نهم آذر ۱۴۰۲؛ سالگرد قتل حکومتی آوات قادرپور و احسان قاسمی‌فرد از جانباختگان خیزش انقلابی ژن، ژیان، ئازادی در بوکان و کرج

نهم آذر ۱۴۰۱، در ۷۴مین روز از خیزش انقلابی ژن، ژیان، ئازادی و بعد از برگزاری مراسم چهلم قتل حکومتی ژینا-مهسا امینی، که اعتراضات مردمی به نقطه عطف مهمی تبدیل شده بود؛ از ۲۴ آبان‌ماه نیز مجددا اعتراضات گسترده شد و شمار کشته‌ و زخمی‌شدگان بسیار بالا رفت. در ۷۴مین روز از اعتراضات، دو شهروند دیگر کُرد با نام‌های آوات قادپور ۲۰ ساله اهل بوکان و احسان‌قاسمی‌فرد ۳۶ ساله اهل کرمانشاه و ساکن کرج کشته شد.

کُردپا در سالگرد قتل حکومتی آوات قادپور و احسان قاسمی‌فرد نگاهی مختصر به نحوه کشته‌ شدن آنها انداخته است.

بوکان/ قتل حکومتی آوات قادرپور ۲۰ ساله؛

۲۷ آبان ۱۴۰۱، آوات قادرپور ۲۰ ساله، اهل روستای «ملالر» و ساکن بوکان که در جریان اعتراضات مردمی این شهر براثر شلیک مستقیم نیروهای سرکوب به‌شدت زخمی‌ شده بود؛ درنتیجه شدت جراحات وارده مورخه ۹ آذر ۱۴۰۱ در بیمارستان‌ «سیدالشهدا» ارومیه جان خود را از دست داد. این جوان ۲۰ ساله در داخل خودروی شخصی خود در ایست بازرسی «ناچیت» هدف شلیک گلوله قرار گرفته بود.

۱۰ آذر ۱۴۰۱ مراسم خاکسپاری آوات قادرپور شبانه و تحت تدابیر شدید امنیتی در روستای «ملالر» برگزار شد.

کرج/ قتل حکومتی احسان قاسمی‌فرد ۳۶ ساله؛

نهم آذر ۱۴۰۱، احسان قاسمی‌فرد، جوان ٣٦  ساله کُرد اهل کنگاور کرمانشاه و ساکن کرج، پس از باخت تیم فوتبال جمهوری اسلامی در مقابل تیم آمریکا، در بیرون از منزل و در منطقه “سر آسیاب” از سوی پنج نیروی بسیجی سرکوب در کوچه بازداشت می‌شود و به‌ علت شدت جراحات وارده در نتیجه شکنجه چندین ساعته ازطریق ضرب‌‌ و‌ جرح و ضربات باتوم به شاهرگ در یک تعمیرگاه جان خود را از دست می‌دهد.

نیروهای بسیج پس از بازداشت این شهروند، بە مدت پنج ساعت او را هدف شکنجە و ضرب‌ و شتم شدید قرار می‌دهند. شدت جراحات وارده به این جوان ۳۶ ساله به حدی بود که نزدیکی ساعت پنج یا شش صبح نیروهای بسیج او را بە بیمارستان منتقل می‌کنند، اما قبل از رسیدن به بیمارستان آقای قاسمی‌فرد جان خود را از دست می‌دهد.

با وجود پیگیری‌ها مکرر خانواده نیروهای امنیتی-سرکوبگر پس از چند روز به خانوادە اطلاع می‌دهند کە پیکر این جوان کشته‌شده در سردخانە بیمارستان “شهدای سلامت” در جادە ملارد است.

نیروهای سرکوبگر-امنیتی مادر احسان قاسمی‌فرد را به ‌شدت تحت فشار قرار داده بودند که علت مرگ فرزندش را «ایست قلبی» اعلام کند. اما او این درخواست را قویا رد کرده و به نیروهای سرکوب گفته بود؛ “پسر من وزنەبردار بودە، اگر پیکر را تحویل نمی‌دهید، اشکال ندارد، اما آمادە نیستم از خون فرزندم بگذرم و مدیون پسرم شوم.”

همچنین نیروهای سرکوب به‌ هنگام تحویل پیکر احسان‌ قاسمی‌فرد به خانواده‌اش، جسد او را کاملا پوشانده بودند و اجازە دیدن چهرەاش را بە خانوادە نمی‌دادند، اما به ‌دنبال اعتراض شدید خواهر این جوان کشته‌شده و داد و بیداد کردن او، نیروهای سرکوب مجبور شده بودند که پوشش صورت احسان را بردارند که خانواده با شکستگی بینی، کبودی صورت، باقیمانده جای شوکر برقی و اسپری فلفل بر روی صورت فرزندشان مواجه شدند.

یک شب قبل از خاکسپاری احسان قاسمی‌فرد (۱۳ آذر ۱۴۰۱)، نیروهای اطلاعاتی کنگاور و کرج، اطراف آرامستان کنگاور را محاصره کرده بودند. در روز مراسم خاکسپاری نیز یکی از بستگان  خانواده آقای قاسمی‌فرد همراه با فیلمبردار، در حین مراسم خاکسپاری از سوی نیروهای امنیتی به مدت چندین ساعت بازداشت شدند و تمامی فیلم‌های مراسم خاکسپاری احسان را «ویروسی» کرده بودند.

احسان قاسمی فرد، ورزشکار رشته وزنەبرداری، فرزند علی و زهره، متولد شهرستان کنگاور می‌باشد. او تا مقطع سوم راهنمایی تحصیل کرده بود.

کُردپا 9 آذر 1402