خبرگزاری هرانا – یک متهم به قتل در تهران توسط دادگاه کیفری یک این استان به اعدام محکوم شد. از سوی دیگر، حکم دو زندانی در شهرستان های بوشهر و خرم آباد که پیشتر از بابت اتهامات قتل و جرائم مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، به اجرا در آمد. همچنین سه زندانی در خوزستان، تهران و مهاباد با کسب رضایت اولیای دم از چوبه دار رهایی یافتند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، برای یک متهم به قتل در تهران حکم اعدام صادر شد.
بر اساس این گزارش، در تابستان سال ۱۴۰۱، مردی سی ساله با نام مسعود در تهران، در جریان درگیری با همسایه خود به نام هادی وی را با ضربات چاقو به قتل رساند.
پس از چندی متهم توسط پلیس بازداشت و پرونده وی با صدور کیفرخواست به دادگاه کیفری یک استان تهران ارسال شد.
در روز برگزاری دادگاه مسعود اتهام قتل عمد را نپذیرفت. وی مدعی شد در دفاع از خود و خانوادهاش چاقو را از دست مقتول گرفته و فقط یک ضربه به او زده است.
نهایتا قضات شعبه قضایی مذکور مسعود را از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم کردند.
یک زندانی در خوزستان از مجازات اعدام رهایی یافت
به گزارش همشهری، یک زندانی در استان خوزستان با گذشت اولیای دم از مجازات اعدام رهایی یافت.
بر اساس این گزارش، اواسط شهریور سال ۱۳۷۸، به پلیس دزفول گزارش شد زن جوانی در خانهاش به قتل رسیده است. بررسی ها مشخص کرد که سه متهم با انگیزه سرقت وارد منزل این زن شدند. هر سه متهم پس از مدتی بازداشت و در بازجویی از آنها معلوم شد که عامل اصلی قتل یکی از آنهاست که ۳۰ سال سن دارد.
متهم در بازجویی ها گفت: مقتول را میشناختم و میدانستم که تنها زندگی میکند. برای همین نقشه سرقت از خانهاش را کشیدم و این موضوع را با دوستانم مطرح کردم. شب حادثه وقتی برای سرقت به خانهاش رفتیم، زن جوان از خواب بیدار شد و شروع به سر و صدا کرد. از ترس اینکه مبادا با داد و فریاد بچهها هم بیدار شوند و گیر بیفتیم دهانش را بستیم، اما او من را دیده و شناخته بود. برای همین از ترس اینکه لو برویم او را با سیم تلفن خفه کردم و بعد از سرقت پول و طلاهایش فرار کردیم.
مدتی بعد جلسه محاکمه متهم در دادگاه کیفری خوزستان آغاز شد و با توجه به درخواست اولیای دم، قضات دادگاه او را به اعدام محکوم کردند. هرچند متهم به رأی دادگاه اعتراض کرد، اما این رأی در دیوان عالی کشور تأیید شد و در آستانه اجرا قرار گرفت.
چندی پیش شیخ علی زبید که یکی از فعالان اجتماعی خوزستان است و تاکنون در پروندههای زیادی باعث صلح و سازش شده، با درخواست واحد صلح و سازش دادسرا و دادگستری خوزستان برای گرفتن رضایت از اولیای دم وارد این پرونده شد. او در جلسات مختلفی که با اولیای دم داشت در نهایت موفق شد آنها را راضی به گذشت کند و اولیای دم بدون هیچ قید و شرطی از اعدام متهم گذشتند.
بدین ترتیب، مرد زندانی بعد از ۲۵سال تحمل حبس، آزاد و این پرونده مختومه شد.
رهایی یک زندانی از اعدام در تهران
به گزارش ایرنا، مدیرکل زندان های لرستان از رهایی یک زندانی از اعدام در تهران خبر داد.
بر اساس این گزارش، فردی به نام «ابراهیم محمدی» در سال ۹۷ در استان تهران به قتل رسید. پس از مدتی یک متهم در این خصوص به اعدام محکوم شد.
نهایتا اولیای دم که ساکن شهرستان خرم آباد بودند اعصلام رضایت کردند و به زندانی زندگی دوباره بخشیدند.
رهایی یک زندانی از اعدام در مهاباد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، یک زندانی در مهاباد از مجازات اعدام رهایی یافت.
رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی در این خصوص گفت: محکوم علیه “ع_ع” ۲۶ سال قبل به اتهام قتل عمد در ارومیه تعقیب و به مجازات اعدام محکوم شده بود. وی ۲۳ سال در ارومیه و سه سال هم در زندان مهاباد تحمل حبس کرد.
ناصر عتباتی افزود: نهایتا اولیای دم با اعلام رضایت حیاتی دوباره به این زندانی بخشیدند و پس از ۲۶ سال موجبات آزادی او را فراهم کردند.
اعدام یک زندانی در بوشهر
به گزارش رکنا، یک زندانی در بوشهر اعدام شد.
هویت وی “عارف (نام خانوادگی نامشخص)، بیست و سه ساله و دانشجو” گزارش شده است.
در این گزارش آمده است که او متهم به قتل فاطمه عالی، دختر هفده ساله بوده است.
این زندانی، در دی ماه سال ۱۴۰۰ در پی پذیرفته نشدن خود توسط فاطمه، او را با ضربات چاقو به قتل رساند و چندی بعد بازداشت شد. او نهایتا توسط مرجع قضایی از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شد.
یک زندانی در خرم آباد اعدام شد
به گزارش سازمان حقوق بشر ایران، روز شنبه سیزدهم مرداد، یک زندانی در زندان پارسیلون خرم آباد اعدام شد.
هویت این زندانی، “مالک اشتر، ۳۵ ساله و اهل دزفول” گزارش شده است.
براساس این گزارش، آقای اشتر از حدود چهار سال پیش به اتهام حمل مواد مخدر (هروئین) بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.
تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانی توسط مسئولین زندان و نهادهای متولی اعلام نشده است.
بر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۱۴۰۲، دست کم ۷۶۷ شهروند از جمله ۲۱ زن و ۲ کودک-مجرم اعدام شدند. از این میزان حکم ۷ نفر در ملاعام به اجرا درآمد. همچنین طی این تاریخ، ۱۷۲ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از این میزان ۵ نفر به اعدام در ملا عام محکوم شدند. لازم به ذکر است، در همین دوره احکام بدوی ۴۹ نفر دیگر نیز به تایید دیوان عالی کشور رسیده است.
خبرگزاری هرانا –۱۴۰۳/۰۵/۱۴