رهایی سه زندانی از اعدام/ اجرای حکم اعدام یک زندانی در زندان سنندج

خبرگزاری هرانا – سه زندانی در ریگان و شوشتر که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند، با کسب رضایت از اولیای دم از اعدام رهایی یافتند. از سوی دیگر حکم اعدام یک زندانی در زندان سنندج به اجرا درآمد و یک زندانی دیگر جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی این زندان منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، دو زندانی در شهرستان شوشتر با گذشت اولیای دم از اعدام رهایی یافتند.

رییس کل دادگستری خوزستان در این خصوص گفت: با تلاش اعضای شورای حل اختلاف شهرستان شوشتر، اولیای دم پس از ۳۰ سال از اعدام دو زندانی گذشت کردند و زندگی دوباره به محکومان بخشیدند.

رهایی یک زندانی از اعدام در ریگان
به گزارش فارس، یک زندانی در شهرستان ریگان واقع در استان کرمان از مجازات اعدام رهایی یافت.

بر اساس این گزارش، با وساطت مسئولان و ریش‌ سفیدان شهرستان ریگان آیین مصالحه دو طایفه بعد از گذشت هفت سال برگزار و اولیای دم از اعدام زندانی گذشتند.

زندان سنندج؛ اجرای حکم اعدام یک زندانی و انتقال تنی دیگر به سلول انفرادی
به گزارش سازمان حقوق بشر ایران، سحرگاه روز پنجشنبه چهارم خرداد ماه، حکم اعدام یک زندانی در زندان سنندج به اجرا درآمد.

در این گزارش هویت این زندانی “سعید محمدی‌ فرد، اهل کرمانشاه” عنوان شده است.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: «سعید محمدی‌فرد از ۷ سال پیش با اتهام قتل بازداشت شده بود. پیش از این دو بار جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شده بود، اما هربار موفق به اخذ مهلت از شکات پرونده خود شده بود.»

تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانی از سوی رسانه های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است.

همچنین روز شنبه ششم خرداد ماه، یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، جهت اجرای حکم به سلول انفرادی این زندان منتقل شد.

هویت این زندانی، “عبدالرحمان مظفری، ۶۰ ساله و اهل قروه” عنوان شده است که از ۱۶ سال پیش بازداشت و در زندان بسر میبرد.

بنابر گزارش نهادهای بین‌المللی، ایران به تناسب سرانه جمعیت و میزان اعدام، رتبه نخست اعدام شهروندان خود در دنیا را دارد.

بر اساس گزارش مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در دوره یکساله (اول ژانویه ۲۰۲۰ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۲۰) دستکم ۲۳۶ شهروند اعدام شدند و ۹۵ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از جمله اعدام شدگان باید به اعدام ۲ کودک-مجرم اشاره کرد و همینطور به محل اجرای ۱ حکم اعدام که در ملا عام بوده است.
بنا بر همین گزارش بیش از ۷۲ درصد اعدام های صورت گرفته در ایران توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمی‌شوند که نهادهای حقوق بشری اصطلاحا آن را اعدام “مخفیانه” می‌خوانند.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۲/۰۳/۰۷