که مهمان ما بود برای تفریح بیرون رفتند. همان موقع به فکر اجرای نقشه‌ ام افتادم. با حمیدرضا تماس گرفتم و خودش را به خانه ما رساند. او را در یکی از اتاقها مخفی کردم. حدود ساعت ۸ شب بود که خانواده‌ ام برگشتند. خواهرم و دوستش به خانه تازه‌ ساخت رفتند. پدر و مادر و پدربزرگم نیز به خانه ویلایی قدیمی در گوشه حیاط. مادرم سرگرم تهیه شام شد. همان موقع به همراه دوستم محمدرضا نقشه را شروع کردیم. خواهرم در آشپزخانه بود که من سراغ او رفتم و حمیدرضا سراغ دوست خواهرم رفت. داخل آشپزخانه خواهرم را غافلگیر کردم و با چند ضربه عمیق چاقو او را به قتل رساندم. حمیدرضا هم سراغ سارا رفت و از پشت سر به او نزدیک شد و با چند ضربه چاقو او را به قتل رساند. پس از آن منتظر ماندیم که مادرم شام را بیاورد. وقتی مادرم وارد خانه تازه‌ ساخت شد، او را به قتل رساندیم. بعد با هم به خانه قدیمی رفتیم و پدر و پدربزرگم را که در حال استراحت بودند به قتل رساندیم و برای اینکه پلیس را گمراه کنیم، وسایل خانه را به‌ هم ریختیم که صحنه‌ سازی کنیم.”

پرونده متهمان پس از صدور کیفرخواست به دادگاه کیفری گیلان فرستاده شد. نهایتا محمد از بابت اتهام قتل خواهرش و مشارکت در قتل پدر، پدربزرگ و مادرش به چهار بار اعدام و به اتهام معاونت در قتل سارا به تحمل پانزده سال حبس محکوم شد. حمیدرضا نیز به اتهام قتل سارا و مشارکت در قتل پدر، پدربزرگ و مادر محمد به چهار بار اعدام و به اتهام معاونت در قتل حدیثه، به تحمل پانزده سال زندان محکوم شد. با صدور این حکم، پرونده به دیوان‌ عالی کشور فرستاده و تایید شد.

صدور حکم اعدام برای یک متهم در تهران
به گزارش رکنا، یک متهم توسط شعبه پنجم دادگاه کیفری یک استان تهران از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شد.

بر اساس این گزارش، رسیدگی به این پرونده از سه سال قبل در پی مورد هدف چاقو قرار گرفتن پسر بیست ساله ای به نام مهراد که پس از انتقال به بیمارستان، در اثر جراحات وارده جان خود را از دست داد، شروع شد.

پس از بررسی ها مشخص شد مهراد در درگیری با پسری به نام داریوش که هجده سال سن داشت، مورد هدف چاقو قرار گرفته است. بدین ترتیب داریوش بازداشت شد. داریوش، علت این رخداد را مشاجره لفظی بین خود و مهراد بیان کرد؛ سپس کیفرخواست او صادر و پرونده اش برای رسیدگی به شعبه دوم دادگاه کیفری یک استان تهران فرستاده شد. نهایتا قضات ادعای او درمورد دفاع مشروع را پذیرفتند و حکم او را از اعدام به پرداخت دیه تغییر دادند.

با اعتراض اولیای دم به حکم، پرونده در دیوان عالی کشور تحت رسیدگی قرار گرفت و حکم صادره شکسته شد. به این ترتیب پرونده او برای رسیدگی دوباره به شعبه هم عرض ارسال شد.

اینبار قضات در شعبه پنجم دادگاه کیفری یک استان تهران، ادعای متهم مبنی بر دفاع مشروع را نپذیرفتند و وی را به اعدام محکوم کردند.

رهایی یک زندانی اعدام در دزفول
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رییس کل دادگستری خوزستان از رهایی یک زندانی از چوبه دار پس از هفت سال خبر داد.

علی دهقانی گفت: “سال ۱۳۹۵ در یک فقره نزاع که در شهرستان دزفول رخ داد، یک نفر به ضرب گلوله به قتل رسید و این اتفاق باعث ایجاد اختلاف بین دو طایفه قاتل و مقتول و تشکیل چندین پرونده در دادسرا و دادگاه این شهرستان شد. نهایتا پس از برگزاری جلسات متعدد میان دو طایفه، سرانجام پس از تلاش بسیار مسئولان قضایی دادگستری و اعضای شورای حل اختلاف دزفول، صلح‌ یاران، اعضای ستاد صبر و بزرگان و شیوخ طوایف این شهرستان و در پی کسب رضایت از اولیای دم، این زندانی از اعدام رهایی یافت.”

رهایی دو زندانی از اعدام در استان گلستان
به گزارش خبرگزاری فارس، رئیس مرکز توسعه حل اختلاف گلستان از رهایی از اعدام دو زندانی با کسب رضایت اولیای دم در استان گلستان خبر داد.

طی سال ۱۴۰۱؛ رهایی پنچاه زندانی از چوبه دار
به گزارش خبرگزاری فارس، رئیس کل دادگستری استان اصفهان از رهایی پنجاه زندانی از اعدام، طی سال ۱۴۰۱ در این استان خبر داد.

جعفری در این خصوص گفت: “در سال ۱۴۰۱ از تعداد صد و پنجاه و چهار حکم اعدام صادر شده تعداد پنجاه مورد با تلاش خیران، صلح‌ یاران، میانجی‌گران، اعضای شورای حل اختلاف و دیگر مسئولان امر و بخشش و بزرگواری اولیای دم، منجر به گذشت شد که دو مورد از این پنجاه مورد مربوط به قصاص عضو از ناحیه چشم بوده است.”

اجرای حکم اعدام دو زندانی در رشت
به گزارش سازمان حقوق بشر ایران، سحرگاه امروز پنجشنبه بیست و هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، حکم دو زندانی که پیشتر از بابت اتهام “قتل عمد” به اعدام محکوم شده بودند در زندان لاکان رشت به اجرا درآمد.

هویت این زندانیان اعدام شده، “مصطفی وفایی بیست و سه ساله و فرهاد وفایی پنجاه و چهار ساله” گزارش شده است.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: “مصطفی وفایی و فرهاد وفایی، پسر عمو بودند و به اتهام قتل در یک نزاع جمعی بازداشت و به اعدام محکوم شدند.”

اجرای حکم اعدام دو زندانی در سنندج
به گزارش کردپا، سحرگاه امروز پنجشنبه بیست و هشتم اردیبهشت، حکم دو زندانی که پیشتر از بابت اتهام “قتل عمد” به اعدام محکوم شده بودند، در زندان سنندج به اجرا درآمد.

هویت این زندانیان، “جمشید کریمی اهل دهگلان ساکن سنندج و مصطفی صالحی اهل روستای دزلی از توابع شهرستان سروآباد” گزارش شده است.

تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانیان از سوی رسانه های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است.

بر اساس گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۲۰۲۲، تعداد ۴۵۷ گزارش به ثبت رسیده است، که شامل محکومیت ۹۲ نفر به اعدام، از جمله محکومیت ۶ نفر در ملاعام و اجرای حکم اعدام ۵۶۵ نفر است. از این میزان ۲ حکم اعدام در ملاعام صورت گرفته است. همچنین ۵ فرد که در زمان ارتکاب جرم انتسابی کمتر از ۱۸ سال سن داشته اند و در اصطلاح حقوقی آنها را کودک-مجرم می خوانند نیز در میان اعدام شدگان امسال قرار داشتند.

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۲/۰۲/۲۸