سازمان زندان ها در حال انتقال جمعی زندانیان گوهردشت به زندان قزلحصار در سکوت رسانه ای است.
به گزارش کانون حقوق بشر ایران، روز سه شنبه ۱۰ مردادماه ۱۴۰۲، به گزارش منبع مطلع، سازمان زندان ها تلاش می کند تمامی زندانیان گوهردشت را طی امروز و فردا، روزهای دهم و یازدهم مردادماه ۱۴۰۲، به زندان قزلحصار منتقل شد.
هم اکنون نیروهای امنیتی در آماده باش کامل بوده و از زندان گوهردشت (رجایی شهر کرج) تا زندان قزلحصار را تحت کنترل دارند. هم اکنون برخی بندها که هر کدام شامل سه سالن هستند، تخلیه شده و بقیه بندها نیز تا فردا تخلیه و زندانیان به زندان قزلحصار منتقل می شوند.
در فروردین ماه ۱۴۰۲، غلامحسین محسنیاژهای، رئیس قوه قضائیه دستور تعطیلی زندان و انتقال زندانیان گوهردشت به زندان های دیگر را داد.این جابجایی و انتقال به بهانه قرار گرفتن زندان گوهردشت در شهر کرج انجام می گیرد. درحالی که زندان اوین نیز در شهر تهران قرار دارد.
برخی معتقدند که این جابجایی به دلیل نابود کردن آثار قتل عام ۶۷، که در آن ۳۰ هزار زندانی سیاسی در زندان های ایران قتل عام شدند طراحی شده است.
نام زندان گوهردشت (رجایی شهر) در دادگاه و پرونده نوری به عنوان قتل گاه هزاران زندانی سیاسی در مرداد و شهریورماه سال ۶۷ ذکر شده است که بسیاری از مقامات حکومتی از جمله ابراهیمی رئیسی در آن نقش صدور حکم اعدام و جلادی را داشتند.
جابجایی زندان گوهردشت برای پاک کردن آثار قتل عام ۶۷
برخی اخبار تایید نشده نیز حاکی از این است که علت ورشکست شدن سازمان زندان ها و نیاز شدید این سیستم به پول است. به همین علت زمین گوهردشت به قیمت ۴۰۰ میلیارد تومان فروخته شده و از همان ابتدا درصدی از این پول در جدال های باندی مسئولان زندان بالا کشیده شده است.
از سوی دیگر زندانیان زندان گوهردشت این جابجایی را عامل افزایش فشار بر خود می دانند. به گفته یک منبع نزدیک به زندانیان: «زندان قزلحصار فاقد مینیمم استانداردها بوده و حتی پنجره و هواکش ندارد. از سوی دیگر انتقال زندانیان بدون جداسازی و تفکیک جرائم باعث درگیری های مرگبار و قتل زندانیان خواهد شد. تاکنون زندانیان بر اساس شهر و زبان جداسازی شده بودند. در صورت انتقال انتظار قتل های خونین وجود دارد. ما تامین جانی نداریم.»
کانون حقوق بشر ایران، ۱۰ مردادماه ۱۴۰۲