به گزارش کانون حقوق بشر ایران، روز شنبه اول مهرماه ۱۴۰۲، سایت میزان وابسته به قوه قضاییه، خبر از اعدام یک زندانی در زندان میناب داد. این خبرگزاری به نقل از رئیس کل دادگستری استان هرمزگان نوشت که این زندانی متهم بود سعید مریدی رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر رودان را به قتل رسانده است.
مجتبی قهرمانی بدون ذکر نام این زندانی، اتهام او را «حمل مسلحانه مواد مخدر منجر به قتل پلیس» و «مفسد فی الارض» اعلام کرد. سعید مریدی در فروردین ماه ۱۴۰۲، در درگیری به قتل رسید. طی ماه های اخیر قتل نیروهای امنیتی و انتظامی در شهرهای ایران افزایش یافته و روزانه دستکم چند تن از عوامل سرکوب به دست افراد ناشناس کشته می شوند.
اعدام در زندان میناب، اولین اعدام در مهرماه ۱۴۰۲، است که توسط رسانه های رسمی ایران اعلام شده است. بسیاری از اعدام ها در رسانه های رسمی حکومتی اعلام نمی شوند و اعدام های مخفی نامیده می شوند.
اعدام در ایران چرا؟
اعدام بهطور تاریخی، ابزار قدرتها و اعمال حاکمیت دیکتاتورها، برای ارعاب و تسلیم مردم بوده است. دیکتاتوری حاکم بر ایران بیش ازچهل سال است که از ابزار اعدام برای ایجاد خفقان و تثبیت حاکمیت خود بطور دائمی استفاده کرده است؛ چرا که دست کشیدن از ابزار اعدام و سرکوب به معنی نابودی نظام ولایت فقیه است. ۱۰۴ کشور جهان از طریق برگزاری رفراندوم، مجازات اعدام را کنار گذاشته اند.
۵۰کشور این روش مرگ را منسوخ دانسته و ۶کشور هم اعدام را فقط برای زمان جنگ استفاده میکنند. در حال حاضر فقط ۳۴ یا ۳۶ کشور از این مجازات غیر انسانی استفاده میکنند که ایران در میان این کشورها دومین رتبه را از نظر تعداد اعدام در سال دارد و از نظر نسبت جمعیت، ایران مقام اول اعدام را در جهان دارد!
کانون حقوق بشر ایران ۱ مهر ۱۴۰۲