خطر اعدام عباس دریس با رد درخواست اعاده دادرسی

عباس دریس ساکن ماهشهر از معدود شاهدان جنایت و کشتار مردم معترض در نیزارهای ماهشهر در سال ۹۸ است. وزارت اطلاعات و قوه قضاییه حکومت، قصد دارند با پرونده‌سازی دروغین و اعدام او همه شواهد این جنایت را از بین ببرند
به گزارش کانون حقوق بشر ایران، روز چهارشنبه ۱۱ بهمن‌ماه ۱۴۰۱ درخواست اعاده دادرسی زندانی سیاسی عباس دریس توسط دیوان عالی رد شد. این اقدام وی را در خطر جدی اعدام قرار داده است. رد اعاده دادرسی توسط دیوان عالی در حالی است که اشکالات فراوانی در پرونده عباس دریس و رای دادگاه بدوی وجود دارد. فرشته تابان وکیل عباس دریس در این رابطه می‌گوید:

«با وجود ایرادات فراوان به رای دادگاه بدوی، اعاده دادرسی موکلم عباس دریس در دیوان عالی کشور رد شد. موکلم به اتهام محاربه به اعدام محکوم شده بود. تقاضای اعمال ماده ۴۷۷ را کردیم که در دست بررسی است.»

پیش از این در تاریخ ۲۲ آذر ماه ۱۴۰۲، عباس دریس که به اعدام محکوم شده بود، توسط شعبه سوم دادگاه کیفری یک استان خوزستان، به ۱۴ سال زندان محکوم شد. اما دیوان عالی با رای امروز خود این حکم را ملغی نموده است.

زندانی سیاسی عباس دریس، شاهد جنایت و کشتار نیزارهای ماهشهر
عباس دریس ساکن ماهشهر از معدود شاهدان جنایت و کشتار مردم معترض در نیزارهای ماهشهر در سال ۹۸ است. وزارت اطلاعات و قوه قضاییه حکومت، قصد دارند با پرونده‌سازی دروغین و اعدام او همه شواهد این جنایت را از بین ببرند.

محسن و عباس دریس در تاریخ ۱۷ آذر ماه ۱۳۹۸ بعد از کشتار معترضان در نیزار ماهشهر بازداشت شدند. اتهام هر دو آنها محاربه و قتل عمد فرمانده یگان ویژه به نام رضا صیادی بوده است.

صدور حکم اعدام بر پایه اعترافات اجباری است که از این ۲ برادر گرفته شده است. پروسه بازجویی از ابتدا تا انتها زیر نظر وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه پاسداران بوده است. بارها عباس دریس در دادگاه این اتهام را انکار کرده و اعترافات اجباری را ناشی از شکنجه‌های ماموران وزارت اطلاعات اعالم کرده است. عباس دریس پیش از این گفته بود: «از اعدام باکی ندارم زیرا اطمینان دارم که بی‌گناه هستم.»

عبـاس دریس متولد ۱۳۵۲ از آبادان است. وی متاهل و دارای ۳ فرزند است. همسر عبـاس پس از مطلع شدن از حکم اعدام عبـاس به دلیل فشارهای روحی دچار سکته مغزی شده و فوت کرد. فرزندان وی هم‌ اکنون بی‌سرپرست و نزد اقوام خود زندگی می‌کنند.

کشتار نیزار ماهشهر از خونین‌ترین سرکوب‌‌های اعتراضات
کشتار معترضان در نیزار ماهشهر از خونین‌ترین سرکوب‌های اعتراضات سراسری در پاییز ۱۳۹۸ بود. این تظاهرات در اعتراض به گرانی ناگهانی بنزین آغاز شد و یک‌باره همه ایران را در برگرفت.

آمار رسمی تعداد جانباختگان اعتراضات آبان ۱۳۹۸ هیچگاه به صورت رسمی اعلام نشد. پیش از این خبرگزاری رویترز تعداد قربانیان این سرکوب خونین را از بیش از ۱۵۰۰ تن اعلام کرده است.

کانون حقوق بشر ایران، روز چهارشنبه ۱۱ بهمن‌ماه ۱۴۰۱