خبرگزاری هرانا – یک زندانی به اتهام قتل در زندان جیرفت اعدام شد. از سوی دیگر، زنی که شوهرش را در تهران به قتل رسانده، به اعدام محکوم شد. این زن و معشوقهاش به دلیل “رابطه نامشروع” نیز به تحمل ضربات شلاق محکوم شدهاند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سازمان حقوق بشر ایران، سحرگاه سه شنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان جیرفت اعدام شد.
هویت وی، منصور سالاری، ۳۷ ساله و اهل شهرستان جیرفت گزارش شده است.
بر اساس این گزارش، آقای سالاری ۷ سال قبل از بابت اتهام قتل بازداشت و سپس توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بود.
تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانی توسط مسئولین زندان و نهادهای متولی اعلام نشده است.
صدور حکم اعدام و شلاق برای ۲ متهم در تهران
به گزارش اعتمادآنلاین، زنی که شوهرش را در تهران به قتل رسانده، به اعدام محکوم شد. این زن و معشوقهاش به دلیل “رابطه نامشروع” نیز به تحمل ضربات شلاق محکوم شدهاند.
بر اساس این گزارش، ۲ سال قبل خانواده مردی به نام سامان با پلیس تماس گرفتند و گفتند مرد غریبهای را در خانه برادرشان که دو هفته قبل فوت شده است، پیدا کردهاند و حالا فکر میکنند او به قتل رسیده است.
ماموران تحقیقات خود را آغاز و سیما را بازداشت کردند، این زن اعتراف کرد با همدستی مردی به نام مهرداد شوهرش را کشته است. با بازداشت مهرداد مشخص شد این ۲ نفر از مدتها قبل با هم رابطه داشتند و نقشه قتل سامان را طراحی و اجرا کردهاند.
سیما در اعترافاتش گفت که شوهرش به او خیانت میکرد و به دلیل مشکلات خانوادگی، با سامان آشنا شده و به او دل بسته بود. او گفت برای قتل شوهرش از سیانور استفاده کرده است. وی ادمه داد که چند بار با سامان رابطه برقرار کرده و حتی سامان با دختر ۱۴ سالهاش نیز رابطه داشته و او بعداً این موضوع را فهمیده است.
سامان اعتراف سیما را رد کرد و گفت: قبول دارم با سیما رابطه داشتم اما عامل قتل نبودم. درباره رابطه با ساناز هم قبول ندارم. من به عنف به کسی تعرض نکردم. هم ساناز راضی بود و هم مادرش در جریان بود. البته من چند بار با سیما هم رابطه داشتم که با رضایت خودش بود.
با تکمیل تحقیقات و صدور کیفرخواست، پرونده برای رسیدگی به شعبه ۱۲ دادگاه کیفری استان تهران فرستاده شد. در نهایت قضات سیما را به اعدام محکوم کردند اما به جهت اینکه ادلهای وجود نداشت که نشان دهد سامان هم در قتل به صورت مستقیم دست داشته است، او را به اتهام معاونت در قتل به ۲۵ سال حبس محکوم کردند. همچنین به دلیل “زنای خارج از محصنه” هر دو متهم را به شلاق محکوم کردند.
رأی صادره مورد اعتراض متهمان قرار گرفت اما در شعبه ۶ دادگاه کیفری استان تهران مورد تایید قرار گرفت.
بر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۱۴۰۲، دست کم ۷۶۷ شهروند از جمله ۲۱ زن و ۲ کودک-مجرم اعدام شدند. از این میزان حکم ۷ نفر در ملاعام به اجرا درآمد. همچنین طی این تاریخ، ۱۷۲ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از این میزان ۵ نفر به اعدام در ملا عام محکوم شدند. لازم به ذکر است، در همین دوره احکام بدوی ۴۹ نفر دیگر نیز به تایید دیوان عالی کشور رسیده است.
خبرگزاری هرانا –۱۴۰۳/۰۶/۲۳