محمدمهدی حسینی، حسین نعمتی، مهدی ایمانی، نوید نجاران، میلاد آرمون، علیرضا کفایی، امیرمحمد خوش اقبال و علیرضا برمرز پورناک، بازداشتشدگان جنبش زن، زندگی، آزادی و متهمان پرونده موسوم به “شهرک اکباتان، کماکان با بلاتکلیفی و شرایط حقوقی نامشخصی در زندان قزلحصار کرج در بازداشت به سر میبرند. جان سه تن از این جوانان بازداشتشده با اتهام “محاربه” در معرض خطر جدی قرار دارد.
به گزارش ههنگاو، در حالی که پرونده متهمان شهرک اکباتان، در دو بخش مجزا به دادگاههای انقلاب و دادگاه کیفری تهران ارجاع داده شده، تاکنون هیچگونه حکم قضایی توسط این دادگاهها صادر نشده و وضعیت حقوقی آنها کماکان نامعلوم است.
این در حالی است که روز ١۵ آذر ماه ١٤٠٢، میلاد آرمون، مهدی ایمانی و محمدمهدی حسینی طی جلسه برگزارشده شعبه ١٣ دادگاه کیفری تهران به “محاربه با تمسک به سلاح سرد” متهم شدند و به طور جدی، امکان صدور حکم اعدام برای آنان وجود دارد. پنج شهروند بازداشتشده دیگر این پرونده نیز، به “مشارکت در قتل” و “اجتماع و تبانی علی امنیت ملی” متهم شدند که حکم قضایی آنها نیز کماکان نامشخص مانده است.
همچنین، در ارتباط با بخش دیگری از “اتهامات امنیتی” منتسب به متهمان این پرونده که به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران با ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی واگذار شده، صدور حکمی صورت نگرفته و ابهامات زیادی وجود دارد.
در همین ارتباط، تیر ماه سال جاری، حساب کاربری “دادبان” اعلام کرد که امیرمحمد خوشاقبال، ٢۵ ساله و یکی از متهمان پرونده شهرک اکباتان در بازداشتگاه حفاظت اطلاعات نیروی هوایی ارتش و اداره آگاهی، به دلیل شدت شکنجه اقدام به خودکشی ناموفق کرده است.
پروندهای که بعدها به شهرک اکباتان نامگذاری شد، طی جریان جنبش زن، زندگی، آزادی در آبان ما ۱۴۰۱، پس از اعلام کشتهشدن یک بسیجی به نام “آرمان علیوردی” در شهرک اکباتان تهران، گشوده شد. این پرونده ابتدا با ۱۴ متهم تشکیل و در نهایت، برای ۸ متهم آن، کیفرخواست صادر شد.
حسین نعمتی، روز ٢٤ آذر ماه، امیرمحمد خوش اقبال و محمدمهدی حسینی به ترتیب در روزهای ١۶ و ١۵ آذر ماه، مهدی ایمانی، روز ٢٤ آبان، علیرضا کفایی و علیرضا برمرز پورناک روز ١٣ آبان و میلاد آرمون در یازدهم آبان ماه سال گذشته بازداشت شدند. همچنین، بعدها نوید نجاران، دیگر متهم پرونده توسط نیروهای امنیتی در شهر اهواز بازداشت و به تهران منتقل شد.
این بازداشتشدگان روز ١٠ مرداد ماه سال جاری، بدون اطلاع قبلی و همراه با سایر زندانیان، از زندان رجایی شهر کرج به ندامتگاه قزلحصار کرج منتقل شدند.
ههنگاو؛ شنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۲