تصاویری از سامان یاسین، خواننده رپ اهل کرمانشاه در زمان بازداشت در زندان رجایی‌شهر کرج

کُردپا تصاویری از سامان یاسین (صیدی)، خواننده رپ اهل کرمانشاه و از بازداشت‌شدگان خیزش انقلابی ژن، ژیان، ئازادی را هنگامی که در زندان رجایی‌شهر کرج نگهداری شده است، منتشر می‌کند.

این زندانی سیاسی کُرد در تاریخ دهم مردادماه ١٤٠٢ به همراه ۸ زندانی سیاسی دیگر به نام‌های سعید ماسوری، افشین بایمانی، مطلب احمدیان، حمزه سواری، لقمان امین پور، محمد شافعی، حسین گچلو و مسعود کاظمی‌نژاد از زندان رجایی شهر کرج به بند ۸ زندان اوین تهران منتقل شدند.

 

این خواننده در تاریخ دوازدهم شهریوماه ١٤٠٢ به همراه ۱۲ زندانی سیاسی دیگر به نام‌های سعید ماسوری، لقمان امین‌ پور، جعفر ابراهیمی، افشین بایمانی، سپهر امام‌ جمعه، محمد شافعی، مسعود رضا ابراهیمی نژاد، حمزه سواری، کامیار فکور، احمدرضا حائری، رضا سلمان زاده و زرتشت احمدی راغب به صورت ناگهانی و بدون اطلاع قبلی از زندان اوین به زندان قزلحصار کرج منتقل شدند.

این ۱۳ زندانی سپس در اعتراض به انتقال‌شان به زندان قزلحصار کرج و شرایط سخت نگهداری در بند، دست به اعتصاب غذا زدند.

سامان یاسین در یک پیام صوتی از زندان که پیش از انتقال وی به زندان اوین ضبط شده بود به شکنجه‌های دوران بازداشت از اعدام ساختگی تا پارگی حفره بینی در اثر شکنجه بازجویان امنیتی و فشار برای انجام اعترافات اجباری اشاره کرده بود.

 

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات آقای یاسین پس از نقض حکم در دیوان عالی کشور تاکنون دو بار به تعویق افتاده است.

پس از نقض حکم اعدام سامان یاسین در دیوان عالی کشور، اتهامات این خواننده “اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور” و “حمل سلاح به قصد برهم زدن نظم و آسایش عمومی” اعلام شدند.

این خواننده کُرد پیشتر به “محاربه” متهم و سپس از این اتهام تبرئه شده بود.

سامان یاسین روز پنج‌شنبه بیست و هفتم بهمن‌ماه ١٤٠١ در اعتراض به بلاتکلیفی خود در زندان اوین دست به اعتصاب غذا زد و پس از یک هفته با اصرار خانواده و هم‌بندی‌هایش به اعتصابش پایان داده بود.

این خواننده کرمانشاهی در تاریخ هشتم بهمن‌ماه ١٤٠١ برای بازجویی مجدد از زندان رجایی شهر کرج به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل و پس از یکماه نگهداری در بند ۲۰۹ زندان اوین، روز دوشنبه هشتم اسفندماه ١٤٠١ به زندان رجایی‌شهر کرج بازگردانده شد.

 

اوایل دی‌ماه ١٤٠١، فرجام‌خواهی این خواننده کُرد توسط دیوان عالی کشور پذیرفته شد و حکم اعدام وی به دلیل نقص تحقیقات نقض شد.

روز سه‌شنبه بیست و نهم آذرماه ١٤٠١، سامان یاسین در پی شرایط سخت نگهداری در سالن ۳۱ اندرزگاه ۱۰ زندان رجایی‌شهر کرج از طریق خوردن قرص اقدام به خودکشی کرده بود.

آقای یاسین از سوی شعبه ١٥ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی “صلواتی” به اتهام “محاربه” به اعدام محکوم و هشتم آذرماه ١٤٠١ از زندان اوین به زندان رجایی‌شهر کرج منتقل شده بود.

جلسه دادگاه این خواننده ۲۷ ساله، روز شنبه هفتم آبان‌ماە ۱۴۰۱ در دادگاه عمومی و انقلاب تهران به ریاست قاضی “صلواتی” همراه با هشت شهروند بازداشت شده دیگر به‌ نام‌های محمد قبادلو، محسن رضازاده قراقلو، سعید شیرازی، محمد بروغنی، ابوالفضل مهری، حسین حاجی‌لو، منوچهر مهمان نواز و سهیل خوشدل برگزار شد.

سامان یاسین در این دادگاه به «محاربه از طریق کشیدن کلت کمری و شلیک ۳ تیر» و «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» متهم شد. این درحالیست که براساس فیلمی که از دادگاه او منتشر شده او روبه‌روی قاضی صلواتی اذعان می‌دارد که تنها دارای یک تفنگ بادی بوده است. حتی قاضی صلوتی او را به داشتن ۱۱ سابقه کیفری متهم می‌کند و او آن را رد می‌کند.

سامان یاسین در مورخه ۱۰ مهرماه ١٤٠١ در ارتباط با اعتراضات مردمی در تهران بازداشت شده بود.

سامان یاسین، خواننده کرمانشاهی ترانه‌های بسیاری در اعتراض به وضعیت اجتماعی-سیاسی جامعه داشته و از اعتراضات سراسری اخیر نیز حمایت کرده است.

کُردپا 28 مهر 1402