خبرگزاری هرانا – هاشم خواستار، معلم و کنشگر مدنی محبوس در زندان وکیل آباد مشهد، علیرغم حال نامساعد جسمی، از رسیدگی مناسب پزشکی محروم مانده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، هاشم خواستار، معلم و فعال مدنی که در زندان وکیلآباد مشهد به سر میبرد، از درمان پزشکی مناسب محروم است.
یک منبع نزدیک به خانواده او ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: «وضعیت جسمانی آقای خواستار از اول دیماه به دلیل ابتلا به بیماریای با نشانههایی چون تهوع، تب و لرز، سردرد و درد بدن، نامناسب بوده است. به گونهای که قدرت جسمانیاش کاهش یافته و با کاهش وزن مواجه شده است. با این حال، به دلیل بیتوجهی مسئولان زندان، وی از دریافت خدمات درمانی مناسب و اعزام به مراکز درمانی خارج از زندان محروم مانده است.»
طبق گفتههای این منبع، آقای خواستار از بیماریهای فشار خون و گوارشی رنج میبرد و به دلیل شور بودن غذای زندان، توان خوردن آن را ندارد. او گاهی مجبور است برخی غذاها را پیش از خوردن زیر آب بشوید.
بر اساس اطلاعاتی که هرانا به دست آورده، همسر آقای خواستار از بیماری قلبی رنج میبرد و به دلیل کهولت سن، تنها یک بار در ماه توانایی ملاقات با همسر خود در زندان را دارد. این امر باعث استرس و نگرانیهای بیشتر او در خصوص وضعیت همسرش شده است.
در تاریخ چهارم مهرماه سال جاری، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات هاشم خواستار به صورت ویدیو کنفرانس توسط شعبه ۱۴۵ دادگاه کیفری دو مشهد برگزار شد. وی پیشتر با دریافت ابلاغیه ای به مرجع قضایی مذکور احضار شده بود.
همچنین یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند به هرانا گفت: “آقای خواستار مدت پنج سال است که در زندان وکیل آباد مشهد بسر میبرد. در این مدت خانواده این فعال مدنی با کارشکنی های مسئولان قضایی در شهر مشهد، تنها دو بار موفق به ملاقات حضوری با وی شده اند.”
هاشم خواستار دوران محکومیت خود را بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در زندان وکیل آباد مشهد سپری میکند. وی در تیرماه سال جاری از بابت یک پرونده دیگر که در دوران حبس برای وی گشوده شده، توسط دادگاه انقلاب مشهد به دو سال و شش ماه حبس محکوم شد.
هاشم خواستار در تاریخ ۲۰ مردادماه ۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. آقای خواستار بهمنماه ۹۸ در مرحله بدوی توسط شعبه ۴ دادگاه انقلاب مشهد به ریاست قاضی منصوری به ۱۶ سال حبس، ۳ سال تبعید به شهرستان نیکشهر و ۳ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد. گفته میشود موارد اتهامی از جمله “توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی، توهین به مقدسات، توهین به رهبری، تشویش اذهان عمومی، همکاری با رسانههای خارجی، شرکت در تجمعات غیرقانونی” علیه وی در کیفرخواست صادر شد. آقای خواستار نهایتا توسط شعبه ۳۵ دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی به ۱۶ سال حبس، ۲ سال تبعید به شهرستان نیکشهر و ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.
در اواسط مردادماه ۹۸ نامه ای با امضای ۱۴ تن از کنشگران مدنی مبنی بر استعفای آیت الله خامنه ای منتشر شده بود. با انتشار این نامه شماری از امضاکنندگان بازداشت و برخی دیگر نیز تحت فشار قرار گرفتند.
خبرگزاری هرانا ۱۴۰۲/۱۱/۰۵